تیتر امروز

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
اینکه ایران و اروپا حسب تعاملی موثر به یک تفاهم مناسب سازنده برسند، به مذاکرات رفع تحریم‌ها کمک خواهد شد

واعظی: تحریم دست و پای اقتصاد کشور را بسته/ دولت سیزدهم نتوانست مذاکرات رفع تحریم‌ها را عملیاتی کند

محمود واعظی، مسئول دفتر دولت حسن روحانی و وزیر سابق ارتباطات می‌گوید: در حال حاضر مساله تحریم چونان زنجیر دست و پای اقتصاد کشور را بسته و موجبات عقب ماندگی‌هایی در رقابت‌های جهانی برای ایران فراهم آورده است. مذاکرات رفع تحریم‌ها از اواخر دولت دوازدهم شروع شد و عراقچی وزیر امور خارجه مسئول آن مذاکرات بود. گفتگو‌ها در ماه‌های پایانی سال ۹۹ نهایی و امضای آن به دولت جدید محول شد، اما متاسفانه دولت سیزدهم حسب حواشی غیرسازنده نتوانست آن را عملیاتی کند. راه مطلوب این است که مذاکرات رفع تحریم در دولت چهاردهم سریعتر شروع شود.

کد خبر: ۱۸۱۸۰۹
۱۸:۰۳ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

واعظی: تحریم دست و پای اقتصاد کشور را بسته/ دولت سیزدهم نتوانست مذاکرات رفع تحریم‌ها را عملیاتی کند

دیدارنیوز: قائم مقام حزب اعتدال و توسعه معتقد است که مساله تحریم مثل زنجیر دست و پای اقتصاد کشور را بسته و موجبات عقب ماندگی‌هایی در رقابت‌های جهانی برای ایران فراهم آورده است.

محمود واعظی با خبرآنلاین گفتگو کرده که در ادامه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

*رفع موانع خارجی می‌تواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع و زمینه رابرای اصلاحات اقتصادی و تغییر ساختار فراهم کند. با اتخاذ این راهبرد می‌توانیم تا زمانی که به اهداف مطلوب برسیم شاهد کاهش مقداری از مشکلات اقتصادی به ویژه در معیشت مردم باشیم.

*در حال حاضر مساله تحریم چونان زنجیر دست و پای اقتصاد کشور را بسته و موجبات عقب ماندگی‌هایی در رقابت‌های جهانی برای ایران فراهم آورده و توسعه را با چالش مواجه ساخته است. مذاکرات رفع تحریم‌ها از اواخر دولت دوازدهم شروع شد و عراقچی وزیر امور خارجه مسئول آن مذاکرات بود. گفتگو‌ها در ماه‌های پایانی سال ۹۹ نهایی و امضای آن به دولت جدید محول شد، اما متاسفانه دولت سیزدهم حسب حواشی غیرسازنده نتوانست آن را عملیاتی کند. راه مطلوب این است که مذاکرات رفع تحریم در دولت چهاردهم سریعتر شروع شود.

*اصلی‌ترین وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور‌ها مذاکره برای تامین منافع ملی است و با مذاکره در مورد جملگی اختلافات می‌توان به نتیجه رسید. مذاکره در راستای حصول و تامین منافع صورت می‌گیرد و خواسته‌های مطروحه در مذاکرات اگر آسیب زا و خلاف منافع ملی باشد قطعا پذیرفته نخواهد شد. معمولا مذاکرات می‌تواند زمینه تامین منافع ملی را فراهم اورد و خیلی از مشکلات را حل و فصل کند. البته در حال حاضر مذاکرات مقدماتی با اروپایی‌ها تحت عنوان تروئیکا یا E ۳ شروع شده و چهار دور آن انجام شده است؛ آن را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم هر چه سریعتر به رفع تحریم‌های هسته‌ای با همکاری و مشارکت دیگر کشور‌های ذیربط منجر شود.

*اینکه ایران و اروپا حسب تعاملی موثر به یک تفاهم مناسب سازنده برسند، به مذاکرات رفع تحریم‌ها کمک خواهد شد. همچنین به صورت جداگانه و موازی می‌توانیم با روسیه و چین گفتگو کنیم و در صورتی که شرایط سیاسی برای مذاکرات ۱+۴ فراهم شود می‌تواند به مذاکرات ۱+۵ هم ختم شود و اگر جنگ اوکراین شرایط را تغییر داده می‌توان ساز و کار دیگری برای مذاکرات رفع تحریم‌ها طراحی کرد.

*تحریم‌های فعلی هم تحریم‌های بین‌المللی نیست بلکه صرفا تحریم‌های «آمریکا» است. در واقع اگر آمریکا به مذاکرات ۱+۴ برگردد و مذاکرات ۱+۵ شکل بگیرد، عملا نمی‌تواند هم در گفتگو‌های ۱+۵ حضور داشته باشد و هم استمرار تحریم‌های ظالمانه را ادامه دهد. راهبرد بعدی جهت بهبود شرایط فعلی اقتصاد ایران حل و فصل و تصویب دو لایحه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر