تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
پزشکیان در نشستی با فعالان کشاورزی و دامپروری شهرستان‌های شرق استان تهران مطرح کرد

روش‌های دامداری و کشاورزی کشور باید اصلاح شوند

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در جریان سفر استانی به شرق تهران گفت: باید روش‌های دامداری و کشاورزی کشور و شیوه کاشت، داشت و برداشت را اصلاح کنیم، چرا که با ادامه این مسیر به جایی نخواهیم رسید.

کد خبر: ۱۸۱۲۸۴
۱۷:۱۷ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۳

روش‌های دامداری و کشاورزی کشور باید اصلاح شوند

دیدارنیوز: رئیس جمهور با اشاره به فاصله میان بهره‌وری کشاورزی در کشورمان و کشور‌های پیش‌رو در حوزه کشاورزی، گفت: باید روش‌های دامداری و کشاورزی کشور و شیوه کاشت، داشت و برداشت را اصلاح کنیم، چرا که با ادامه این مسیر به جایی نخواهیم رسید.

مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز پنجشنبه در جریان سومین بخش از سفر به استان تهران که به مقصد سه شهرستان شمال شرقی تهران برگزار شده است، در نشست با فعالان کشاورزی و دامپروری شهرستان‌های پردیس، دماوند و فیروزکوه، با بیان اینکه بنده خودم تجربه کشاورزی و دامداری دارم، اظهار داشت: در اوایل شروع به کار بنده به عنوان پزشک برخی دوستان پیشنهاد می‌کردند که برویم بیمارستان خصوصی تاسیس کنیم یا سهام بیمارستان بخریم، اما بنده گفتم که من فقط در دولت کار می‌کنم و بلد نیستم از مردم پول بگیرم.

رئیس جمهور افزود: دوستان گفتند که پس برای بازنشستگی چه می‌خواهی کنی و من پاسخ می‌دادم که علاقه بنده این است که بروم زمینی بخرم و در بازنشستگی باغبانی کنم، زمین هم خریدم و باغ هم دارم، اما مسئولیت‌های کاری مجال نداده که به این کار بپردازم؛ لذا مشکلات شما را به خوبی به عنوان کسی که خود باغ و زمین دارم، درک می‌کنم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه باید روش‌های دامداری و کشاورزی کشور و شیوه کاشت، داشت و برداشت را اصلاح کنیم، تصریح کرد: با ادامه این مسیر به جایی نخواهیم رسید.

رئیس جمهور گفت: امروز شما که در این منطقه شرایط نسبتا خوبی از لحاظ نیاز‌های کشاورزی دارید، ۴۰ تن محصول در هکتار برداشت می‌کنید، در حالی که امروز در دنیا با همین آب و خاک، از هر هکتار ۲۰۰ تن محصول برداشت می‌شود؛ ما در وضعیتی قرار داریم که باید بین منابع و مصارف تعادل ایجاد کنیم.

پزشکیان با تاکید مجدد بر اهمیت ایجاد تعادل در مصرف منابع و مدیریت صحیح آن‌ها گفت: در گفتگو‌هایی که با استانداران داشتیم، یکی از موضوعات اصلی این بود که ما چطور مصرف را به تعادل برسانیم. هر سیستمی که تحت فشار قرار بگیرد، همان اندازه هم انرژی و منابع از آن گرفته می‌شود. آسمان هم به همان میزان که باید، باران می‌فرستد. اگر بیش از ظرفیت زمین و منابع از آن بهره‌برداری کنیم، ناگهان چشم باز می‌کنیم و می‌بینیم که دیگر چیزی باقی نمانده است، آن وقت، نه‌تن‌ها امکان توسعه نداریم، بلکه اساس زندگی هم دچار بحران می‌شود.

رئیس جمهور با تأکید بر نقش مدیریت صحیح در موفقیت اداره صحیح بخش‌های مختلف اقتصادی و صنعتی تصریح کرد: این اصل، فقط مربوط به آب و کشاورزی نیست، در صنعت، در انرژی و در هر حوزه‌ای که نیاز به منابع دارد، باید تعادل بین عرضه و تقاضا را در نظر بگیریم. هم شما عزیزان باید این موضوع را رعایت کنید، هم ما در دولت باید بر اساس این منطق تصمیم‌گیری کنیم. جناب آقای دکتر نوری، وزیر محترم نیرو، استانداران و مسئولان وزارت کشور باید بنشینند و بررسی کنند که چگونه این مسائل را مدیریت کنیم. آب، منابع طبیعی، زمین و همه این بخش‌ها نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است. ما هم هر کاری که از دستمان برآید، انجام خواهیم داد تا شما با اطمینان خاطر به کارتان ادامه دهید.

پزشکیان با اشاره به تأثیر تصمیمات دولتی بر مدیریت منابع، به تجربه شخصی خود در زابل اشاره کرد و گفت: زمانی که در دوره قبل از انقلاب در زابل خدمت می‌کردم، هر سال کشاورزان خودشان نهر‌ها را لایروبی می‌کردند. سهم خودشان را مشخص می‌کردند و یا خودشان کار می‌کردند، یا پول می‌دادند تا کسی به جای آن‌ها لایروبی کند. هیچ مشکلی وجود نداشت، مردم کار خودشان را انجام می‌دادند، اما بعد از انقلاب که دولت این کار را به دست گرفت، مشکلات شروع شد. از یک‌سو، دولت برای لایروبی پول نداشت، از سوی دیگر، کشاورزان آب نداشتند. درحالی‌که اگر این مسئولیت را همچنان به خود مردم واگذار می‌کردند، هر سال این کار انجام می‌شد و مشکلی پیش نمی‌آمد، اما ورود دولت بدون برنامه‌ریزی و بدون پیش‌بینی منابع لازم، باعث شد هم مردم گرفتار شوند و هم وضعیت کشاورزی بدتر شود.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت استفاده درست از منابع طبیعی و مسئولیت‌پذیری در این زمینه خاطرنشان کرد: شما صاحبان اصلی این زمین‌ها هستید؛ صاحب این آب و منابع زیرزمینی، اما اگر درست از آن‌ها استفاده نکنیم، در نهایت آسیب آن به خود ما خواهد رسید. باید برای این موضوع تسهیلاتی در نظر گرفته شود، همکاری‌ها تقویت و جلسات تخصصی با وزیر محترم نیرو و وزرای مرتبط در استان‌های مختلف برگزار شود تا مشکلات بررسی و تصمیمات لازم گرفته شود.

پزشکیان در پایان با تأکید بر حمایت دولت از کشاورزان و تولیدکنندگان اظهار داشت: تمام تلاشی که ما می‌کنیم، برای این است که شما بتوانید درست بکارید، درست برداشت کنید و معیشت پایداری داشته باشید. هیچ نیتی جز خدمت به شما نداریم، چون اگر شما کار نکنید، تأمین غذا برای کشور با مشکل مواجه می‌شود. امیدوارم موفق باشید، ما در کنار شما هستیم و در سایر بخش‌ها هم در خدمت شما خواهیم بود.

وزیر جهادکشاورزی نیز در این مراسم پیش از سخنان رئیس جمهور، با بیان اینکه کشاورزی پیشرفته‌ای در استان تهران انجام می‌شود، گفت: ۵ درصد کشاورزی کشور در استان تهران تولید می‌شود و در این استان بهره‌وری ۱.۵ برابر میانگین کشوری است.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به اظهارات فعالان کشاورزی و دامداری تاکید کرد که این دغدغه‌ها از جمله مسائل مربوط به تامین آب، حریم رودخانه ها، خرید دام مازاد و آبخیزداری فیروزکوه مورد توجه دولت قرار دارد.

وی افزود: توسعه کشاورزی، گردشگری و بومگردی نیز دنبال می‌شود. همچنین بخش‌های راکد سازوکار تعاون روستایی را فعال می‌کنیم تا تولید کننده با واسطه کمتری محصولات خود را به فروش رسانده و بیشتر سود فروش محصول به تولیدکننده برسد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی