تیتر امروز

علی بختیار: زنگنه می‌دانست رای نمی‌آورد، نیامد/ ممکن است وزرای اصلاح طلب رای نیاورند/ نخواستم وزیر شوم
گفت و گوی ویژه دیدار با یکی از اعضای کارگروه انتخاب وزیر نفت

علی بختیار: زنگنه می‌دانست رای نمی‌آورد، نیامد/ ممکن است وزرای اصلاح طلب رای نیاورند/ نخواستم وزیر شوم

دیدارنیوز در روزهایی که بازار گمانه زنی ها برای انتخاب وزراء داغ است، در یک گفت و گوی ویژه خبری آنچه در کارگروه انتخاب وزیر نفت گذشته است را از علی بختیار عضو این کارگروه و نماینده پیشین مجلس...
محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت
گفتگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با جوان‌ترین عضو شورای راهبری رئیس جمهور

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان جوان‌ترین عضو شورای راهبری چند روز مانده به اعلام نام وزرای دولت چهاردهم بود؛ محمد رهبری که عنوان جامعه شناس هم دارد، مهمان استودیو دیدار بود.
مانور انتخاباتی بر فقر سیستان

سیستان و بلوچستان گزینه نامزدهای انتخاباتی

News Image Lead

گرچه هنوز آمار دقیق و واقعی از تعداد افراد و خانوار‌هایی که زیرخط فقر هستند، به‌دست نیامده، اما در استان سیستان و بلوچستان شرایط اقتصادی و زیرخط فقر بودن اکثریت مردم یک واقعیت انکارناپذیر است. استان سیستان و بلوچستان یکی از پرآسیب‌ترین مناطق کشور است. فقر و محرومیت‌های مختلف، باعث شده است تا این استان از چرخه توسعه جا بماند و همچنان درگیر مسائل و معضلات مختلف باشد.

کد خبر: ۲۱۲۴۸
۱۰:۴۲ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷

دیدارنیوز ـ موضوع شناسنامه نداشتن بسیاری از شهروندان استان و سیستان و بلوچستان بحرانی است که مانع زندگی روزمره بسیاری از ساکنین این استان شده است. علت این اتفاق حضور جمعیت زیادی از افغان‌ها در این استان است و مطابق قانون نمی‌توان برای این افراد شناسنامه ایرانی صادر کرد. همین موضوع اما باعث شده است تا ایرانی‌هایی که به دلایل مختلف هنوز هویت آنها ثابت نشده است بدون شناسنامه بمانند. نبود شناسنامه توانایی خرید و فروش، تحصیل، اشتغال، ازدواج، سفر و بسیاری دیگر از فعالیت‌های معمول زندگی را از این افراد سلب کرده است که با وجود این سرعت توسعه و پیشرفت استان سیستان و بلوچستان نیز کندتر از قبل خواهد شد. نماینده شهر زاهدان در مجلس در این باره با تاکید بر اینکه مسأله شهروندان بدون شناسنامه ساکن استان سیستان و بلوچستان در حال بررسی است به خبرنگار برنا گفت: تعداد زیادی از این اشخاص شناسنامه دار شده اند. ما در تلاشیم که هیچ ایرانی‌ای بدون شناسنامه نماند، همچنین تلاش می‌کنیم که هیچ افغانستانی‌ای نیز شناسنامه ایرانی نداشته باشد. حسینعلی شهریاری تصریح کرد: این مسأله به شکل دقیق در شورای تامین استان بررسی و رصد می‌شود. اگر کسی واقعا ایرانی باشد حتما شناسنامه به او تعلق خواهد گرفت. این نماینده مجلس خبر داد: ۱۵۰ هزار نفر در استان سیستان و بلوچستان بدون شناسنامه بودند که هویت تعداد زیادی از این افراد احراز شده و به آنها شناسنامه داده شده است. شهریاری با تاکید بر اینکه احراز بعضی از این افراد قابل اثبات نیست افزود: بعضی از این اشخاص هم حاضر به انجام تست دی.ان.ای نیستند. برای احراز هویت افراد در پزشکی قانونی دستگاه دی.ان.ای خریداری شد اما باز هم بعضی از اشخاص از این کار خودداری می‌کنند. وی در تشریح تاریخچه این معضل گفت: زمانی که این استان از کشور افغانستان جدا شده است، تعدادی از ایرانی‌ها آن سوی مرز و تعدادی از افغان‌ها نیز در مرز ایران باقی ماندند. این مشکل با پاکستان هم وجود دارد.

