تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
چرا مسوولان امنیت را در اطراف دانشگاه برقرار نمی‌کنند؟ بی‌توجهی و آسیب به دانشجویان تا کی؟

روایت یک دانشجو از قتل و ناامنی فضای بیرونی کوی دانشگاه/ فرد لباس‌شخصی به دانشجوی خانم لگد زد

درپی قتل دردناک امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران توسط سارقان زورگیر، محمدجواد اکبری، دانشجوی دانشگاه تهران می‌گوید که دانشگاه در تامین امنیت کوی ترک فعل کرده و حضور و رفتار لباس‌شخصی‌ها تجمع شب گذشته را به تنش کشاند.

کد خبر: ۱۸۰۲۹۳
۱۳:۵۰ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

روایت یک دانشجو از ناامنی فضای بیرونی کوی دانشگاه و حضور تنش‌آمیز لباس‌شخصی‌ها

دیدارنیوز: یک دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به ناامنی فضای بیرونی کوی دانشگاه گفت: وقتی تقریبا هر روز در مکانی که دانشجویان با لپ‌تاپ و... تردد می‌کنند، حادثه خفت‌گیری رخ می‌دهد و باز هم چاره‌ای اندیشیده نمی‌شود، یعنی قطعا ترک فعل رخ داده است.

محمدجواد اکبری، دانشجوی دانشگاه تهران در گفتگو با جماران با اشاره به حادثه قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: پس از تاریکی هوا، درب غربی کوی دانشگاه تهران عملا قابل تردد نیست. این درب به روی کوچه جنت باز می‌شود و تقریبا هیچ شبانه‌روزی نیست که دانشجویان بابت عدم امنیت آن منطقه شکایت نکنند. ما تقریبا هر هفته با اداره امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران این موضوع را مطرح کردیم و مسئولین قول رفع مشکل را دادند، اما کاری انجام نشد. حتی دو سال پیش ما نامه‌ای نوشتیم و ساکنین کوی آن را امضا کردند و نامه را تحویل اداره امور خوابگاه‌ها دادیم، اما باز هم اتفاقی نیفتاد و هر بار اعلام می‌کردند که ما از نیروی انتظامی درخواست تامین امنیت این منطقه را کرده‌ایم و منتظر اقدام آنان هستیم.

وی با بیان اینکه تا کنون در موارد متعددی در نزدیکی درب غربی کوی خفت‌گیری با قمه رخ داده است، افزود: از دم درب غربی تا سر کوچه که فاصله زیادی هم هست، کوچه در تاریکی قرار دارد. ما از مسئولین دانشگاه درخواست داشتیم که حداقل یک پروژکتور در آن کوچه و نزدیک درب غربی کوی قرار دهند تا فضا روشن شود و یک دوربین نیز نصب گردد، اما دانشگاه اعلام می‌کرد اجازه نصب دوربین خارج از محوطه دانشگاه را ندارد. با توجه به اینکه درب اصلی کوی به هیچ کدام از ایستگاه‌های مترو نزدیک نیست و فقط درب غربی در نزدیکی ایستگاه تربیت مدرس قرار دارد، دانشجویان خیلی از آن درب استفاده می‌کنند و بسیار پرتردد است، اما هیچ امنیتی ندارد.

این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به تغییر رئیس دانشگاه در مهرماه امسال، عنوان کرد: از همان روز اول ما درخواست تامین امنیت درب‌های کوی را با رئیس جدید دانشگاه مطرح کردیم. متاسفانه حتی خودرو‌های دانشجویان که در مقابل درب اصلی کوی پارک می‌شوند نیز امنیت ندارند و ما تقریبا هر شب شاهد سرقت از یکی از خودرو‌های دانشجویان هستیم. حتی ما وقتی از دانشگاه درخواست کردیم حداقل جلوی درب اصلی کوی را چراغ بگذارند تا کمی امنیت خودرو‌ها تامین شود، اعلام کردند این موضوع ربطی به ما ندارد. وضعیت به گونه‌ای است که سطح مطالبه دانشجویان دانشگاه تهران، در حد درخواست برای تامین امنیت است که تازه به همین هم توجهی نمی‌شود.

هشدار داده بودیم

اکبری بیان کرد: من خودم در حضور رئیس جدید دانشگاه هشدار داده بودم که قطعا دیر یا زود، ناامنی درب‌های دانشگاه آسیب جدی برای دانشجویان ایجاد خواهد کرد، اما می‌گفتند ان‌شاءالله به زودی پیگیری می‌کنیم. مسئولین دانشگاه تهران تنها اعلام می‌کردند ما به نیروی انتظامی نامه زده‌ایم، اما توجهی نشده است. اکنون یکی از درخواست‌های اصلی دانشجویان این است که قوه قضائیه سهم هر کدام از نهاد‌ها در پرونده قتل مرحوم خالقی را مشخص کند. وقتی تقریبا هر روز در مکانی که دانشجویان با لپ‌تاپ و... تردد می‌کنند، حادثه خفت‌گیری رخ می‌دهد و باز هم چاره‌ای اندیشیده نمی‌شود، یعنی قطعا ترک فعل رخ داده است. این بی‌توجهی‌ها به مسائل امنیتی خوابگاه در حالی است که نهاد‌های مختلف مدام حواس‌شان به هر حرکت اعتراضی در دانشگاه تهران هست و به جای توجه به تامین امنیت دانشجویان، وضعیت دانشگاه را به لحاظ عدم شکل‌گیری اعتراضات رصد می‌کنند.

وی اضافه کرد: روابط عمومی دانشگاه در ابتدا اعلام کرد حادثه قتل مرحوم خالقی، در اتوبان جلال اتفاق افتاده است تا این طور نشان دهند که حادثه ربطی به دانشگاه تهران نداشته است. دانشجویان بسیار به این کار دانشگاه اعتراض داشتند و معتقد بودند که دانشگاه می‌خواسته در همان قدم اول، قضیه را از سر خود باز کند. همچنین تمام سایت‌های خبری در ابتدا نوشته بودند که حادثه در یکی از محلات اطراف کوی دانشگاه رخ داده و حتی یکی از خبرگزاری‌ها مکان حادثه را یوسف‌آباد ذکر کرده بود.

روایتی از نحوه دردناک قتل مرحوم خالقی

این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مرحوم خالقی اهل روستای درمیان خراسان جنوبی بوده است، گفت: روز گذشته خانواده مرحوم به تهران آمدند. طبق فیلم‌های موجود دوربین‌های سرکوچه، دزدان در کوچه جنت خواستند لپ‌تاپ مرحوم خالقی را از او بگیرند که آن مرحوم مقاومت کرده و مجرمین با چاقو به مجرای تنفسی و قلب او آسیب زده و فرار کرده‌اند. حتی مرحوم خالقی با همان وضعیت دنبال موتور دویده و نهایتا پس از چند ثانیه از پا افتاده است.

در تجمع دانشجویان چه گذشت؟

اکبری همچنین با اشاره به تجمع شب گذشته دانشجویان در کوی دانشگاه، اظهار کرد: این تجمع از ساعت ۱۴ روز گذشته آغاز شد و دانشجویان در داخل کوی و مقابل درب اصلی تجمع کردند. چند نفر از هم‌کلاسی‌های مرحوم خالقی پشت درب منتطر ایستاده بودند تا بتوانند داخل شوند، اما متاسفانه اجازه ورود به آنان داده نمی‌شد. به علاوه بیرون پر از مامورین لباس‌شخصی بود و اطراف نیز یگان ویژه قرار داشت. ناگهان یکی از دانشجویان خانم که بیرون کوی پشت درب قرار داشت، داد زد که آقای لباس‌شخصی‌ای که کنارش قرار گرفته، بی‌سیم دارد. آن آقا هم به این خانم لگد زد و او را هل داد و دانشجویان هم از داخل کوی بیرون ریختند و آن آقا را کتک زدند و تشنج ایجاد شد. همچنین علی‌رغم اینکه حراست خوابگاه اعلام کرده بود امکان حضور غیرخوابگاهیان در تجمع وجود ندارد، اما چند دانشجوی بسیجی از خارج خوابگاه وارد کوی شده بودند و از دانشجویان معترض عکس و فیلم می‌گرفتند که این نیز باعث بروز تنش‌هایی شد.

وی ادامه داد: نهایتا ساعت ۱۷ حسینی رئیس دانشگاه تهران، رئیس حوزه وزارتی وزارت علوم و معاون وزیر وارد کوی شدند. دکتر حسینی طی سخنانی، ضمن اینکه اذعان کرد که دانشگاه خود را مقصر می‌داند، گفت که کمیته‌ای را با حضور نمایندگان دانشجویان برای بررسی این حادثه و پیدا کردن مقصر تشکیل خواهد داد. اما از طرف دیگر حضور لباس‌شخصی‌ها فضا را به قدری متشنج کرده بود که اصلا صحبت‌های حسینی شنیده نمی‌شد. خصوصا که موقع آمدن دیگر دانشجویان به سمت کوی، لباس‌شخصی‌ها به آنان حرف‌های نامربوط زده بودند و همین رفتار‌ها باعث می‌شد که هر لحظه فضا ملتهب‌تر گردد. این تنش‌ها در حالی بود که در تمام طول تجمع، حتی یک شعار علیه حاکمیت داده نشد. بر همین اساس دانشجویان علاوه بر اینکه بر پیگیری قضائی پرونده مرحوم خالقی تاکید داشتند، خواستار این بودند که کمیته‌ای برای صیانت از حقوق دانشجویان تشکیل گردد تا اعتراضات دانشجویان کل کشور این چنین با سر‌کوب مواجه نشود.

این دانشجوی دانشگاه تهران بیان کرد: در هر صورت مسئولین حاضر در این تجمع تعهد دادند که همین امروز کمیته‌ای با حضور دانشجویان تشکیل شود و تک‌تک مطالبات دانشجویان را پیگیری کند. من فکر می‌کنم که حسینی در این زمینه جدی است، خصوصا که وقتی دانشجویان از ایشان در مورد لباس‌شخصی‌ها پرسیدند، ایشان با صراحت تایید کردند که این لباس‌شخصی‌ها هستند که مانع برگزاری مسالمت‌آمیز اعتراضات می‌شوند و از کشیده شدن اعتراضات به خارج از دانشگاه نفع می‌برند. قرار شده است هم به منظور بررسی ابعاد قضائی حادثه قتل جلسه‌ای با دادستانی داشته باشیم و هم امنیت درب‌های کوی دانشگاه تامین شود. این‌ها تعهداتی که مسئولین در تجمع امشب دادند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی