"دیدارنیوز" از سلامت غذایی می‎گوید؛

سى سالگى سنى است که متابولیسم و سوخت و ساز بدن تا حد چشمگیرى کاهش پیدا می‌کند و داشتن یک تغذیه مناسب براى جلوگیرى از مریضى‎هاى مزمن در سالخوردگى جزو ملزومات حساب می‌شود. بهتر است اگر در شروع این دوره از زندگیتان هستید حتما برنامه غذایى مناسبى براى خود اتخاذ کنید و سرعت و شدت پیرى و بیمارى‌هایش را تا حد ممکن کاهش دهید و از خوردن مواد غذایى مضر پس از سى سالگى جداً اجتناب کنید.

کد خبر: ۳۴۱۷۷
۱۳:۰۴ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـ سى سالگى سنى است كه متابوليسم و سوخت و ساز بدن تا حد چشمگيرى كاهش پيدا مي‌كند و داشتن يك تغذيه مناسب براى جلوگيرى از مريضى‎هاى مزمن در سالخوردگى جزو ملزومات حساب مي‌شود. شايد بيمارى‌هايى مانند پوكى استخوان به نظر براى افراد مسن به نظر برسد اما جالب است بدانيد اين بيمارى از سن سى سالگى شروع مي‌شود. حتى ميزان بارورى و سلامت بدن در دوران باردارى نيز از اين سن به بعد دچار نوسانات چشمگيرى مي‌شود پس بهتر است اگر در شروع اين دوره از زندگيتان هستيد حتما برنامه غذايى مناسبى براى خود اتخاذ كنيد و سرعت و شدت پيرى و بيمارى‌هايش را تا حد ممكن كاهش دهيد و از خوردن مواد غذايى مضر پس از سى سالگى جداً اجتناب كنيد.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید


شكر


شكر جزو اصلى‌ترين خوراكى‌ها ميز صبحانه به شمار مي‌رود. حتى مصرف قند همراه با چاى به عنوان ميان وعده نيز در ايران بسيار رايج است. بهتر است بدانيد با پايين آمدن سرعت سوخت و ساز و متابوليسم، هضم شكر نيز سخت‌تر مي‌شود و در نتيجه شكر به عنوان چربى در برخی از نواحى بدن مانند شكم، ران، بازو و ... اجتماع مي‌كند. همچنين قند اضافى منجر به مقاومت در برابر انسولين مي‌شود كه خود باعث نابارورى مي‌شود. مصرف زياد شكر همچنين باعث چين و چروك و افتادگى پوست مي‌شود.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید

 

شيرين كننده های مصنوعى

 

شيرين‌كننده‌های مصنوعى بدن را با ندادن كالرى گيج مي‌كنند و بدن ما نمي‌تواند به راحتى احساس گرسنگى را تنظيم كند. مصرف زياد اين شيرين‎كننده‌ها باعث سرطان مي‌شود و همچنين باعث مي‌شود بدن پاسخ ضعيفى به دريافت انسولين بدهد و در نتيجه سطح گلوكز بالا مي‌رود و باعث تجمع چربى مي‌شود كه خود، ديابت نوع دو و بيمارى‌هاى قلبى و عروقى را در پيش دارد. مضرترين اين شيرين‎كننده‎ها در مشروبات الكلى هستند و در آزمايشگاه‌ها ساخته مي‌شوند.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید

 

مشروبات الكلى

 

اين نوشيدنى‎ها حاوى مقدار زيادى كالرى هستند و همانطور كه اشاره شد از اين سن به بعد، متابوليسم كاهش پيدا مي‌كند بنابراين بدن كالرى مضر اين نوشيدنى‌ها را جذب و انباشته مي‌كند. مصرف اين نوشيدنى‌ها ميل به خوردن كربوهيدرات و قند را زياد كرده و باعث چاقى و انواع بيمارى‌ها مي‌شود.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید

 

كافئين

 

علاوه بر قند موجود در لاته شما در اصل كافئين موجود در قهوه و نوشابه كه خواب شما را به هم مي‌ريزد از اين سن به بعد مضر است. خواب كافى براى كاهش سرعت پيرى جزو ضروريات است و حتما بايد توجه ويژه‌اي به آن داشت. كافئين بيش از حد همچنين مي‌تواند ميل به كربوهيدرات‌ها را افزايش دهد كه باعث چاقى و انواع بيمارى‌ها شود.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید


روغن نباتى


مصرف BVO يا روغن های نباتى مي‌تواند باعث از بين رفتن حافظه، مشكلات عصبى و التهاب داخلى شود. اگر تيروييد يا نگرانى‌هايى درباره بارورى داريد به شما پيشنهاد مي‌كنيم حتما مصرف اين روغن ها را قطع كنيد.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید

 


آرد سفيد


بدن شما از آغاز اين سن، آرد سفيد را به گلوكز تبديل مي‌كند و گلوكز نيز به راحتى به عنوان چربى ذخيره مي‌شود. به شما پيشنهاد مي‌كنيم به جاى آرد سفيد از غلات سبوس‌دار استفاده كنيد كه هم هضم راحت‌ترى دارند و هم مدت زمان بيشترى شما را سير نگه مي‌دارند.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید


گوشت فرآورى شده


اگر به سلامتى خود اهميت مي‌دهيد بهتر است از مصرف گوشت‌هاى فرآورى شده، جدا پرهيز كنيد. نيترات موجود در اين گوشت‌ها اشتهای شما را افزايش مي‌دهند و همچنين در بدن تبديل به مواد شيميايى سرطان‌زا مي‌شوند.


گوشت‌هاى فرآورى شده حاوى مقادير زيادى سديم هستند كه توليد چربى اشباع شده مي‌كنند كه اين چربى‌ها روى قلب و كاركردش تاثير مي‌گذارند.

 

٨ماده غذایى که بعد از ٣٠سالگى نباید مصرف کنید


نمك


بدن همه به صورت طبيعى، نمك و مواد غذايى شور را مي‌طلبد اما مصرف بيش از حد اين ماده مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. بدن نمك را رقيق مي‌كند و باعث نفخ مي‌شود، همچنين سديم زياد، فشارخون شما را افزايش مي‌دهد و خطر سكته مغزى را افزايش مي‌دهد.


مصرف فست‌فودها و غذاهاى كنسروى نيز به دليل مقدار زياد نمك استفاده شده در آنها به عنوان طعم دهنده اصلى، مضر شناخته مي‌شوند.


غذا سوخت بدن است و به دليل كند شدن فعاليت بدن بعد از سى سالگى، بهتر است سوخت مناسب‌ترى به بدنتان برسانيد و به سلامت قلب، مفاصل و ديگر اعضاى بدنتان كمك كنيد و از مصرف مواد غذايى گفته شده تا حد امكان پرهيز كنيد و ورزش را از اين سن به بعد جدى‌تر بگيريد تا مدت طولانى سالم و سرحال بمانيد.

 

منبع: nutritionexp

ترجمه: صدف بهرامی‌راد

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گفتگو
یادداشت
پربازدیدها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار
عکس
بشنوید
فیلم