
کارگزاران امریکایی، نه براساس اشتباه و به صورت سهوی؛ بلکه کاملا عمدی و هوشمندانه، موضع گیریهای متفاوت و گاه متضاد و مبهم در قبال ایران اتخاذ میکنند تا ایران را به اشتباه انداخته و در حالت گیجی و سردرگرمی قرار دهند. متاسفانه باید این هشدار را به تصمیم گیران کشور داد که امریکا در این حوزه نسبتا موفق بوده و نشانه آن هم مواضعی است که از داخل شنیده میشود.
دیدارنیوز ـ امیر دبیری مهر: به نظر میآید سیاست مداران امریکایی و در راس آنها دونالد ترامپ در موضع گیری های خود در قبال ایران از سیاست مشخصی تبعیت میکنند و آن هم ایجاد ابهام در ذهن و اندیشه مردم و سیاست مداران، تصمیم سازان و تصمیم گیران ایرانی درباره برنامه ها و سیاستهای آتی امریکاست. ابهام در مقولاتی مانند:
حال سوال این است که چرا امریکا دنبال چنین سیاستی یعنی ابهام آفرینی است؟ پاسخ روشن است؛ اگر سیاستهای خصمانه امریکا در قبال ایران، روشن و قابل پیش بینی باشد تهران برای واکنش به هر کدام، آمادگیهای لازم را کسب کرده و آسیب پذیری ایران کاهش مییابد و سیاستهای امریکا کم اثر خواهد شد و در شرایطی که واشنگتن با تمام قوا و توان به صف آرایی علیه ایران پرداخته، شکست سیاست خصمانه تهدید و تحریم برای امریکا یک شکست بزرگ تاریخی محسوب میشود. از این رو امریکاییها تمام عزم خود را جزم کرده اند تا حداقل به یکی از اهداف زیر دست یابند:
اما لازمه تحقق اهداف مذکور این است که دست امریکاییها در بکارگیری استراتژیها و تاکتیکهای موثر، درست خوانده نشود و در ایران و بین مقامات و کارشناسان درباره نیات و اهداف و روشهای واشنگتن ابهام وجود داشته باشد. از این رو کارگزاران امریکایی، نه براساس اشتباه و به صورت سهوی؛ بلکه کاملا عمدی و هوشمندانه، موضع گیریهای متفاوت و گاه متضاد و مبهم در قبال ایران اتخاذ میکنند تا ایران را به اشتباه انداخته و در حالت گیجی و سردرگرمی قرار دهند.
متاسفانه باید این هشدار را به تصمیم گیران کشور داد که امریکا در این حوزه نسبتا موفق بوده و نشانه آن هم مواضعی است که از داخل شنیده میشود. از جمله اینکه عدهای ترامپ را آدم احمقی میخوانند و عدهای نیز از اختلافات اساسی در هیات حاکمه امریکا خبر میدهند و از همه تاسف بارتر اینکه عدهای گذر زمان را با وجود تشدید تحریمها و تهدیدها به نفع ایران ارزیابی میکنند! و خام اندیشانه تصور میکنند چند ماه بعد؛ بدون هیچ تصمیم و تدبیر فعالی، همه چیز به نفع ایران خواهد چرخید. در حالی که مطلقا چنین نیست و اگر در ایران هم در حوزه داخل و هم در حوزه سیاست خارجی، تصمیمات جدی و پیشروانه اتخاذ نشود حتما گذر زمان به نفع ملت نخواهد بود و فشارهای روانی و اقتصادی رو به افزایش خواهد بود.
باید توجه داشته باشیم اهداف امریکا منحصر به اهداف مذکور است و برای تحقق آنها به روشهای متفاوت و آشکار و پنهانی متوسل میشود و نباید فریب مواضع و سیاستهای ضد و نقیض مقامات آنها را خورد و خوش خیالی و خامی است که فکر کنیم احتمال جنگ و درگیری نظامی، منتفی است. در عین حال بدبینانه است که فکر کنیم راه دیپلماسی بسته است و دیپلماسی راهگشا نیست.
سیاستهای آینده را تحلیلها و رفتارهای امروز همه بازیگران درگیر میسازند. در حوزه داخلی هم با تدبیر و مدیریت هوشمندانه و تامین رفاه اقتصادی و آزادیهای اجتماعی و نشاط عمومی میتوان نقشههای شوم دشمنان را خنثی کرد و در حوزه خارجی هر گونه موفقیتی متضمن شناخت صحیح و دقیق ازمحیط بین الملل و عوامل عینی قدرت و منافع و امنیت ملی است.