
روزنامه هم میهن اندکی پس از انتصاب حسین جابری انصاری به مدیرعاملی ایرنا بزرگترین رسانه رسمی کشور در یادداشتی به قلم محمدجواد روح سردبیر این روزنامه در نقدی چنین انتصاب غیر تخصصی را اشتباه خوانده بود که امروز عملکرد غیرقابل دفاع ایرنا بر درستی و حقانیت نظر منتقد این انتصاب صحه گذاشت.
دیدارنیوزـ فرشاد محسن زاده: روزنامه هم میهن اندکی پس از انتصاب حسین جابری انصاری به مدیرعاملی ایرنا بزرگترین رسانه رسمی کشور در یادداشتی به قلم محمدجواد روح سردبیر این روزنامه در نقدی چنین انتصاب غیر تخصصی را اشتباه خوانده بود که امروز عملکرد غیرقابل دفاع ایرنا بر درستی و حقانیت نظر منتقد این انتصاب صحه گذاشت.
سردبیر روزنامه هم میهن هفت ماه پیش در یادداشتی با عنوان "یک انتصاب ناامید کننده" آشکارا ضمن مخالفت با انتصاب جابری انصاری آن را نمرهای منفی در کارنامه دولت چهاردهم و وزیر ارشاد برشمرد.
نویسنده با طرح پرسش"آیا هر کسی در حوزهای اعتبار داشت، میتواند در حوزهای دیگر موفق باشد؟ " اتخاذ چنین رویکردی را در انتصاب مدیر عامل جدید ایرنا ناامید کننده توصیف کرده بودکه پیش بینی آن روز نویسنده منتقد امروز با اشتباهات فاحش غیر حرفهای و فضاحت رسانهای ایرنا در ماجرای انتشار تکذیبیه سفر معاون پارلمانی معزول رییس جمهوری و سپس عذر خواهی آن تاییدی بر گفتههای آن روز سردبیر هم میهن، چون شواهدی از غیب است.
سردبیر هم میهن آن زمان که هشدار داد و متذکر شد اقای انصاری، چون اصولاً بر آمده از بدنه تخصصی رسانهای کشور نیست و اگر قرار بود به سبک انتخاب وزرا، کمیتههای تخصصی مدیران رسانهای دولت را معرفی و پیشنهاد کنند اصولاً ایشان در میان گزینههای مورد بررسی کمیته جای نمیگرفت؛ و با عنایت به حساسیت فوق العاده فعالیت رسانهای و فقدان تخصص مدیر عامل ایرنا در این حرفه مخاطراتی نظیر افتضاح موسوم به "شهرام گیت" و خبط بزرگ ایرنای تحت مدیریت ایشان را پیش بینی و گوش زد کرده بود.
آنچه که تحقق چنین پیش بینی را علاوه بر عدم تخصص رسانهای اقای جابری انصاری موجب و مزید بر علت کرده انتصابات درون سازمانی ایشان از سردبیران تا مدیران و روسای مراکز داخلی از میان منصوبان مدیرعامل قبلی دولت سیزدهم و ابقای بسیاری از آنها یاجابجایی آنان در مسؤولیت دیگر است که البته در انتصابات او اندک وفاداران گفتمان دولت چهاردهم نیز دیده میشوند!
حال که عملکرد غیرقابل دفاع ایرنا در َهفت ماه گذشته با اثبات خبر کذب ایرنا در تکذیبیه سفر شهرام دبیری و اعتراف این رسانه با عذرخواهی پیشدستانه بابت این اشتباه و نقدهایی، چون نقد اخیر احمد زیدآبادی روزنامهنگار و صاحب نظر حوزه رسانه درباره اشتباه غیر حرفهای این رسانه رسمی در دوره اخیر و نیز برخی اشتباهات دیگر از جمله اهانت جابری انصاری به همکاران در جریان سفر اخیر زاهدان عیانتر و حیثیت ایرناییها و اعتبار حرفهای این رسانه به باد استهزاء گرفته شد سوال این است آیا مدیر عامل ایرنا ناگزیر به استعفا میشود؟
در صورتی که پاسخ به سوال منفی و او همچنان بر ماندن ریاست ایرنا ابرام داشته باشد باید پرسید با چنین عملکرد ضعیف که حتی رسوایی بیسابقه رسانهای برای این سازمان خبری در ماجرای نشر تکذیبیه سفر دبیری به قطب جنوب و دیگر اشتباهات غیرحرفهای طی این مدت به دنبال داشته است چه ضمانتی برای عدم تکرار این قبیل اشتباهات در ادامه مدیریت او وجود دارد.
به ویژه که در شرایط بسیار حساس کنونی داخلی و آغاز روند مذاکرات ایران و آمریکا بر سر مناقشات هستهای و لحظات تاریخی این روزهای ایران خطا و خبطی دیگر که از قضا فراوردههای خبری آن بعنوان رسانه رسمی کشور محل استناد منابع داخل و خارج است، مورد دستاویز قرار نگیرد؟!
هم براساس آموزه دینی که مومن نباید دو بار از یک سوراخ گزیده شود و هم مطابق استانداردهای بین المللی رسانهای و اصول حرفهای، تکرار خبطهای خبری مشابه دیگر قابل پذیرش نخواهد بود و برای دولت و تیم رسانهای دولت هزینههای سنگینی در پی خواهد داشت.
اکنون که ضعف مدیریت رسانهای ایرنا طی هفت ماه گذشته از جمله انفعال در پوشش بموقع اخبار واقعه انفجار بندر شهید رجایی بعنوان رسانه اصلی دولت و نیز در ماجرای هزینه زای انتشار خبر کذب انتصاب محسن اسماعیلی و نشر مجدد از دو روز و سپس تکذیب سفر معاون پارلمانی دولت و تلاش برای القاء و انتساب آن به دیگران از باب تقاضا جهت فشار به رییس جمهوری در برکناری او فاش شده آیا جابری انصاری مدیر عامل ایرنا پس از رسواییهای پیاپی خبری خبرگزاری دولت و پذیرش این اهمال کاریها در مدیریت این سازمان از سمت خویش استعفا خواهد کرد؟
*روزنامه نگار