
مسئله وضعیت «حکمرانی خوب» در ایران امروز، بهانهای شد تا به سراغ پیام برازجانی و سعید آجرلو، دو نفر از فعالان سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا رفته و در یکی دیگر از سلسله گفتگوهای ایرانشهر، موقعیت و میزان تحقق این مهم در سپهر سیاست کشورمان را به بررسی بنشینیم.
دیدارنیوز-محمد جعفری: مسئله «حکمرانی خوب» از جمله کلان مسائل مهمی است که همواره مورد بحث و ارزیابی صاحبنظران، کارشناسان و فعالین عرصه سیاست در ایران بوده است. در همین باره، «ایرانشهر» در یازدهمین برنامه از سلسله گفتگوهای خود، میزان موضوعیت و تحقق این مسئله اساسی را در ایران کنونی را با حضور «پیام برازجانی»، فعال سیاسی اصلاحطلب و «سعید آجرلو»، فعال سیاسی اصولگرا به ورطه بحث و کنکاش کشانده و بایستههای آن را مورد بررسی قرار داده است.
ویدئوی این مناظره را میتوانید در اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید. این گفتگو به دلیل طولانی بودن در دو بخش منتشر میشود.
بخش اول
بخش دوم
برازجانی در این گفتگو، معتقد است که اصلاحات ساختاری باید در کشور صورت بگیرد. وی عنوان میکند: رئیسجمهور امروز از ما منتقدتر بوده و اوضاع به گونهای است که ظاهرا ما باید ایشان را آرام کنیم! یک نفر هم از اصلاحات ساختاری حرف میزند، سریع میگیرند و محکومش میکنند. هر پنج سال هم یک پرونده جدید برای او میسازند که در زندان بماند! خب! حرف بدی که نمیزند، میگوید؛ اصلاحات ساختاری در کشور صورت بدهیم.
به باور این فعال سیاسی اصلاحطلب، افرادی در این مملکت وزیر و صاحب منصب شدند که در شان مردم و کشور ما نبودند. وی اضافه میکند: چه شد که مثلا از احمد توکلی به عنوان وزیر کار رسیدیم به فردی به مانند عبدالملکی!
همچنین، آجرلو، فعال سیاسی اصولگرا نیز در این گفتگو، تصریح میکند: نظام بانکی ما، کجا به داد تولید رسیده؟ این مسئله، یکی از دغدغههای خود من در دوره انتخابات مجلس بود که اگر به پارلمان رفتم، این مسئله را مورد پیگیری قرار بدهم. شرکتهای دولتی با همه عظمتشان، نهایتا ۱۰ درصد سودده هستند.
این فعال سیاسی اصولگرا، همچنین مسئولیت بر هم خوردن برجام را متوجه ترامپ دانسته و تصریح میکند: جمهوری اسلامی واقعا در بهم خوردن برجام تقصیری نداشت. اساسا مگر در برجام آمده بود که روی موشک ننویسیم؛ مرگ بر اسرائیل؟ مگر آنها از ما چنین چیزی خواسته بودند؟
پیام برازجانی و سعید آجرلو در «ایرانشهر» به مسائل و موضوعات مهم و البته متعددی در حوزههای مختلف حکمرانی، عطف به منافع ملی ایران پرداختهاند که همراهی با مشروح این گفتگو، خالی از لطف نیست.