
رسانه تابناک در گزارشی به ماجرای افشای جلسه انتخاباتی مشترک بین سعید جلیلی نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری امسال و محمدباقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس انقلابی در مشهد پرداخت.
دیدارنیوز: ماجرای افشای جلسه انتخاباتی مشترک بین سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف در مشهد در روزهای گذشته تبدیل به یکی از موضوعات داغ سیاسی شد، اما ماجرای این دیدار داغ، در حساسترین روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری امسال چیست؟
برای موشکافی این موضوع کمی باید عقبتر رفت؛ به روز پنجم اسفند ماه، حضور سعید جلیلی در ویژه برنامه تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله در شبکه خبر که واکنشهای متعددی را به همراه داشت.
عدهای از حضور او به واسطه سمت برادرش انتقاد کرده و صدا و سیما را خانوادگی شده دانستند، صادق دانشجو به قیاس موقعیت فعلی سعید جلیلی و رقیب انتخاباتیاش، محمدباقر قالیباف پرداخت و نوشت: «فرق بین اونکه از طرف رهبری به عنوان سرپرست هیئت اعزامی به بیروت میشه و کسی که فقط اسم نماینده رهبری بودن رو یدک میکشه»،
اما دسته سومی هم بود که از قضا واکنشسازتر شدند، این دسته به ادعایی که هشت ماه پیش و در ایام انتخابات دست به دست میشد گریز زدند؛ شایعه تماس سید حسن نصرالله با جلیلی و عدم پاسخگویی وی به این تماس، برای مثال کاربری در این باره چنین نوشته بود: «وقتی سیدحسن نصرالله به سعید جلیلی زنگ زد، صداش به گوش جلیلی نرسید، اما حالا که سید شهید شده، جلیلی در تلویزیون از خوبیهای او میگوید! شاید بهتر بود در زمان حیاتش هم صدای او را میشنیدند."
همین نقدها منجر به آن شد که جوان دانشجویی در جلسه «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» صحت و سقم این روایت انتخاباتی را از سعید جلیلی جویا شد و سعید جلیلی برای به عنوان نخستین فرد حاضر در جلسه، ضمن تکذیب ادعای ورود سید حسن نصرالله به انتخابات، روایت خود از کلیات این جلسه را بیان کرد.
ساعاتی بعد رجانیوز در تکمیل صحبتهای جلیلی گزارش مفصلتری از جلسه خیابان راهنمایی مشهد منتشر کرد و در آن از بیان یک نسبت خلاف به رهبری از سوی قالیباف سخن گفت.
حالا این حامیان جلیلی بودند که با اتکا به روایت مطرح شده به نقد طرف مقابل و این ادعای دروغین میپرداختند. کاربری در این باره نوشت: «هشت ماهه هوادارات اینجا دارن با یک دروغ زننده با آبروی سید حسن نصرالله بازی میکنن؛ چرا سکوت کردی؟ چرا جلوشون رو نگرفتی؟ از خدای شهید خجالت نکشیدید؟»
امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس نیز در این باره چنین گفت: «هیچ وقت بنای جلیلی و حامیانش این نبود که جلسه مشهد بازخوانی شود (با اینکه روایت آن جلسه به نفع جلیلی بود)، اما حجم بی اخلاقیها باعث شد که این اتفاق بیفتد. الان هم به وفاقیون توصیه میکنم ماشین دروغ پردازیهایشان را ۸ ماه بعد انتخابات خاموش کنند وگرنه حرفهای بیشتری گفته خواهد شد.»
هرچند اندکی بعد از هجمه علیه ادعاهای حامیان قالیباف، نزدیکان وی روایت دیگری از جلسه پرحاشیه ۸ ماه پیش منتشر کردند که در آن به درخواست سردار قاآنی از جلیلی برای انصراف به سود جبهه مقاومت تاکید داشتند و روایت متفاوتی از نسبت دادن لزوم حضور قالیباف بنا به تکلیف رهبری ارائه کردند. برخی کاربران حامی قالیباف که در دور دوم به جلیلی رأی داده بودند از این رأی خود اعلام برائت کردند! البته بعضی کاربران هم در میانه این جدلهای سیاسی، نسبت به حضور نظامیان در سیاست و انتخابات ابراز نگرانی کردند.
عباس پارسایی رئیس ستاد انتخابات محمدباقر قالیباف در استان خراسان رضوی هم روایتی از استدلال قاآنی در جلسه مشهد برای کنار کشیدن جلیلی مطرح کرد: بار دیگر شاهد تحریف جلسه مهم میان قالیباف، سردار قاآنی و جلیلی هستیم؛ چرا راویان این ماجرا حاضر نیستند بهدرستی نقش سردار قاآنی را روایت کنند؟ چرا از استدلال سردار برای کنارهگیری جلیلی سخنی نمیگویند؟ حقیقت این است که سردار قاآنی در آن جلسه مهم که در مشهد برگزار شد، شرایط جبهه مقاومت را تشریح کرد و بر همین اساس، اصرار به حضور قالیباف داشت. تصمیم نهایی؛ چرا قالیباف از رقابت کنار نرفت؟
شخصاً تا پاسی از شب منتظر نتیجه جلسه بودم و حدود ساعت ۱ بامداد بهعنوان مسئول ستاد قالیباف در استان خراسان رضوی با ایشان تماس گرفتم. پاسخ ایشان صریح و روشن بود: «تکلیف من را مشخص کردند، باید بمانم، زیرا کنارهگیری من موجب یکمرحلهای شدن انتخابات به نفع پزشکیان خواهد شد.» تحلیل بزرگان و بررسی نظرسنجیها نیز نشان میداد که آرای قالیباف به سبد ایشان اضافه نخواهد شد، بنابراین باقی ماندن قالیباف تصمیمی قطعی و منطقی بود. حجیت شرعی؛ چه کسی برای ماندن یا نماندن تکلیف داشت؟
اما درباره حجیت شرعی، حقیقت آن است که پیش از ورود به انتخابات، جلیلی نامهای به محضر حضرت آقا ارسال کرد و پاسخی دریافت نکرد. سپس به قالیباف متوسل شد تا پاسخ روشنی از حضرت آقا دریافت کند. قالیباف در جلسه حضوری درخواست جلیلی را مطرح کردند. پاسخ حضرت آقا عدم ورود ایشان به عرصه حضور یا عدم حضور به عرصه انتخابات بود، اما توصیهای که خواستند به جلیلی منتقل شود، «ضرورت اجماع» بود. موضع رهبری؛ چه پاسخی به پرسش وحید جلیلی داده شد؟
پس از این جلسه، وحید جلیلی بعد از نماز فرصتی کوتاه برای دیدار با حضرت آقا پیدا کرد و پرسش را مطرح نمود که آیا شما به قالیباف تکلیف کردید وارد عرصه انتخابات شود؟ پاسخ حضرت آقا روشن بود: «شما به کاندیدای دیگر چه کار دارید؟ سوال خودتان را درباره نامزد مورد نظرتان بپرسید.» و هنگامی که تصریحاً درباره کنارهگیری جلیلی پرسیده شد، حضرت آقا فرمودند: «من بنای ورود به عرصه انتخابات را ندارم، اما توصیه من همان چیزی است که قبلاً به قالیباف گفتم به ایشان بگوید»؛ حقیقتی که پس از انتخابات روشن شد. اکنون که انتخابات گذشته و نتایج روشن شده است، میدانیم که قالیباف و جلیلی جلسات طولانی و چندساعتهای داشتهاند. در این جلسات، قالیباف بارها این سوال را مطرح کرده است: «شما در آن شب چه دیدید که ما ندیدیم و این خسارت را به جبهه انقلاب وارد کردید؟ آیا تحلیل و اخبار آن شب درست از آب درنیامد؟»
یک کاربر دیگر نوشت: سعید جلیلی برای حفظ عمر سیاسی خود به «فضاسازی رسانهای» نیاز دارد/ جلیلی از سال ۱۳۷۸ تاکنون، در انتخاباتهای مجلس و ریاستجمهوری پیدرپی شکست خورده و موفق به رأی اعتماد مردم نشده! / سید متین مرتضوی»
تاسف انگیز است که حتی شکست نیروهای انقلاب در اننتخابات ریاست جمهوری، خودش به بهانهای برای اختلاف و هتاکی و کینه ورزی در جبهه انقلاب منجر شده است و ایده وحدت و ائتلاف حتی در انتخاباتهای بعدی را هم با بن بست مواجه کرده است، هرچند که برخی معتقدند از اساس وحدت میان حامیان تفکر جلیلی و قالیباف امکان پذیر نیست چرا که این دو نگاه در تناقض با یکدیگر هستند و باید فکری دیگری برای این موضوع کرد و "طرحی نو" در انداخت!
زهرا مظهری