تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
جریان قدرت پنهان می‌خواست لطیفی در دولت سیزدهم بماند، اما ظریف به هر طریقی حذف شود

حکیمی‌پور: رئیس‌جمهور به مردم بگوید مجلس ۴ درصدی اجازه نمی‌دهد کار کنم/ قالیباف به حرف‌مان توجه نکرد

احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: پزشکیان مشی وفاق را در پیش گرفته است اگر مجلس با آن همراهی نمی‌کند، به مردم بگوید که شما به من رای دادید که من کار کنم، اما مجلس ۴ درصدی به من اجازه نمی‌دهد کار کنم.

کد خبر: ۱۸۱۵۴۵
۱۱:۳۳ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

حکیمی‌پور: رئیس‌جمهور به مردم بگوید مجلس ۴ درصدی اجازه نمی‌دهد کار کنم/ قالیباف به حرف‌مان توجه نکرد

دیدارنیوز: یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: روی کاغذ ما تفکیک قوا داریم، اما آن‌هایی که قدرت اصلی را اعمال می‌کنند و جریان حاکم یا همان قدرت در سایه و پنهان هستند اراده‌شان را پیش می‌برند. در آنجا اراده‌شان بر این بود که لطیفی بماند، اما در این جا اراده‌شان این است که ظریف به هر طریقی حذف شود و این را تا آخر ادامه دادند. این موضوعات در کشور ما سابقه دارد و بار اول هم نیست که اتفاق می‌افتد. البته اتفاق خوبی نیست چراکه ما شاهدیم که توان و نیرو‌های محدود کشور بر سر یک موضوعاتی مستهلک می‌شود که اصلا ارتباطی با مسائل روزمره مردم ندارد و فقط به دلیل کشمش‌های بیهوده جریان‌های قدرت است و به نفع کشور و مردم نیست.

احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با ایلنا، در مورد ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه رییس‌جمهور اعلام کرده دیگر وزیر اقتصاد معرفی نخواهد کرد در حال حاضر برخی جلیلی را برای وزارت اقتصاد به رییس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند، نظر شما درباره مطرح شدن چنین موضوعاتی چیست، گفت: آقایان پایداری قدرت را در دست داشتند و ما دیدیم که چه عملکردی داشته‌اند. الان هم واقعا رییس‌جمهور با به اصطلاح مشی وفاق آمد که همه نیرو‌ها در کنار هم کار کنند، ولی عملا دیدیم که این روش ایشان را برنتابیدند و وفاق یکطرفه شد و چنین چیزی را به صورت تعارف می‌شود مطرح کرد که به طور مثال رییس‌جمهور بگوید حالا که شما مدعی هستید بیایید کشور را اداره کنید، اما از آن طرف رای مردم چه می‌شود.

در شورای چهارم به قالیباف گفتیم آرای مردم به اصلاح‌طلبان را در مدیریت شهری لحاظ کن، اما قبول نکرد

وی ادامه داد: مردم به این تفاوت‌ها رای داده‌اند و دوست دارند که رییس‌جمهور منتخب باتوجه به این بدنه رایی که پشتیبان او شده‌اند و آمده‌اند در مقابل رقیبان به ایشان رای داده‌اند، این تفاوت را در مدیریت کشور ببیند. در دوره چهارم در شورای شهر خیلی نزدیک به اکثریت شورا بودیم مثلا ما ۱۲ نفر بودیم، آن‌ها حدود ۱۵ نفر بودند یک الی دو نفر هم میانه بودند. در آن زمان شهردار وقت قالیباف بود و ما از ایشان خواستیم که با توجه به اینکه نصف شورای شهر اصلاح‌طلبان بودند در مدیریت شهر این بخش از آرای مردم را هم لحاظ کنند، اما متاسفانه اصلا این کار را نکرد. متاسفانه حتی یک نفر از افرادی که ما پیشنهاد دادیم را نگذاشتند و افرادی را هم که ما پیشنهاد دادیم اتفاقا وضع‌شان بدتر شد و در لیست سیاه رفتند.

اگر می‌خواهیم دولت از جریان اکثریت مجلس تشکیل شود باید سیستم نخست وزیری را احیا کنیم

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: الان پزشکیان با روحیه‌ای که دارد و احساس خوب و حسن نیتی که دارد، به جریانی که در انتخابات شکست خورده فضا داده‌اند و برخی از آن‌ها را در دولت نگه داشتند و میدان دادند. اما نمی‌شود که همه اعضای دولت از طرف مقابل باشند پس رای مردم چه می‌شود؟ در این شرایط انتخابات بی‌معنی است؛ چراکه مردم جلیلی را دیدند که به پزشکیان رای دادند. البته اگر قانون اساسی را اصلاح کنند که دولت محصول اکثریت مجلس باشد، می‌شود چنین کاری کرد که البته این در دنیا هم مرسوم است و دولت از جریانی تشکیل می‌شود که اکثریت مجلس را دارد. در چنین شرایطی باید سیستم نخست وزیری احیا شود و ریاست جمهوری تشریفاتی می‌شود و اصل کار با نخست وزیر است. در دنیا هم چنین رویه‌ای وجود دارد.

