تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد

شرکت‌های دولتی ضررده را تعطیل کنید/ تفکر پزشکیان اعمال شود

احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است که شرکت‌های دولتی ضررده که حقوق اعضای هیات مدیره آنها ده‌ها میلیون تومان است باید تعطیل شوند تا شاهد یک صرفه‌جویی عظیم در بودجه کشور باشیم. او همچنین گفته تفکر پزشکیان درباره ایجاد یک سامانه شفاف برای میزان حقوق و خدمات باید اعمال شود تا نفع آن برای اقتصاد کشور و مردم باشد.

کد خبر: ۱۸۲۱۶۹
۱۲:۲۹ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۴

شرکت‌های دولتی ضررده را تعطیل کنید/ تفکر پزشکیان اعمال شود

دیدارنیوز: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: برخی دچار اشتباه در درک یک موضوع خاص شدند. وقتی گفته می‌شود دولت باید کوچک شود، منظور این نیست که برویم در یک وزارتخانه خاص و برخی کارمندان آن را تعدیل کنیم، بلکه باید رفت شرکت‌های دولتی که تعداد آن‌ها هم بسیار بالاست و ضررشان اقتصاد مملکت را آسیب‌پذیر کرده است، جمع و جور کرد.

در چند سال اخیر بار‌ها و بار‌ها از زبان برخی مسئولان شنیده‌ایم که بسیاری از شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند و بودجه دولت را می‌بلعند. از طرفی، عده‌ای بر این باورند که مدیران ارشد شرکت‌های دولتی تنها نباید حقوق‌بگیر و پاداش‌بگیر باشند و می‌باید در ضرر مجموعه تحت مدیریت‌شان هم شریک و به نوعی پاسخگوی تصمیمات دوران مدیریتی خود باشند.

برخی می‌گویند کشوری که با کمبود نقدینگی، موج گرانی و بیکاری روبروست نباید تا این حد شرکت‌های دولتی که ضررده هم هستند، داشته باشد و تعطیلی بسیاری از این مجموعه‌ها در کل به نفع اقتصاد مملکت و معیشت مردم است.

در همین رابطه، احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: به باور من، تاسیس و یا ادامه کار خیلی از شرکت‌های دولتی، یعنی رانت، فساد و بروز کلی مشکلات برای اقتصاد کشور. یعنی شرکت یا هلدینگی به وجود بیاید که به واسطه چارت تعریف شده در آن بتوانند یکسری افراد را در هیات مدیره‌های آن، منصوب کنند.

وی افزود: در حال حاضر، هزاران نفر در هیات مدیره‌های شرکت‌های دولتی مشغول به کار هستند. فقط حقوق‌های اعضای هیات مدیره شرکت‌های دولتی را جمع بزنید به یک رقم بسیار بالای چندصد میلیاردی می‌رسید. کمترین کار این است که شرکت‌های دولتی ضررده که خاصیت چندانی برای اقتصاد کشور ندارند را تعطیل کنند تا شاهد یک صرفه‌جویی عظیم در بودجه کشور باشیم.

نماینده خدابنده تصریح کرد: برخی دچار اشتباه در درک یک موضوع خاص شدند. وقتی گفته می‌شود دولت باید کوچک شود، منظور این نیست که برویم در یک وزارتخانه خاص و برخی کارمندان آن را تعدیل کنیم، بلکه باید رفت شرکت‌های دولتی که تعداد آن‌ها هم بسیار بالاست و ضررشان اقتصاد مملکت را آسیب‌پذیر کرده است، جمع و جور کرد.

بیگدلی اظهار داشت: آقایان تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز در کشور یک مطالعه سطحی داشته باشند تا ببینند کشور‌های پیشرفته و مترقی چه مسیری را دنبال کردند. دهه‌هاست خصوصی‌سازی به عنوان یک اصل مهم و غیرقابل انکار پذیرفته شده است و دولت‌های کشور‌های پیشرفته تا حد زیادی دست از تصدی‌گری در اقتصاد برداشته‌اند و نیامدند مثل یک رقیب رانت‌خوار در صحنه بمانند. معنی ندارد در کشوری که این همه مشکل دارد تا این حد شرکت دولتی داشته باشیم. شک نکنید تعطیل کردن بسیاری از شرکت‌های دولتی یک سود ویژه برای کشور است و مهم‌تر از آن، یک پیام روشن دارد، حمایت عملی از بخش خصوصی.

برخی شرکت‌های دولتی را با یک مدیر می‌توان اداره کرد

وی یادآور شد: برخی شرکت‌های دولتی یا عمومی غیردولتی را با یک مدیر می‌توان اداره کرد و واقعاً نیازی به منصوب کردن کلی آدم به عنوان هیات مدیره یا تعریف کردن آن مجموعه در قالب هلدینگ نیست. یعنی گاهی نباید آن شرکت تعطیل شود، اما ضروری است که چارت آن کوچک شود. من به شخصه به ساختار مدیریتی مجموعه شستا ایراد دارم. چرا باید این همه شرکت با این همه عضو هیات مدیره داشته باشیم؟ اگر هر کدام از این افراد، لااقل ۴۰ میلیون تومان حقوق بگیرند، چقدر بار مالی بر کشور تحمیل می‌کنند؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: برای تعدیل یا تعطیلی شرکت‌های ضررده دولتی، مشکل قانونی وجود ندارد، ولی به نظر می‌رسد این شرکت‌ها یک حیات خلوت خوبی برای دولت‌ها هستند که به واسطه چارت‌هایی که تعریف کردند بتوانند آدم‌های خود را سر پست‌ها بنشانند.

بیگدلی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت چهاردهم در این راستا، کاری متفاوت از دولت‌های گذشته کند. من در مجلس دهم با پزشکیان همکار بودم و یادم است که ایشان اعتقاد داشت ما باید در کشور یک سامانه شفاف داشته باشیم تا همه ببینند که افراد چقدر حقوق و برای چه خدماتی می‌گیرند؟ از طرفی باید بررسی کرد و دید کارایی و راندمان افراد با حقوق‌شان تناسب دارد یا نه؟ اگر همین تفکر پزشکیان در زمانی که ایشان نماینده بود در رابطه با شرکت‌ها دولتی اعمال شود، حتماً خروجی آن به نفع اقتصاد مملکت و همه مردم ایران است. واقعاً ظلم است که هزاران نفر در این ساختار‌ها حقوق بالا بگیرند، بعد ما نتوانیم پس از سال‌ها همسا‌ن‌سازی حقوق بازنشستگان را اعمال کنیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی