تیتر امروز

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند
در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند

در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با روز عاشورا منتشر می‌شود با ناصر مهدوی با موضوع "حسین؛ منادی زندگی انسانی" گفتگو کردیم.
ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
هشدار به تندروها و سوپر انقلابی‌ها

ایمانی: «ای ایران بخوان» نماد آشتی اجتماعی است

ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی با هشدار به تندروها و سوپر انقلابی‌ها و با بیان اینکه «ای ایران بخوان» نماد آشتی اجتماعی بود، گفت: امروز دوستان سوپر انقلابی و مدعی پیشرو بودن در ولایتمداری باید بپذیرند ملاک و شاقول رهبری هستند وقتی ایشان در شب عاشورا به مداح گفتند «ای ایران بخوان» و همه هم با آن سینه زدند، می‌خواستند به یک حقیقتی صحه بگذارند. پس این دوستان هم باید همین مشی را پیشه بگیرند.

کد خبر: ۱۸۶۷۵۲
۰۹:۰۵ - ۱۶ تير ۱۴۰۴

ایمانی: «ای ایران بخوان» نماد آشتی اجتماعی است

دیدارنیوز: یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: دوستان سوپر انقلابی و مدعی پیشرو بودن در ولایتمداری باید بپذیرند ملاک و شاقول رهبری هستند وقتی ایشان در شب عاشورا به مداح گفتند «ای ایران بخوان» و همه هم با آن سینه زدند، می‌خواستند به یک حقیقتی صحه بگذارند. پس این دوستان هم باید همین مشی را پیشه بگیرند.

"ای ایران بخوان" عبارتی بود که رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا خطاب به محمود کریمی گفتند. این عبارت به سرعت به یک موضوع پرطرفدار در رسانه‌های اجتماعی تبدیل شد و ویدیو‌های مربوط به آن به اشتراک گذاشته شد. 

بعد از جنگ ۱۲ روزه دو گروه فعال شدند تا تفکر خود را بر فضای اجتماعی حاکم کنند؛ گروهی دنبال احیای «امت‌گرایی» رفتند و در مقابل جمعی نیز ژست «ملی‌گرایی» گرفتند.

تا پیش از جنگ ۱۲ روزه بخشی از حاکمیت این تلقی را داشت که فقط مذهبی‌ها برای دفاع از کشور و نظام کافی هستند، جمله معروف «این کشور برای حزب اللهی هاست» از چنین مشرب فکری بیرون آمد، اما واقعیت نشان داد که در زمان تهدید و تهاجم دشمن اگر کل ملت به میدان نیامده بود، معلوم نبود چه سرنوشتی برای کشور رقم می‌خورد.

با توجه به مشی و رویکرد مدبرانه و حکیمانه اخیر رهبر معظم انقلاب، اشتباه بودن مسیر حرکتی و گفتمانی سوپرانقلابی‌ها مشخص شده و حال این سئوال مطرح است که در صورت اصرار آنها به پیمودن این مسیر اشتباه باید چه واکنشی نشان داد؟

ناصر ایمانی در گفت‌و‌گو با نامه نیوز درباره خواندن سرود «ای ایران» در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینه امام خمینی (ره) به دستور رهبر معظم انقلاب گفت: تمدن ما دو هویت به هم پیوسته دارد و در تعریف این تمدن، هویت دینی و هویت ملی از یکدیگر جدایی ناپذیرند و کاملا در همدیگر تنیده شده‌اند. در هر مقطعی که خواستند یکی از این دو هویت را تضعیف کنند، به اساس هویت این کشور و تمدن آسیب وارد شده است.

وی افزود: رژیم پهلوی تلاش کرد هویت دینی را از تمدن ما بگیرد که برگزاری جشن‌های ۲۵۰۰ ساله و تغییر مبنای تقویم کشور از هجری شمسی به شاهنشاهی از جمله این اقدامات بود، اما نتیجه آن یک انقلاب اسلامی شد، چون ملت نمی‌خواست بپذیرد که هویت دینی‌اش از بین برود. بعد از ۲۲ بهمن ۵۷ از سمت برخی جریان‌ها وضعیت برعکس تلقی شد؛ هر چند مبارزه با هویت ایرانی صورت نگرفت و موضوع ایرانی‌زدایی دنبال نشد، اما فقط تلاش بر این بود که هویت ملت صرفا دینی نشان داده شود. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی با انتقاد به تفسیر‌های افراطی و تفریطی از هویت دینی و ملی ملت ایران در سال‌های قبل و بعد از انقلاب، اظهار کرد: در دهه نخست انقلاب هر کس از ایرانی بودن، رسوم ایرانی و مرز‌های ایران صحبت می‌کرد مورد غضب یا حداقل تعجب قرار می‌گرفت، چون نگاه این بود که همه هویت اسلامی داشته باشند و ایران نیز ذیل هویت اسلامی تفسیر می‌شد. این رویکرد باعث شد بعد از ۴ دهه کم کم یک اعتراض خفته‌ای در جامعه به وجود بیاید که «هویت ملی و ایرانی» ما چه شد؟ و در حال آسیب دیدن است. این موضوع بخش مذهبی و بخش ملی گرای جامعه را وارد نزاع دو طرفه کرد.

وی با بیان اینکه تا قبل از جنگ ۱۲ روزه فاصله‌ای بین هویت دینی و هویت ملی افتاده بود، افزود: جنگ ۱۲ روزه موجب تعجب بخش مذهبی جامعه شد، چون دیدند کسانی که به هویت ملی پافشاری دارند، به آن علت نیست که باوری به هویت دینی ندارند. در واقع جنگ ۱۲ روزه درگیری بین بخش مذهبی و بخش ملی گرای جامعه را حل کرد؛ در واقع دو طرف همدیگر را پیدا کردند، کنار هم نشستند، با یک زبان با هم صحبت کردند و دیدند چقدر با هم نزدیک هستند. این اتفاق بسیار بزرگی بود.

ایمانی یادآور شد: کسی که بخواهد هویت دینی داشته باشد باید در داخل این چارچوب سرزمینی و تمدن باشد، کسی هم که بخواهد هویت ملی داشته باشد قطعا روی دینی خود تأکید دارد.

وی با اشاره به درجه بالای تقدس شب عاشورا نزد ایرانیان و شیعیان افزود: شب عاشورا دو اتفاق مهم افتاد نخست حضور رهبر معظم انقلاب در جمع عزاران حسینی بود؛ دوم دستور ایشان به مداح جلسه برای خواندن «ای ایران» بود. معتقدم این اتفاق آشتی بین هویت مذهبی و هویت ملی بود. مستندات زیادی وجود دارد که در دوران رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای، ایشان بر حفظ هویت مذهبی و ملی تأکید داشتند مثلا تأکید و مراقبت رهبر معظم انقلاب بر حفظ و پاسداری از زبان فارسی را هیچ کس تاکنون در کشور نداشته است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب بعد از جنگ ۱۲ روزه شب عاشورا را مغتنم شمرد که یک بار این مسئله را برای هر دو طرف حل کند، چون هویت مذهبی و ملی با به همدیگر تنیده است. بعد از جنگ ۱۲ روزه شاهد برخی تندروی‌ها در هر دو بخش بودیم. برخی مذهبی‌ها روی موضوع هویت مذهبی همچنان اصرار داشتند و در مقابل برخی‌ها نیز معتقد بودند «فقط باید هویت ایرانی حاکم باشد و از هر گونه دخالت دین در امور فرهنگی اجتناب کرد».

وی با بیان اینکه دیگر باید از تندروی در موضوع هویت مذهبی و هویت ملی دست برداشت، افزود: رهبر معظم انقلاب در شب عاشورای این موضوع را حل کردند. امروز یک شاخص داریم و می‌توان تندروی‌های دو طرف را با یک شاقول محک زد. امروز دوستان سوپر انقلابی و مدعی پیشرو بودن در ولایتمداری باید بپذیرند ملاک و شاقول رهبری هستند وقتی ایشان در شب عاشورا به مداح گفتند «ای ایران بخوان» و همه هم با آن سینه زدند، می‌خواستند به یک حقیقتی صحه بگذارند. پس این دوستان هم باید همین مشی را پیشه بگیرند.

ایمانی با بیان اینکه «ای ایران بخوان» نماد آشتی اجتماعی بود، گفت: کسانی که بیشتر به هویت ایرانی کشور تأکید دارند، در جنگ ۱۲ روزه واقعا پای میدان آمدند و از کشور دفاع کردند. جمع بسیار زیادی از ایرانیان خارج کشور و حتی بخشی از اپوزیسیون در دفاع از کیان کشور برآمدند و حملات دشمن را محکوم کردند که خیلی ارزشمند است و رهبر معظم انقلاب این اتفاق را آغاز یک فصل جدید فرهنگی-اجتماعی در کشور قرار دادند و در واقع به نقار بوجود آمده بین هویت مذهبی و ملی پایان دادند. این به معنای دین زدایی از ایران نیست بلکه به معنی تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور است. باید این مشی رهبری را مبنا قرار دهیم و همین شاخص حرکت ما باشد.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير
امروز دوشنبه ۱۶ تير