دیدارنیوز - روزنامه شرق نوشت: «کاش مانند همه این شش سال نمیرفتم.»؛ این احتمالاً زمزمهای است که اکبر ناطق نوری هنگام خروج از محل ضیافت افطاری محمدرضا باهنر زیر لب با خود زمزمه کرده است. او شش سال پیش هم به این ضیافت دعوت شده و نرفته بود. در همه سالهای بعد هم خبری مبنی بر حضورش در افطاریهای باهنر رسانهای نشد. این بار هم که رفت، پشیمان و روزه بازنکرده بازگشت. چرا؟ چون محمود احمدینژاد هم دعوت شده بود. رسانهها گزارش دادهاند که او همزمان با ورود رئیس سابق دولت، از مجلس خارج شده است. این در حالی است که در همه این سالها مرتب در افطاری عارف حضور داشته است. ناطق نوری همان سال ۹۲ که خبر شرکتنکردنش در ضیافت افطاری محمدرضا باهنر خبری شد، در افطاری محمدرضا عارف حاضر شد و کنار رئیس دولت اصلاحات، رقیب انتخاباتی خود در سال ۷۶، عکس مشترک گرفت. این دلخوری گویا به این راحتی پاکشدنی نیست. ناطق نوری با رقیب سیاسی پیشین خود مدتهاست روابط حسنه دارد اما دلخوریهایش از رئیس دولت نهم هنوز ادامه دارد. آن مناظرههای سال ۸۸ و حرفهایی که احمدینژاد علیه ناطق نوری و پسرانش زد، هنوز از دل ناطق نوری پاک نشده است.
اگر چه به نظر میرسد او بیش از احمدینژاد از همتایان اصولگرایش دلچرکین است؛ چراکه از همان زمان دیگر در جلسات جامعه روحانیت مبارز هم شرکت نکرده است. او توقع داشت که اصولگرایان از او در برابر ادعاهای احمدینژاد حمایت کنند که هیچکدام این کار را نکردند. آن زمان صرفه در بیخیالشدن ناطق نوری و حمایت از رئیس سابق دولت بود. ناطق نوری اگر چه مجبور است با رئیس سابق دولت در مجمع تشخیص مصلحت پشت یک میز بنشیند اما هیچ اجباری برای بودن با او در مجلس اصولگرایان ندارد؛ همان اصولگرایانی که ناطق نوری مدتهاست از آنها کناره گرفته است.
سال ۹۲ اعلام شده بود که مراسم افطاری جامعه اسلامی مهندسین با سخنرانی حجتالاسلام والمسلین علیاکبر ناطق نوری برگزار میشود اما اینطور نشد و ناطق نیامد. محمدرضا باهنر با اشاره به غیبت ناطق نوری گفته بود: «جناب آقای ناطق نوری را بعد از مدتها یخبندان به یک جلسه تمامعیار سیاسی دعوت کردیم و ایشان هم راحت پذیرفتند و قبول کردند.
تصورمان این بود که برخی یخها آب شده است. از این موضوع خوشحال شدیم اما همان روز به ما خبر دادند که ایشان نمیآیند و ما شرمنده حضار شدیم و خودمان هم در بهت و حیرت رفتیم. کار غیر مترقبهای موجب سفر آقای ناطق نوری و حضور نیافتنشان در مراسم افطار امروز شده است. ما هم امیدواریم دلیل همین باشد و آقای ناطق نوری در اسرع وقت این مسئله را جبران کنند.»
مصطفی پورمحمدی هم گفته بود که «امیدوار بودیم که ایشان با حضور در این مراسم روزه سکوتشان را میشکستند و همراهی و همنوایی با یارانشان داشتند که البته دارند و جای ایشان خالی است.»
محمدرضا باهنر که زمانی گفته بود: «امروز جریان احمدینژاد در قدرت نیست که ناطق نوری بخواهد از بازگشت به فعالیت سیاسی سر باز زند؛ بنابراین چه دلیلی وجود دارد که ایشان میگویند احساس تکلیف نمیکنم؟» نمیداند که ماجرا فقط در قدرت بودن یا نبودن احمدینژاد نیست. ناطق نوری تحت هیچ شرایطی نمیتواند حضور او را تحمل کند. احتمالاً جامعه اسلامی مهندسین عملاً محمود احمدینژاد - یکی از اعضا خود - را به ضیافت افطاری دعوت کرده بود تا شاید شرایط آشتی او را با ناطق نوری فراهم کند؛ چراکه باهنر قبلاً گفته بود: «به نظر میرسد باید بیشتر با آقای ناطق نوری گفتوگو کرد تا او را برای بازگشت به عرصه سیاسی متقاعد کنیم» اما به نظر میرسد که همه تلاشهایش ناکام مانده است.»