تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

دهن‌کجی عربستان به حقوق بشر با اعدام ۳۷ نفر در روز گذشته

وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیه‌ای از اعدام ۳۷ فرد که مدعی شد متهم به اقدامات تروریستی هستند خبر داد، اما ۳۲ نفر آنان از شیعیان شرق این کشور هستند.

کد خبر: ۲۴۵۹۷
۱۰:۱۴ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸

دیدارنیوز - وزارت کشور عربستان سعودی روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «حکم اعدام ۳۷ نفر متهم به اجرای اقدامات تروریستی، اجرا شد».

به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان «واس»، در این بیانیه آمده است: «۳۷ شهروند سعودی به اتهام تشکیل هسته‌های تروریستی، اخلال در امنیت عمومی و ایجاد فتنه‌های طایفه‌ای و ناامنی در کشور و آسیب زدن به صلح و امنیت اجتماعی اعدام شدند».

وزارت کشور عربستان توضیح داد، «این اعدام‌ها در مناطق ریاض، مکه مکرمه، مدینه منوره، القصیم، عسیر و منطقه الشرقیه صورت گرفته است».

فعالان شبکه‌های اجتماعی و کاربران اینترنتی عربستان سعودی می‌گویند که ۳۲ نفر از اعدام شدگان، شیعه و از منطقه قطیف، روحانی و طلاب علوم دینی منطقه شرقیه هستند. گروه «ثوار الشیخ الشهید النمر» هم شیعه بودن ۳۲ نفر از افراد اعدام‌شده را تائید کرده است.
 
حکم اعدام این افراد پس از تایید دادگاه تجدیدنظر و دادگاه عالی صورت گرفته است. اسامی اعدام‌شدگان به شرح زیر است:

۱. أحمد حسن علی آل ربیع. ۲. أحمد حسین علی العرادی.
۳. أحمد فیصل حسن آل درویش. ۴. جابر زهیر جابر المرهون.
۵. حسین حسن علی آل ربیع. ۶. حسین علی جاسم الحمیدی.
۷. حسین قاسم علی العبود. ۸. حسین محمد علی آل مسلم.
۹. حیدر محمد إبراهیم آل لیف. ۱۰. خالد حمود جویر الفراج.
۱۱. خالد عبدالکریم صالح التویجری. ۱۲. سالم عبدالله العمری الحربی.
۱۳. سعید محمد سعید السکافی. ۱۴. سلمان أمین سلمان آل قریش.
۱۵. طالب مسلم سلیمان الحربی. ۱۶. طاهر مسلم سلیمان الحربی.
۱۷. عباس حجی أحمد الحسن. ۱۸. عبدالعزیز حسن علی آل سهوی.
۱۹. عبدالکریم محمد الحواج. ۲۰. عبدالله سلمان صالح آل اسریح.
۲۱. عبدالله عادل حسن العوجان. ۲۲. عبدالله هانی عبدالله آل طریف.
۲۳. عزیز مهدی عبدالله آل‌رافع العمری. ۲۴. علی حسین علی العاشور.
۲۵. علی حسین علی المهناء. ۲۶. فاضل حسن عبدالکریم لباد.
۲۷. مجتبى نادر عبدالله السویکت. ۲۸. محمد حسین علی العاشور.
۲۹. محمد سعید عبدرب آل خاتم. ۳۰. محمد عایض النملان القحطانی.
۳۱. محمد عبدالغنی محمد عطیة. ۳۲. محمد منصور أحمد آل ناصر.
۳۳. مصطفى أحمد عبداللطیف درویش. ۳۴. منتظر علی صالح السبیتی.
۳۵. منیر عبدالله أحمد آل آدم. ۳۶. هادی یوسف رضى آل هزیم.
۳۷. یوسف عبدالله عوض العمری.

تاکنون چندین بار نهادهای حقوق بشری بین‌المللی از عربستان سعودی خواسته‌اند، فعالان سیاسی و مخالفان سیاسی را تحت پوشش اتهامات تروریستی محاکمه نکند.

مردم شرق عربستان طی سال‌های اخیر بارها در اعتراض سیاست سرکوب رژیم سعودی و کشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کرده‌اند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آل‌سعود مواجه شدند.

دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آل‌سعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازات‌های سنگین و اعدام محکوم می‌کند. شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعیان عربستان یکی از برجسته‌ترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب می‌شد که در سال ۱۳۹۳ به دلیل انتقاد از آل‌سعود و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد حال آنکه به گفته معارضان، او صرفا در سخنرانی‌ها از دولت انتقاد کرده بود. 

دیده‌بان حقوق بشر اواخر آگوست سال گذشته میلادی در بیانیه‌ای تلاش مقام‌های عربستان برای اعدام فعالان حقوق بشری این کشور را اقدامی «وحشتناک» توصیف کرده بود. اعدام در عربستان سعودی عموما به‌روش گردن زدن صورت می‌پذیرد.

عربستان سعودی در سال‌های اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانه‌های واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدام‌ها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.
براساس اطلاعات وزارت امور خارجه اندونزی، دولت سعودی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ برای ۱۰۳ کارگر اندونزیایی که عمدتاً مستخدمان خانگی در عربستان بوده‌اند، به اتهامات مختلف، حکم اعدام صادر کرد.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی