دیدارنیوز - سردار محمد مسعود زاهدیان، در حاشیه بازدید نمایندگان کشورهای دوبلین (روسیه، ترکیه، مجارستان، آلمان، ایتالیا، فرانسه و ...) از نمایشگاه دائمی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اظهار کرد: امروز فرصت خوبی فراهم شده تا میزبان شما باشیم و گوشه ای از زحمات و فداکاری های پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران را در معرض دید شما قرار دهیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم این بازدید مفید باشد و به افزایش اطلاعات شما در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر منجر شود، تصریح کرد: امروز مواد مخدر همه جوامع بشری را مورد تهدید قرار داده و این مشکل، به معضل مشترکی بین همه کشورها تبدیل شده است. امیدواریم بتوانیم دست در دست هم با این پدیده شوم برخورد و منافع ملی کشورهای خود را در برابر تهدید مواد مخدر حفظ کنیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینکه این مهم میسر نمی شود مگر اینکه همه ما یک برنامه منسجم و واحد را دنبال کنیم، افزود: جا دارد از آقای "فدولوف" رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در تهران که برنامه ریزی این دیدار را فراهم کردند، تشکر کنم. امیدوارم با مدیریت دفتر "UNODC" بتوانیم برای هم افزایی و همکاری در راه مبارزه با مواد مخدر اقدامات گسترده تری انجام دهیم.
زاهدیان اظهار کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از پیشروترین کشورها در عرصه مبارزه با مواد مخدر در دنیا پرچمدار است و با توجه به میزان کشفیاتی که دارد تنها کاشف کلان در جهان شناخته می شود.
وی با بیان اینکه در سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی میزان کشفیات مواد مخدر حدود 2700 کیلو بوده، افزود: در سال جاری این میزان به بیش از ۵۸۰ تن رسیده که با فداکاری، تلاش و از خودگذشتگی مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر، مرزبانان و دیگر همکاران این مهم تحقق یافته است. طی سال ۲۰۰۱ تولید مواد مخدر در کشور افغانستان ۱۸۵ تن بوده و این مقدار امروزه به بیش از ۱۰ هزار تن افزایش یافته که این موضوع در راستای اهداف استکباری صورت گرفته است.
زاهدیان در ادامه گفت: کشورهای بیگانه علی رغم اینکه به بهانه تأمین امنیت و مقابله با قاچاق مواد مخدر در افغانستان حضور یافتند، اما متأسفانه شاهد استفاده از گروه های تروریستی در این زمینه با توجه به درآمد کلان آن هستیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینکه خاستگاه و مقصد تولیدکنندگان مواد مخدر بیشتر کشورهای اروپایی را شامل می شود، افزود: گردش مالی اصلی این تولید کنندگان نیز اروپا بوده اما حمایت های بین المللی در این عرصه بسیار ناچیز است. همچنین براساس گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان حدود ۶۰میلیارد دلار گردش مالی تولید مواد مخدر در این کشور است که تنها ۱۰ درصد از این مبلغ در افغانستان و مابقی در اروپا صورت می گیرد، لذا با توجه به این امر بایستی در همان جا نسبت به فلج کردن این موضوع اقدام شود.
براساس گزارش سایت پلیس، وی افزود: با توجه به اینکه کنترل تردد قاچاقچیان و شبکه های قاچاق در مرزهای زمینی کشور با دقت صورت می گیرد شاهد تغییر مسیر آنان هستیم که بخشی از این تغییر به مسیر دریا سوق پیدا کرده است. امروز جمهوری اسلامی به تنهایی جور دنیا را می کشد و این یک تکلیف شرعی است که سبب شده تا نقش خود را به صورت جهانی نیز در عرصه مبارزه با مواد مخدر ایفا کند.
زاهدیان با تأکید بر اینکه همه کشورهای ذینفع بایستی نقش خود را در امر مقابله و مبارزه با قاچاق مواد مخدر ایفا کنند، تصریح کرد: امروز از نمایندگان کشورهای دوبلین (روسیه، ترکیه، مجارستان، آلمان، ایتالیا، فرانسه و ...) دعوت شده تا در درجه اول در جریان قرار بگیرند که چه اتفاقاتی در امر مبارزه با مواد مخدر در شرف وقوع است و در درجه دوم امیدواریم که همه این کشورها با هم افزایی یکدیگر بتوانند ما را در امر مبارزه با مواد مخدر یاری دهند.