
دیدارنیوز - کتاب «زندگی و زمانه آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی» براساس منابع آشکار و منتشرشده، آثار و مصاحبههای او و مذاکرات منتشرنشده شورای انقلاب، توسط جعفر شیرعلینیا گردآوری و تالیف شده است.
فصل اول این کتاب با عنوان «در جستوجوی دین و فلسفه زندگی و زمانه او» از تولدش در سال ۱۳۰۷ تا سال ۱۳۴۲ را روایت می کند و فصل دوم کتاب «مرکزی اسلامی برای اروپا» نام دارد که فعالیتهای او در دوره پنجساله حضورش در اروپا را روایت می کند.
همچنین فصل سوم کتاب با نام «پیروزی پس از ناامیدی زندگی و زمانه بهشتی» پس از بازگشت به ایران در سال ۴۹ تا پیروزی انقلاب در سال ۵۷ را روایت می کند و فصل های چهارم، پنجم و ششم حدود سه سال از زندگی او پس از پیروزی انقلاب را مرور میکند؛ سالهایی که با حوادث و تحولات بسیار زیاد همراه است.
سیدمحمدرضا خوشرو مدیر کل فرهنگ حقوقی قضایی معاونت فرهنگی قوهقضاییه درباره شخصیت شهید آیتالله شهید بهشتی اظهار کرد: بخشی از مظلومیت ایشان هم در دوران حیات و هم سالهای بعد از شهادت در این است که چون گروهها و جریانهای فکری مختلف همواره سعی در مصادره ایشان به نحو مطلوب خویش را داشتهاند، شخصیت واقعی ایشان به درستی بازنمایی نشده است. از طرف دیگر جامعه و به خصوص نسل امروز برای الگوگیری نیاز به شناخت دقیق تر ابعاد شخصیتی ایشان دارد.
او با بیان اینکه انتشار کتاب «زندگی و زمانه آیتالله بهشتی» مجال نقد برای گروهها و جریانهای فکری جامعه را فراهم میکند، گفت: معاونت فرهنگی قوه قضاییه با حمایت از این اثر، به دنبال ارائه روایتی علمی و پژوهشی از شخصیت مظلوم آیتالله بهشتی و الگوبرداری مردم و نخبگان از این شخصیت است.
خوشرو در حاشیه رونمایی از کتاب «زندگی و زمانه آیتالله حسینی بهشتی» بیان کرد: نویسنده و پژوهشگر اثر با رویکرد تخصصی و با دقت و حساسیت، اسناد و نوشتههایی را جمعآوری کرده که ممکن است افرادی به آن نقد داشته باشند، اما نکته مهم، علمیبودن این فرایند است تا گروهها و جریانهای فکری، این شخصیت را مصادره به مطلوب نکنند.
او حمایت معاونت فرهنگی قوه قضاییه از انتشار کتاب زندگی آیتالله بهشتی را حاکی از "نگاه پدرانه و بزرگمنشانه دستگاه قضا" خواند و گفت: این اثر علاوه بر اینکه از نظر علمی، کار ارزشمندی است، امکان نقد و بررسی منصفانه و اصلاح روایتهای تاریخی را هم فراهم میکند. تا اثری که از استانداردهای لازم برخوردار است و چارچوبهای ضروری را رعایت کرده منتشر نشود، نمی توان به نقد و اصلاح و محتوای آن مبادرت کرد.
مدیر کل فرهنگ حقوقی قضایی قوه قضاییه با اعلام اینکه این معاونت آمادگی حمایت از سایر آثار علمی مشابه و مرتبط با دستگاه قضا را دارد، گفت: کار علمی فضای سالمی را برای نقد و گفتوگو و رفع شبهات و زوایای پنهان رویدادها فراهم میکند.
کتاب «زندگی و زمانه آیت الله سیدمحمدحسینی بهشتی» به اهتمام موسسه یادمان شهدای هفتم تیر(سرچشمه) و معاونت فرهنگی قوه قضاییه با پژوهش و تحقیق جعفر شیرعلینیا و مدیریت تولید حامد کفاش تهیه و در هفته قوه قضاییه منتشر شده است.