تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی:

استانی شدن انتخابات نقش مجلس را تقویت می کند

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با توجه به اینکه نگاه قانون انتخابات جدید نسبت به کرسی های مجلس شورای اسلامی تناسبی و اکثریتی است بنابراین انتخابات استانی به نقش مجلس در مسایل کلان از نظر ملی کمک و تقویت می کند.

کد خبر: ۲۴۶۴۳
۰۹:۱۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸

دیدارنیوزـ «داوود محمدی» از نمایندگان مدافع استانی شدن انتخابات روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، افزود: در این قانون ضمن اینکه حوزه های فرعی وجود دارد استان ها تبدیل به حوزه اصلی می شوند و براین اساس رای حوزه فرعی در اخذ سهم از کرسی های حوزه اصلی دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه نگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیشتر محلی و منطقه ای بوده، اضافه کرد: دو اصل «قانون گذاری و نظارت» از وظایف اصلی نمایندگان است که در قانون جدید انتخابات و رویکرد استانی شدن آن، این دو اصل مبنای تصمیم گیری و تصویب قرار گرفته است.

محمدی ادامه داد: این قانون هم نگاه اکثریتی دارد و هم تناسبی است و به شکلی عمل می کند که درصد کسب آرای فهرست‌های احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل از کل آرای صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاک تخصیص کرسی در مجلس شورای اسلامی خواهد بود و هر حوزه انتخابیه فرعی صرفا نامزد یا نامزد‌هایی که حداقل 15درصد آرای صحیح مأخوذه آن حوزه را کسب کرده‌اند مجاز به کسب کرسی استانی و تناسبی هستند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام شهر و رباط کریم در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: پس از تعیین سهم هر فهرست و نامزد‌های مستقل که کرسی به آن‌ها تعلق گرفته به ترتیب هر نامزدی که بالاترین رای را در سطح حوزه انتخابیه اصلی به دست آورده است، تا سقف سهم هر فهرست از کرسی‌ها، به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابد.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استانی شدن انتخابات به پر رنگ کردن نقش احزاب و پاسخگویی آنها به عملکرد نمایندگانشان در مجلس کمک می کند، اکنون احزاب از جایگاه خوبی برخوردار نیستند؛ بنابراین این قانون می تواند به جایگاه احزاب سیاسی و مشارکت جدی آنها در مسایل کشور کمک کند و در سال های بعد می توانیم اشکالات احتمالی قانون استانی شدن انتخابات را برطرف و قدم‌های بهتر و موثرتری برداریم.

وی افزود: در قانون جدید همه تفکرات در مجلس شورای اسلامی کرسی خواهند داشت. احزاب هر درصدی از کل آرا را به دست آورند آن درصد در تعداد کرسی استان ضرب می‌شود. مثلا در تهران اصولگرایان 42 درصد رای بیاورند، در 30 کرسی ضرب می‌شود و 12 و نیم کرسی به آنها تعلق می‌گیرد و اصلاحات مثلا 47 درصد رای را به دست می‌آورد و در 30 کرسی ضرب می‌شود و 16 کرسی را کسب می‌کنند و چند کرسی باقی مانده به بیشترین آرای مستقلان اختصاص می‌یابد.

محمدی در خصوص سهم اقلیت های دینی و اقوام نیز در سیستم استانی شدن یادآور شد: اقلیت های دینی و قومی به دو شیوه 'قرار گرفتن در لیست های حزبی و جبهه ای' و نیز 'سهم کرسی مستقلین 'می توانند سهم خود را در مجلس به دست بیاورند.

در جلسه علنی روز گذشته(سه شنبه) مجلس شورای اسلامی شیوه «تناسبی- استانی» به عنوان مدل انتخابات مجلس به تصویب نمایندگان رسید.
 
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
فرهخآث
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۵
0
0
تقسیم کشور به ششصد استآن امری است که توسعه افزآست و نیآز اسآسی.اماجمعیت بآشنده و تعدآد منآطق لرنشین بسیآر اهمیت دآرد.-چه تیره ای و عشیره ای,چه روستآیی و چه کوهنشینی و شهرنشینی.هم در ایرآن و هم در ایرآک یآ فروسوی شآخآپآرس.برآی آغآز امآ,تقسیم استآن پهنآور و کویری اص فآهآن به هشت تآ چهآراستآن بسیآر ضروری است.
خورت/کآشآن/گلپآیگآن و اص فآهآن بعنوآن چهآراستآن درآغآز,نسخه ی بهتری است برآی توسعه ی منطقه.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی