تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

کمیته‌ امداد درباره نحوه توزیع پول‌های صندوق‌ صدقات شفاف‌سازی کند

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: کمیته امداد در خصوص پول‌های جمع‌آوری شده در صندوق‌های صدقات باید شفاف‌سازی کند.

کد خبر: ۲۸۳۱
۱۳:۱۲ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - سلمان خدادادی (عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی) در واکنش به اعتراض برخی از مردم نسبت به چگونگی توزیع پول‌های صندوق‌های صدقات گفت: یکی از نکته‌های مثبتی که مردم ما دارند، حس نوع‌دوستی است، آنها علاقه‌مند به کمک و دستگیری افراد فقیر در حد وسع و توان خود هستند. حتی آنانی که کمترین توانایی را دارند، باز هم از کمک به افراد نیازمند دریغ نمی‌کنند. یکی از علت‌های وجود متکدیان در خیابان‌ها هم همین حس نوع‌دوستی و دستگیری از فقراست، زیرا مردم با وجود اعتقادات دینی و مذهبی‌ای که دارند، دست رد به سینه آنها نمی‌زنند، از همین رو ما باید به صورت بهینه و ساماندهی شده از این کمک‌های مردمی استفاد کنیم تا این حرکت‌ها مورد سوءاستفاده شیادها قرار نگیرد.

وی تاکید کرد: این وظیفه کمیته امداد است که افراد نیازمند را شناسایی و مبالغ جمع‌آوری شده توسط مردم را ساماندهی کند تا پول‌ها دقیقا برای حل مشکلات فقرا استفاده شود.

خدادادی ادامه داد: من معتقدم کمیته امداد برای اینکه روشن کند، پول‌های جمع‌آوری شده در کجا صرف می‌شود، باید یک حرکت فرهنگی و تبلیغاتی انجام دهد، اما متاسفانه این کار را نمی‌کند. در واقع برای مردم مشخص نیست، پول‌هایی که در صندوق‌ها ریخته می‌شود در کجا و به چه صورتی توزیع می‌شود؟ اصلا چه اطمینانی وجود دارد، برای اینکه پول‌ها به دست افراد نیازمند برسد؟

او افزود: گاها دیده‌ایم که برخی از دزدها کلیدهایی دارند که قبل از کمیته امداد، صندوق‌ها را خالی می‌کنند. همین امر به اعتماد مردم لطمه می‌زند، زیرا با انتشار اخبار در این مورد آنها تردید می‌کنند که پول‌ها به صورت هدفمند جمع و توزیع نمی‌شود، از طرفی کمیته‌ امداد هم از این مساله گلایه‌مند است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مردم دقیقا نمی‌دانند کمیته چطور این پول‌ها را هزینه می‌کند، زیرا هیچ تبلیغ و اطلاع‌رسانی ای در این زمینه صورت نگرفته است. مردم هیچ اطمینانی ندارند از اینکه آیا واقعا پول‌هایی که کمک می‌کنند به دست نیازمندان می‌رسند یا خیر. این اطلاع‌رسانی وظیفه کمیته امداد است.

او افزود: کمیته باید به مردم بگوید، چقدر پول جمع‌آوری کرده و چه کمک‌هایی در کجا انجام شده است. به طور مثال اگر در شهرستانی خانه‌ای ساخته شده به مردم اطلاع دهند که توسط چه تعداد صندوق‌ این خانه‌ها ساخته شده‌اند. پیش‌تر در هر خانه‌ یا محل کاری یک صندوق صدقات وجود داشته، ولی این امر به مرور کمرنگ شده است.

خدادادی درباره چرایی میزان اندک مستمری مددجویان کمیته امداد گفت: در برنامه ششم توسعه یک قانون تصویب کردیم که هر مددجوی تحت پوشش امداد امام خمینی یک چهارم حقوق کارگران رسمی را بگیرد که نزدیک 400 هزار تومان می‌شود، این قانون در سال 96 اجرایی شد. کمیته امداد هم نسبت به مستمری خانواده‌های مختلف تغییراتی ایجاد کرده‌است. یعنی به هر خانواده به نسبت تعداد افراد ماهانه مبلغی پرداخت می‌شود که هر سال به نسبت افزایش حقوق کارگران این مبلغ افزایش پیدا می‌کند.

خدادادی ادامه داد: اما در کنار این‌ها ما باید کارآفرینی کنیم و به افراد نیازمند علاوه بر پول، کار و سرمایه بدهیم تا خودشان بتوانند رشد کنند و مولد باشند، نباید فقط گداپروری کنیم. خانواده‌های تحت پوشش باید تعریف شده باشند. آنهایی که حقیقتا بی‌سرپرست هستند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

وی افزود: ظاهرا این روش شروع شده اما شیوه‌ای که کمیته امداد دارد، کاملا غلط است و من به آن اعتراض دارم. به طور مثال 15 میلیون تومان به افراد مستضعف وام می‌دهند و بعد می‌گویند شما غنی شده‌اید، سپس پرونده آنها بسته می‌شود. در جامعه ما کسی با 15 میلیون تومان غنی نشده و نتوانسته روی پای خودش بایستند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ناگفته نماند؛ پول‌های جمع شده در صندوق صدقات بیشتر از آن چیزی است که اطلاع‌رسانی می‌شود، گفت: این یک واقعیت است، اما همین پول‌ها به صورت هدایت شده هزینه نمی‌شوند. امروزه مردم نمی‌پسندند که کمیته امداد امام خمینی که برای خدمت به محرومان جامعه کار می‌کند، یک ساختمان مجلل و بزرگ‌تر از وزارتخانه‌ها برای خودش احداث کند و این سوال پیش می‌آید که از کدام پول‌ها ساختمان‌های مجلل ساخته شده‌است؟ مردم همین‌ها را می‌بینند و اعتمادشان را از دست می‌دهند و ‌فکر می‌کنند؛ کمیته امداد نباید در چنین جایی باشد. اگر کمیته برای خودش هم هزینه دارد، بهتر است در جهت اشتغالزایی، تولید، کم کردن تعداد مستمری‌بگیران، رسیدن به خودکفایی و... استفاده کنند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز يکشنبه ۱۷ فروردين
امروز يکشنبه ۱۷ فروردين
امروز يکشنبه ۱۷ فروردين
امروز يکشنبه ۱۷ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی