دیدارنیوز ـ
آرش راهبر: هجوم خبرنگاران و اهالی کشتی در ساعات اولیه صبح امروز به آکادمی المپیک نشان میداد که انتخابات فدراسیون کشتی با هیجان و اضطراب بسیاری برگزار خواهد شد. حتی برخی از خبرنگاران معتقد بودند این مجمع احتمالا آنقدر تنش خواهد داشت که ممکن است به پایان نرسد اما در واقعیت، اتفاق دیگری رخ داد و برنامه انتخابات با نظم و ترتیب قابل قبولی انجام گرفت. هر چند در دقایق ابتدایی مجمع، برخی از خبرنگاران در آستانه درب ورودی سالن آکادمی المپیک، مشغول چانه زنی بودند، اما در نهایت همه آن جمعیت موفق شدند به سالن برگزاری راه پیدا کنند. به نظر میرسید اهالی کشتی زودتر میخواستند این انتخابات انجام شود و فدراسیون، رئیس خود را بشناسد و از بلاتکلیفی دربیاید.
از شش به چهار!
مجمع فدراسیون کشتی با حضور ۴۳ نفر رای دهنده رسمیت یافت و شش نامزد ریاست نیز در موقعیت خود مستقر شدند تا به نوبت پشت تریبون قرار گیرند و درباره برنامههای خود صحبت کنند. سید اصغر آزوره، حمید بنی تمیم، جاسم امیری، علی اکبر جیره سرایی، علیرضا دبیر و عبدالحمید نصیرزاده نامزدهای نهایی انتخابات بودند؛ در حالی که امیر خادم و عباس جدیدی به دلیل نرسیدن تایید صلاحیتشان به مجمع، غایب مهم و وزن دار این جلسه بودند. پیش از شروع رای گیری، پیش بینی می شد که دبیر و بنی تمیم، رقبای اصلی هستند اما در ادامه، ماجرا تغییر کرد.
نامزدها به ترتیب حروف الفبا پشت تریبون رفتند؛ در حالی که بسیاری منتظر حرفهای حمید بنی تمیم، دبیر و نایب رئیس سابق فدراسیون بودند. بنی تمیم با آرامش، سخنانش را آغاز کرد و گفت: «برای پیشبرد امور فدراسیون و با توجه به تجربه چندین ساله مدیریت در ورزش و فدراسیون کشتی، بنده چهارچوب علمی و عملیاتی مشخصی در اختیار دارم. در مدت ۶ ماه سرپرستی حدود ۱۱ میلیارد تومان گردش مالی داشتیم که رقم قابل توجهی است.»

بنی تمیم با ارائه گزارش عملکرد ۶ ماهه خود در سمت سرپرستی فدراسیون کشتی گفت: «سعی میکنیم از تمام ظرفیتهای کشتی در بخشهای مختلف استفاده کنیم. شفافیت مالی از اولویتهای کاری من خواهد بود و بر اساس عملکرد هیاتها به آنها بودجه اختصاص خواهیم داد. همچنین یکی از برنامههای ما تفاهم با آموزش و پرورش و ورزش کارگری خواهد بود تا شاهد رشد هر چه بیشتر باشیم. تعامل با اتحادیه جهانی و کسب کرسیهای بین المللی و میزبانی از رقابتهای معتبر بین المللی نیز در دستور کار ما خواهد بود.» بنی تمیم در جمله پایانی گفت: «این آمادگی را دارم تا بین بزرگان کشتی همدلی و اتحاد بوجود آورم.»
کاش جدیدی و خادم هم بودند...
علی اکبر جیره سرایی و جاسم امیری از انتخابات کنار کشیدند و سپس نوبت به علی رضا دبیر رسید. دبیر در ابتدا گفت که مایل است با ادبیات کشتی گیری صحبت کند و از همان ابتدا نشان داد که به دنبال تنش زدایی است و صحبتش را با یاد بزرگان غایب در انتخابات شروع کرد: «کاش خادم و جدیدی که بزرگان ما هستند هم بودند. جرم اینها چیست؟ جرمشان دوست داشتن کشتی است. میگذاشتید بیایند مگر چه اتفاقی میافتاد؟ امیر خادم مربی من بود و یا عباس جدیدی که وقتی کشتی میگرفت روسها غبطه میخوردند. ورزش کشتی بزرگتر از فدراسیون است و همه نباید در فدراسیون باشند. من ۱۵ سال نبودم، اما خارج از فدراسیون کار خودم را کردم و هر کمکی از دستم برآمد برای کشتی در شهرداری انجام دادم.

دبیر با بیان اینکه شعار قهرمانی در المپیک ۲۰۲۰ حرف بزرگی است، گفت: «از المپیک ۲۰۲۰ غافل نیستیم، اما برنامه اصلی مان ۲۰۲۴ است. کشتی فقط روی تشک نیست.»
دبیر دوباره یادی از همقطارانش کرد و گفت: «جا دارد از رسول خادم تشکر کنم. رسول برای من همیشه رسول خادم است. امیر برای من همیشه امیر خادم است. همانطور که برای محبی از جایم بلند میشوم برای این بزرگان هم بلند میشوم. لطفاً دوستان، حاشیه سازی نکنند. کشتی به درآمد پایدار احتیاج دارد. برنامههای خوب فدراسیون قبلی باید ادامه پیدا کند و ایرادهایش هم باید اصلاح شود. بر خلاف فدراسیون قبلی ۹۰ درصد وقتم را برای هیاتهای کشتی میگذارم. مشکل امروز کشتی ما مربیان نوجوانان و نونهالان هستند. اردوی تیم ملی جای آمادگی است و باشگاه جای یادگیری. اینطور نیست که هر کس سرمربی تیم ملی شود هر کس را دوست داشت را به کادر خود اضافه کند. این نیست من در فدراسیون کشتی بنشینم و بگویم بفرمایید. ما و تیم فنی مان باید به شهرستانها برویم؛ نه اینکه آنها مربیانشان را بفرستند. مشکل امروز کشتی ما این است که نتوانسته خوب قهرمانان را از ردههای پایین به بزرگسال انتقال بدهد. حداقل ۹۰ درصد وقت من برای تیمهای پایه است. خیلی بد است که فقط ۸۵ هزار کشتی گیر داریم. من وقتی ضربه خوردم که حریف خوب نداشتم.»
دبیر در سخنان پایانیش کمی احساسیتر صحبت کرد و گفت: «امروز آمدم و هستم و این مانده شما چه تصمیمی میگیرید. من آینده حمید سوریان و حسن یزدانی هستم. نگذارید اینها بروند. این وظیفه شماست که تصمیم بگیرید.»
عبدالمهدی نصیرزاده دیگر کاندیدای فدراسیون کشتی در صحبتهای خود با بیان اینکه برند فدراسیون کشتی دچار افت شدید شده است گفت: «سعی میکنم با تعامل مثبت با وزارت ورزش، کمیته المپیک و دولت، مشکلات مالی کشتی را برطرف کنم. آیا سهم بودجه و اعتبار کشتی به اندازه مدالهای آن در المپیک است؟ اینکه فقط شعار بدهیم کشتی ورزش اول ایران است کافی نیست و سایر وزارتخانهها نیز باید به میدان بیایند.»
نامزد نه چندان آشنای کشتی با بیان اینکه با چند بنگاه بزرگ اقتصادی برای حمایت مالی از کشتی تفاهم نامه امضا کرده است گفت: «مخاطبان ما در کشتی کم شده اند. برنامه من توزیع عادلانه بودجه در تمامی استان هاست. همانطور که به مازندران نگاه میکنیم باید به بوشهر هم نگاه کنیم. تفویض اختیار به هیاتهای استانی و حضور روسای هیاتهای استانی در سفرهای برون مرزی تیمها از دیگر برنامههای من است.»
ادامه دور اول در دور دوم!
بعد از صحبتهای نامزدها رای گیری آغاز شد و در کمال تعجب در دور اول نصیرزاده با ۱۲ رای از بنی تمیم پیشی گرفت و به همراه دبیر که ۱۸ رای کسب کرده بود به دور دوم انتخابات رفتند. در دور دوم، اما آرای نصیرزاده روی همان عدد ۱۲ ماند و ۱۳ رایی که به نام بنی تمیم و آزوره نوشته شده بود به حساب دبیر واریز شد و علی رضا دبیر با ۳۱ رای برنده انتخابات شد و برای چهار سال به ریاست فدراسیون کشتی دست یافت.

سپس او به میز هیات رئیسه مجمع دعوت شد و صحبتهای پایانی اش را مبنی بر ایجاد آرامش ادامه داد: «از همه اعضای مجمع، دستگاههای نظارتی و اصحاب رسانه تشکر میکنم. من نه خوشحالم و نه ناراحت. بنی تمیم خودش میداند برادر کوچک من است و آنقدر که با من رفیق است با قبلیها رفیق نبوده است. دنبال حذف نیستم و نیامده ام تسویه حساب کنم. با ۱۲ نفری که به نصیر زاده رای دادند هم کار میکنم. امیدوارم مثمر ثمر باشم و تنها هم نمیتوانم کار کنم. کار سختی داریم، اما همه باید کمک کنند.»
او درباره تغییرات در بدنه فدراسیون نیز گفت: «در مورد تغییرات هنوز تصمیم گیری نکردهام. در مورد کادرفنی هم فعلاً نباید کاری کرد و به فعالیت خود ادامه میدهند. میدانم که تغییر در این زمان تا چه حد آسیب زننده است و همه این نفرات شناخته شده هستند. فعلاً تصمیم نگرفتهام که این نفرات تا المپیک خواهند ماند یا نه و باید با برگزاری شورای فنی، تصمیم نهایی را بگیریم. همانطور که گفتم همه این نفرات کسانی هستند که همدیگر را میشناسیم و امیدوارم تصمیمی بگیریم که تیم دچار مشکل نشود.
دبیر در مورد اولین اقدام خود بعد از انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون کشتی ایران گفت: «اولین کاری که میکنم فردا صبح عازم کربلا خواهم شد و همه شما را دعا خواهم کرد.»