پزشکیان به مردم بگوید شما به من رای دادید، اما مجلس ۴ درصدی اجازه نمی‌دهد کار کنم

حکیمی‌پور تصریح کرد: الان گرفتاری نظام سیاسی ما این است به ندرت اکثریت مجلس با دولت هماهنگ است. موارد زیادی داریم که مجلس در دست جناح یا دولت در جناح دیگری است که عملا این کار استهلاک نیرو است و باید فکر دیگری برای آن کرد. نمی‌شود که پزشکیان رقیبش را به عنوان وزیر اقتصاد معرفی کند، این به نوعی تمسخر انتخابات است و این را اصلا در حد تعارف هم درست نمی‌دانم و این توهین به رای مردم است. پزشکیان مشی وفاق را در پیش گرفته است اگر مجلس با آن همراهی نمی‌کند، به مردم بگوید که شما به من رای دادید که من کار کنم، اما مجلس ۴ درصدی به من اجازه نمی‌دهد کار کنم. پزشکیان با همان صداقتی که از مردم رای گرفته باید به آن عهدی که دارد، وفادار باشد و با مردم راحت صحبت کند و اگر مجلس نمی‌گذارد که کار کند، ولو اینکه پزشکیان خیلی کوتاه آمده و با به اصطلاح برنامه یا شعار فائق آمده بر رقیبانش در مدیریت کشور میدان داده است، لذا بهتر است که با رای‌دهندگان خودشان خیلی مسائل را مطرح کنند و به آن عهدی که دادند وفادار بمانند.

چرخ سیاست در ایران فعلا خوب نمی‌چرخد

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره استعفای ظریف گفت: این مساله نشان داد که در واقع ساختار به اصطلاح قدرت پنهان در ایران خیلی قوی است و کار خود را پیش می‌برد. می‌خواهم بگویم که این دولت در سایه یا دولت در دولت یا هر اسم دیگری که روی آن بگذاریم الان هست و اعمال اراده می‌کند. درباره ظریف ما دیدیم موضوع تقریبا حل شده بود و حضور ایشان در دولت نقطه قوتی برای کشور بود و برای پیشبرد سیاست داخلی و خارجی موثر بود. اما می‌بینیم که با او اینطور برخورد می‌شود و فشار‌هایی که ما امروز شاهدیم و طومار‌هایی که در مجلس راه افتاده است این‌ها بالاخره نشان‌دهنده این است که چرخ سیاست در ایران فعلا خوب نمی‌چرخد. این نیرو‌ها همدیگر را خنثی می‌کنند و در واقع به نوعی به جای این که قوا همدیگر را تقویت کنند، بیشتر نیروی همدیگر را مستهلک می‌کنند و در این میان در حق رئیس‌جمهور که منتخب مردم است، احجاف می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره برخورد دوگانه نسبت به این دولت و دولت قبل درخصوص افرادی مانند لطیفی رییس سازمان امور استخدامی و ظریف گفت: این سوالات در افکار عمومی وجود دارد یعنی به نوعی ارزش ساختار و چارچوب‌ها به این است که کار مردم راه بیفتد و الا اینکه ما بخواهیم به این شکل چارچوب‌ها تکیه کنیم که نتیجه‌اش این شود که کشور ضرر کند اینجا باید فکر دیگری کرد. این بحث‌ها در دوره امام هم اتفاق افتاد و ایجاد مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همین بود. یعنی جا‌هایی بود که هم مجلس، هم دولت بر موضع قانونی خودشان می‌ایستادند و کار کشور قفل می‌شد. یعنی اگر عنصر مصلحت عمومی در اداره کشور لحاظ نشود، کشور دچار آسیب خواهد شد و این بحثی است که ثابت شده است و در کشور ما هم اتفاق افتاده است و به همین دلیل مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده است.

ماه عسل پروژه وفاق در کشور خیلی زود به پایان رسید
جریان قدرت پنهان می‌خواست لطیفی در دولت سیزدهم بماند، اما ظریف به هر طریقی حذف شود

حکیمی‌پور تصریح کرد: به نظرم خیلی زود ماه عسل پروژه وفاق در کشور به پایان رسید و به نوعی شاهد هستیم یک جریانی می‌گوید وفاق با من باشد. نه وفاق باهم باید باشد. آقای پزشکیان به دنبال وفاق با هم بود، اما ظاهرا عده‌ای می‌خواهند وفاق یک طرفه با آن‌ها باشد و همه با آن‌ها هماهنگ شوند.

وی درباره رفتار دوگانه درعدم برخورد با انتصابات غیرقانونی در دولت قبل گفت: حتما در خصوص لطیفی قدرت اصلی می‌خواست او بماند، اما درباره ظریف قدرت اصلی نمی‌خواست بماند. مهم این است که قدرت پنهان و اصلی در کشور در اختیار چه کسی است. روی کاغذ ما تفکیک قوا داریم، اما آن‌هایی که قدرت اصلی را اعمال می‌کنند و جریان حاکم یا همان قدرت در سایه و پنهان هستند اراده‌شان را پیش می‌برند. در آنجا اراده‌شان بر این بود که لطیفی بماند، اما در این جا اراده‌شان این است که ظریف به هر طریقی حذف شود و این را تا آخر ادامه دادند. این موضوعات در کشور ما سابقه دارد و بار اول هم نیست که اتفاق می‌افتد. البته اتفاق خوبی نیست چراکه ما شاهدیم که توان و نیرو‌های محدود کشور بر سر یک موضوعاتی مستهلک می‌شود که اصلا ارتباطی با مسائل روزمره مردم ندارد و فقط به دلیل کشمش‌های بیهوده جریان‌های قدرت است و به نفع کشور و مردم نیست.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
پرطرفدارترین ها