تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
راهی جز این وجود ندارد که دو طرف پشت میز مذاکره بنشینند

علی باقری: دورنمای مذاکرات برای رسیدن به توافق روشن است

علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره محتوای نامه پزشکیان به بن‌سلمان گفت: هنوز از محتوای نامه رییس‌جمهور پزشکیان به محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان اطلاع چندانی در دست نیست و بیشتر گمانه‌زنی در این خصوص مطرح است. به نظر می‌رسد بعد از یک دوره روابط تنش‌آلود و جنگ سردی که پس از جنگ ۱۲ روزه بر روابط ایران و امریکا حاکم بود، فضا به سمت یک آرامش نسبی توام با شکل‌گیری بستر‌های مذاکره در حال حرکت است. اغلب تحلیلگران هم دورنمای مذاکرات برای رسیدن به توافق را محتمل می‌دانند.

کد خبر: ۱۹۱۶۳۲
۱۰:۳۰ - ۲۹ آبان ۱۴۰۴

علی باقری: دورنمای مذاکرات برای رسیدن به توافق روشن است

دیدارنیوز: علی باقری، فعال سیاسی معتقد است که دورنمای مذاکرات ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق روشن است.

علی باقری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌و‌گو با «اعتماد» درباره محتوای نامه پزشکیان به بن‌سلمان و دورنمای میانجیگری عربستان در این پرونده می‌گوید: «هنوز از محتوای نامه رییس‌جمهور پزشکیان به محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان اطلاع چندانی در دست نیست و بیشتر گمانه‌زنی در این خصوص مطرح است. به نظر می‌رسد بعد از یک دوره روابط تنش‌آلود و جنگ سردی که پس از جنگ ۱۲ روزه بر روابط ایران و امریکا حاکم بود، فضا به سمت یک آرامش نسبی توام با شکل‌گیری بستر‌های مذاکره در حال حرکت است. حدس می‌زنم که هنوز این بستر به صورت کامل فراهم نباشد و نیاز به گذشت زمان است تا زمینه برای انجام یک مذاکره هدفمند معطوف به نتیجه مهیا شود. اما سیر ورود به عصر جنگ سرد پس از جنگ گرم و سپس زمینه‌سازی برای مذاکره آغاز شده است. اغلب تحلیلگران هم دورنمای مذاکرات برای رسیدن به توافق را محتمل می‌دانند.»

این تحلیلگر ادامه می‌دهد: «نشانه‌ها و فکت‌هایی که این روز‌ها وجود دارد، مهیا شدن شرایط برای انجام مذاکرات برای حل معادلات فی‌مابین را نوید می‌دهد. نهایتا هم راهی جز این وجود ندارد که دو طرف پشت میز مذاکره بنشینند. در جنگ ۱۲ روزه آن روی سکه ایران آزموده شد. اگر توهم و تصوری وجود داشت که ایران با حمله نظامی عقب‌نشینی کرده و دچار از هم گسیختگی در همه سطوح می‌شود، این توهم از میان رفته است. ترامپ هم رسما اعلام کرد مدیریت و ابتکار عمل جنگ در دست امریکا بود. روشن است، وقتی جنگ گرم به نتیجه نرسید و مقاومت ایران در برابر یک حمله گسترده نظامی سنجیده شد، چاره‌ای جز ورود به زمین مذاکره و گفت‌و‌گو برای نیل به نتیجه وجود ندارد. اینها نشانه‌هایی است که می‌گوید دریچه‌هایی باز شده و دو طرف تلاش می‌کنند از آن بهره گیرند.»

باقری در پاسخ به این پرسش که کنشگری عربستان برای میانجیگری میان ایران و امریکا با چه هدفی دنبال می‌شود؟ می‌گوید: «عربستان پس از جنگ ۱۲ روزه به خصوص پس از حمله اسراییل به قطر، محاسبات منطقه‌ای تازه‌ای پیدا کرده است. این تحولات به نفع ایران رقم خورده است. وضعیت تعاملی عربستان برای حل مشکلات ایران روشن است. اما بستری که این توافقات قرار است در آن شکل بگیرد یا شکل گرفته، ارزش متفاوتی برای دو طرف دارد. از منظر ایران، حساسیت‌ها و ارزشی که توان دفاعی بومی کشورمان (موشکی و پهپادی و...) از آن برخوردار است، جایگاه متفاوتی با موضوع غنی‌سازی در کوتاه‌مدت دارد. اساسا از نظر ایران توان دفاعی و موشکی غیر قابل مذاکره است، مساله‌ای که می‌تواند مبنای توافق احتمالی آینده قرار گیرد نه توان موشکی و دفاعی کشور، بلکه بحث غنی‌سازی است. ضمن اینکه در سناریوی دیگر، عربستان به دنبال آن است که به بهانه غنی‌سازی ایران اجازه غنی‌سازی برای عربستان را نیز از امریکا اخذ کند. به‌طور کلی معتقدم محل اصلی گفت‌و‌گو، چانه‌زنی و توافق احتمالی، موضوع غنی‌سازی خواهد بود نه گزاره‌های دیگر.»

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
پرطرفدارترین ها