
دیدارنیوز ـ مراد خادم در دومین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری و اولین جلسه شورای عشایر استان سمنان که با حضور رئیس سازمان امور عشایری کشور و استاندار سمنان برگزار شد اظهار کرد: تاکنون بیش از۳۵۰ پنل خورشیدی و ۲۴ آبگرمکن برای عشایر فاقد برق این استان تهیه و نصب شده است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای عشایر در استان سمنان به جمعیت عشایر در سمنان پرداخت و افزود: در حال حاضر سههزار و ۱۸۱ خانوار عشایری با جمعیت بالغ بر ۱۴۴ هزار نفر در استان مستقر هستند.
مدیرکل امور عشایر استان سمنان با بیان اینکه بالغ بر یک میلیون راس دام سبک در اختیار عشایر این استان است ادامه داد: سرانه دام عشایر استان ۳۳۰ راس به ازای هر خانوار عشایری است که این تعداد حدود ۳ برابر سرانه دام خانوارهای عشایری در سطح کشور است.
وی درآمد عشایر استان از محل فروش گوشت قرمز را افزون بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: عشایر این استان به طور سالانه ۲۳ هزار تن گوشت قرمز به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال به بازار کشور عرضه میکنند.
وی با اشاره به کیفیت بالای برخی شاخصها در بین عشایر این استان خاطرنشان کرد: درصد باسوادی عشایر در استان سمنان بالغ بر ۷۲ درصد است که این میزان در بین عشایر کشور به طور متوسط ۶۳ درصد است.
خادم با بیان اینکه طولانیترین مسیر کوچ عشایر در کشور متعلق به عشایر استان است ادامه داد: طول این مسیر کوچرو بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر است.
وی از تنوع تولیدات لبنی به عنوان یکی از امتیازات عشایر در استان سمنان نام برد و اضافه کرد: بیشترین مشتقگیری از شیر در بین عشایر کشور با ۳۲ نوع محصول متنوع لبنی به عشایر استان و خصوصا ایل سنگسر تعلق دارد.
مدیرکل امور عشایر استان سمنان با اشاره به لزوم مرمت ایلراهها در مناطق عشایری گفت: باتوجه به کوچ پاییزه عشایر، نگهداری و راهگشایی راههای عشایری استان در دستور کار این مجموعه در استان قرار دارد.
وی همچنین از برنامهریزی برای تامین آب شرب عشایر در مسیر کوچ و در مناطق میانبند خبر داد و اظهار کرد: تامین آب شرب چه در مسیر کوچ و چه در مناطق عشایری از دغدههای این اداره کل است که در برخی مناطق به صورت پایدار و در برخی مناطق و به صورت سیار تامین شده است.