آسیب‌های اجتماعی در سیستان و بلوچستان طی سالهای گذشته سیر صعودی داشته اند. با وجود اقدامات بسیار دولت در حوزه کاهش جرایم در این استان و ارائه کارگاه‌ها و مراکز آموزش و فرهنگی با این حال اما بسیاری از ساکنین این استان از وضع بد سیستان و بلوچستان گلایه‌مندند. از سویی دیگر مردم این استان مطالبات بسیاری دارند که در صورت رفع این مطالبات بدون شک این استان به جمع استان‌های در حال توسعه خواهد پیوست. حسینعلی شهریاری با اشاره به مطالبات مردم سیستان و بلوچستان به خبرنگار برنا گفت: مطالبه اصلی مردم سیستان و بلوچستان این است که اعتبارات سالیانه استان‌ها در تمام حوزه‌های توسعه‌ای بر اساس شاخص‌های جمعیت و وسعت در نظر گرفته شود. وی تشریح کرد: استان سیستان و بلوچستان حدود 3 درصد جمعیت کل کشور و 11 درصد از خاک کشور را در اختیار دارد. وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است افزود: اگر در تامین اعتبار استان‌ها عدالت در نظر گرفته شود باید اعتباری بیشتر از مقداری که استان سیستان و بلوچستان مستحق دریافت آن است به این استان اعطا شود. وی تصریح کرد: استان و سیستان و بلوچستان به اعتبار زیادی برای پیشرفت و نزدیک شدن به سطح دیگر استان‌ها نیاز دارد. این نماینده مجلس افزود: با این حال نه تنها این مقدار اعتبار تامین نشده که حتی بر اساس شاخص جمعیت و وسعت نیز اعتباری برای این استان در نظر گرفته نمی‌شود. حداقل 5 درصد از بودجه کشور باید برای استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شود. شهریاری تاکید کرد: بدون شک اگر منابع و اعتبارات به استان سیستان و بلوچستان داده شود این استان توسعه پیدا خواهد کرد. نماینده زاهدان در مجلس در پایان گفت: استان سیستان و بلوچستان قلک رای برای کاندیداهای ریاست جمهوری است. کاندیداهای ریاست جمهوری در هر دوره پیش از انتخابات وعده‌های بسیاری به مردم می‌دهند و رای می‌گیرند اما بعد از انتخاب شدن دیگر توجهی به وضعیت این منطقه ندارند.

۷۵ درصد دچار فقر امنیت غذایی هستند

نماینده زاهدان در مجلس گفت: ۷۵ درصد مردم استان سیستان و بلوچستان فقر امنیت غذایی دارند و از هر نظر که فکر کنید در شرایط نامطلوبی هستند. علیم یارمحمدی افزود: مردم روستاهای این استان از هر نظر که فکر کنید در شرایط نامطلوبی قرار دارند. وی ادامه داد: از هر بیماری که فکر کنید، در این استان هست و این غیرقابل کتمان است. من در مشاهداتم تعداد فراوانی از این مردم را دیده‌ام که دچار مشکلات استخوان بندی و گوارشی هستند و عاقبت خوبی را نمی‌توان برایشان متصور شد. حتی در خود شهر زاهدان نیز بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر آب سالم لوله کشی ندارند و در خیلی از نقاط خود شهر نیز با تانکر آبرسانی می‌شود. وی در پاسخ به سوالی در خصوص اقداماتی که خود برای حل مشکلات استان انجام داده، گفت: وظیفه نماینده مجلس این نیست که بیل و کلنگ بزند و آب به روستاها بکشد؛ پس دولت اینجا چه می‌کند؟ از تمام ظرفیت‌های نظارتی خود استفاده کرده و از فرماندار و استاندار تا هر مسئولی که در دولت و سایر نهادها در این امر نقش دارند، سوال خواهم کرد و بر فعالیت‌های آنها در این خصوص بیش از پیش نظارت خواهم کرد.

 

منبع: 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی