دیدارنیوز - مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا که در فنلاند به سر میبرد در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره ایران به تکرار ادعاهای واهی و خصمانه مقامات آمریکایی علیه کشورمان پرداخت و تاکید کرد که واشنگتن به اعمال فشار بر ایران ادامه میدهد.
بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پمپئو گفت: کاری که قصد داریم انجام دهیم این است که فشار بر ایران را افزایش دهیم تا مثل یک کشور عادی رفتار کند. ما ۱۲ شرط برای آنها گذاشتیم. هرکدام از این شروط رفتارهایی است که از هر کشور دیگری انتظار داریم انجام دهد. آنها مختص ایران نبوده است.
وی در ادامه با تکیه بر ادعاهای بیاساس و زیاده خواهانه خود گفت: ما از ایران میخواهیم که از یک سری فعالیتها دست بردارد، اینکه در جهان کمپین ترور راه نیندازید یا از سازمانهای تروریستی که به اسرائیل حمله موشکی کردهاند، حمایت نکند و سامانه موشکی در یمن ایجاد نکند.
پمپئو در اظهارات خود باز هم مدعی شد که هدف از این سیاستهای دولت این است که جمهور اسلامی ایران همچون یک کشور نرمال رفتار کند و از زمانی که وی عضو کنگره بوده نیز برای این کار تلاش میکرده است.
وزیر امورخارجه آمریکا افزود: زمانی که چنین کاری را کردند، ما بازگشت آنها را خوشامد میگوئیم.
این اظهارات پمپئو یک روز پس از آن انجام گرفت که مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن برای پاسخ به هرگونه حمله نیروهای ایران علیه منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه مستقر خواهد شد.
بولتون همچنین گفت: آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست اما ما آمادگی کامل داریم تا به هر گونه حملهای چه از سوی نیروهای نیابتی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا نیروهای نظامی قانونی ایران پاسخ دهیم.
وزیر دفاع موقت آمریکا نیز در توییتی با تکرار ادعاهای رؤسای خود ایران را مسئول هرگونه حمله به نیروها و منافع آمریکایی دانست.
پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت آمریکا در توئیتر خود نوشت: شب گذشته با تأیید خودم، ناو آبراهام لینکلن و هواپیماهای بمبافکن را به محل تحت پوشش سنتکام فرستادم. این تغییر موقعیت را از روی احتیاط و به خاطر تهدیدهای نیروهای ایرانی انجام دادیم.
این در حالی است که روزنامه گاردین درباره اظهارات جدید بولتون درباره ارسال ناو هواپیمابر به خاورمیانه نوشت که تغییرات در صف آرایی نظامی آمریکا روالی عادی دارد و برخی مقامات آمریکایی نیز به رغم اینکه تنها لحن بیانیه بولتون و اعلان چنین برنامهای از سوی او را عجیب میدانند، ارسال این واحدهای نظامی به منطقه را امری عادی تلقی میکنند.
گاردین همچنین نوشت: در حال حاضر در منطقه مقر فرماندهی نظامی آمریکا که خاورمیانه و افغانستان را در بر میگیرد، هیچ یک از اینها وجود ندارد. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن مقر خود را روز یکم آوریل در نورفولک در ویرجینیا برای رفتن به مدیترانه و سپس از آنجا به خلیج فارس ترک کرد.
این روزنامه با اشاره به اینکه آمریکا بمبافکنهای B-1 را در ماه مارس برای تأمین و نگهداری و بهبود امکانات بابت این که تجهیزات کافی نداشتند از خاورمیانه خارج کرد، افزود: در حالی که چنین تغییراتی در صفآرایی نظامی جهانی روالی عادی دارند، این که چنین موضوعی از طرف مشاور امنیت ملی آمریکا و نه از سوی پنتاگون اعلام شود، غیرمعمول است.
ایلان گولدنبرگ، یک مقام سابق پنتاگون و یکی از مقامات ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن در این باره گفت: وجود یک ناو در سنتکام چیز عجیبی نیست، روالی عادی داشته و برای آن برنامهریزی شده بود. لحن آتش افروزانه بولتون است که عجیب و تحریکآمیز است اما به گمان من این یک فرصت برای تهدید ایرانیها و نه چیزی بیشتر است.
به نوشته گاردین، جان بولتون به دنبال آن است که آمریکا را به سمت مواضعی سخت در برابر کره شمالی، ونزوئلا و ایران سوق دهد. وی پیش از انتصاب به مقام خود در کاخ سفید این استدلال را مطرح کرده بود که بمباران کردن ایران تنها راه متوقف کردن ایران در مسیر دستیابی به سلاح هستهای است.
این اظهارات بولتون در حالی مطرح میشود که به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، بولتون بیماری مزمن جنگافروزی دارد و سابقه همکاری با یک فرقه تروریستی (گروهک منافقین) علیه ایران داشته و در حال حاضر به عنوان عضوی از گروه ب (بیبی، بن زائد، بن سلمان، بولتون) با تروریسم اقتصادی مردم ایران را مورد هجمه قرار داده است.
ظریف همچنین درباره احتمال وقوع جنگ، با وجود تنشها میان آمریکا و ایران گفته بود: ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکردهایم. ما مقاومت میکنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار میآورند. من فکر نمیکنم که این اتفاق بیفتد.