تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شمارش معکوس برای خداحافظی با ریال

دستاور حذف چهار صفر از پول ملی برای اقتصاد چیست؟

News Image Lead

ورود به طرح حذف چهار صفر در شرایط کنونی اقتصاد ایران موضوعیت ندارد. این نکته را حیدر مستخدمین حسینی می‌گوید،کارشناس اقتصادی که سالیانی از عمر خود را در وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی سپری کرده است.

کد خبر: ۲۴۲۷۸
۰۹:۱۰ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۸

دیدارنیوز- در حالی بررسی حذف چهار صفر از پول ملی، در دستور بررسی دولت قرار گرفته است، که بسیاری از کارشناسان معتقدند این طرح لازم است در دوره ثبات اقتصادی به مرحله اجرا در بیاید.

 این اولین باری نیست که حذف صفر از پول ملی در دستور کار است، در سالیان اخیر بارها و بارها چنین طرحی در دستور کار قرار  گرفته اما هیچ گاه به مرحله اجرا نرسیده است، داستان حذف صفر از پول ملی و تغییر واحد پولی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد چنان جدی شد که بانک مرکزی نسبت به نظر سنجی اینترنتی در خصوص تغییر واحد پول ملی ایران نیز اقدام کرد اما دستاورد هیچ بود چرا که تلاطمات اقتصاد مانع از ورود جدی به این موضوع شد.

 حالا اما در وضعیتی که اقتصاد ایران با فشار شدید ناشی از تشدید تحریم ها از یک سو و بی ثباتی در بازار ارز و جهش تورمی از سوی دیگر روبروست، دوباره بحث حذف چهار صفر در قالب لایحه پیشنهادی بانک مرکزی به دولت در دستور کار قرار گرفته است. پیش بینی شده است از زمان تصویب این لایجه عملیات تغییر اسکناس ها و سکه ها به مدت ۲۴ ماه اجرایی شود.  

حیدر مستخدمین حسینی

ریشه حذف صفرها چیست؟

حیدر مستخدمین حسینی، کارشناس اقتصادی در این خصوص به خبرانلاین گفت: من فکر می‌کنم باید کمی فراتر نگاه کرد. اصلا سئوال اساسی این است که ریشه حذف صفرها چیست؟ این اقدام به بعد از جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد و تاکنون حدود ۵۰ کشور از این روش استفاده کردند اما مگر چند کشور در این حوزه موفق بودند؟ فکر می‌کنم همان طور که آقای هاشمی گفتند یکی از مهمترین موارد اتفاقا اصلاح زیربناهاست چون من هم معتقدم که صفرها باز می‌گردند. این یعنی تشدید بحران. شما تا وقتی عوامل ایجاد صفرها را از بین نبرید نمی‌توانید صفرها را بردارید.

وی افزود: همین ترکیه در همسایگی ما ۶ صفر از مقابل پولش برداشت اما گزارش کارشناسی "درویش"، وزیر اقتصاد ترکیه را باید خواند تا دلیل توفیق این کشور را دریافت. حذف صفر راهکار نیست و باید عوامل ایجاد صفر از میان برود. نکته اینجاست که من با وجود ارتباطاتی که دارم هنوز نتوانسته‌ام گزارش کارشناسی بانک مرکزی را مطالعه کنم تا ببینم چرا چنین تصمیم اتخاذ شده است.

 او با تاکید بر اینکه شرایط تحریمی مناسب حذف صفر از پول ملی نیست، در پاسخ به این سئوال که آیا کشورهایی هستند که در این شرایط دست به حذف صفر زده باشند؟ گفت: بله ونزوئلا و روسیه. البته بهتر که نشدند هیچ در اصل وضعیتشان بدتر هم شد.

معاون اسبق وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: باید دید حذف چهار صفر از پول ملی نقطه ابتدایی حرکت است یا نقطه پایانی اصلاحات، پاسخ صریح من این است که حذف صفر در پایان اصلاحات اقتصادی اجرایی می شود و ما هنوز به مرحله اصلاحات ورود نکرده‌ایم.

 پول بدون صفر قوی‌تر است؟

در حالی که مخالفان دستاور حذف صفر را هیچ می دانند، برخی موافقان  حذف چهار صفر از پول ملی از تقویت قدرت پول ملی در جهان و بازگشت اعتبار و آبرو به پول ایران سخن می گویند این در حالی است که تجربه آزموده شده برخی کشورها در این حوزه بازگشت دوباره صفرها، در مدت زمانی کوتاه است. زیمباوه و ونزوئلا، نمونه های عینی و روشن چنین وضعیتی هستند، صفرهای  رفته از پول ملی این کشورها در مدت زمانی کوتاه باز می گردد و دوباره شرایط غیر عادی بر اقتصاد حکمفرما می شود.

 نکته اینجاست که پیش از این لایحه ای در خصوص تغییر واحد پول ملی ایران از ریال به تومان در دولت مصوب شد که در ذات خود حذف یک صفر را در پی داشت اما به نظر می رسد با این لایحه، لایحه پیشین از دستور کار خارج شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی