
دیدارنیوز ـ خلیل شیری اظهار کرد: موسیقی تایباد با محوریت مکتب هِرات قدیم یکی از پرآوازهترین موسیقیهای محلی در کشور به شمار میرودکه طرفداران زیادی از نقاط مختلف را به خود جذب کرده است.
وی با اشاره به موروثی بودن موسیقی در این شهرستان افزود: موسیقی محلی از قدیم نسل به نسل انتقال داده شده و تابع روش خاصی نبوده بلکه با یک سری تغییرات جزئی و ناچیز امروز با عنوان موسیقی سرحدی در نقاط مختلف شهر تایباد دیده میشود.
شیری بیان کرد: استاد نظرمحمد سلیمانی یکی از صاحبان اثر نوازندگی در موسیقی تایبادی است که سبک پنجه نوازی را برای نسلهای بعد به یادگار گذاشته و این هنر اصیل را ماندگار کرده است.
وی ادامه داد: مرحوم سلیمانی متولد روستای جوزقان از بخش میان ولایت این شهرستان و ساکن تایباد بوده که سالها قبل از انقلاب در جشنوارههای متعدد کشور صاحب مقام بوده و از آنجا که تایباد زیرنظر تربتجام قرار داشته شاید معدود کسانی باشندکه این نوازنده تایبادی را تربتی بخوانند.
او عنوان کرد: استاد نظرمحمد سبک پنجه نوازی را به نام خودش در هنر موسیقی ثبت کرده و امروز به عنوان یک مرجع اصیل موسیقی در کشور مطرح است همچنین یکی از نوادگان ایشان به نام سلمان سلیمانی راه جد خود را ادامه داده و صاحب مقامهای بسیاری در جشنوارههای ملی و استانی شده است.
شیری صاحبان اثر در این عرصه را این گونه مطرح کرد: لطفالله عطایی هزاره صاحب سبک خوانندگی هزاره از شهر کاریز که پس از مرگش این سبک را برای هنرمندان به یادگار گذاشته و نیز مولا جمشیدی دارای سبک مولا ساکن روستای ارزه شهر کاریز، عبدالکریم گزیکی استاد منقبتخوان و شاهنامهخوان، براتعلی ابراهیمی خواننده محلی ساکن روستای جوزقان، غلامرسول پرندآور و یعقوب تنها خواننده و نوازنده موسیقی محلی که در عصر حاضر صاحب شهرت و آوازه برای این خطه مرزی هستند.
استاد رحمتی یکی از نامآوران عرصه موسیقی در تایباد
رئیس انجمن موسیقی شهرستان تایباد گفت: استاد جبار رحمتی با ثبت ۲۶ آلبوم تنها خواننده محلی در جنوب شرق خراسان رضوی که بیشترین اثر را به ثبت رسانده است همچنین حسین رحمت الهی خواننده و نوازنده و نیز یکی از داوران جشنواره ملی که نام تایباد را در هنر موسیقی زنده و پرفروغ نگه داشته است.
وی به درخشش هنرمندان جوان تایبادی در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان نواحی جنوب و جنوب شرق خراسان اشاره کرد و افزود: در این دوره از مسابقات یک تیم ۱۶ نفره اعزام شدند و ۱۲ نفر در مرحله مقدماتی قبول شده که از این تعداد در رده سنی «ج» سلمان سلیمانی و علی شیری در بخش تک نوازی دوتار به ترتیب مقامهای اول و دوم و محمد غیبی در همین گروه سنی در بخش خوانندگی مقام سوم را از آن خود کردند. همچنین محمدامین شیری در رده سنی «ب» و امیر مددی گروه سنی «الف» در بخش تک نوازی موفق به کسب مقام سوم شدند.