تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
اشکان تقی‌پور، مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید توضیح داد

نگاهی به نقش موسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد در حل مسائل کشور

اشکان تقی‌پور، مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید درباره حضور در "هیئت داوران بخش تجلی اراده ملی؛ جایزه نیکوکاری" گفت: به لطف انتخاب بزرگان این بخش و مدیران جشنواره در حق بنده ایجاد توازن بین نقد‌های تند و گاه هجمه‌های یکطرفه‌ای بود که در برخی از آثار هنری سینمای خانگی، سریال ها و فیلم‌ها یا بر مبنای روایت داستان بدون سو نیت، اما بی پیوست مطالعاتی یا خدای ناکرده با بدسلیقگی و دیدگاهی نادرست به سوی خیرین، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد حوزه‌ی خیرورزیِ عام یا تخصصی گسیل شده بود.

کد خبر: ۱۸۰۲۳۷
۱۸:۱۱ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳

نگاهی به نقش موسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد در حل مسائل کشور

دیدارنیوز: مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید از اهداف حضور در "هیئت داوران بخش تجلی اراده ملی؛ جایزه نیکوکاری" می‌گوید.

دکتر اشکان تقی پور گفت: یکی از اهداف جدی حضور در "هیئت داوران بخش تجلی اراده ملی؛ جایزه نیکوکاری" به لطف انتخاب بزرگان این بخش و مدیران جشنواره در حق بنده ایجاد توازن بین نقد‌های تند و گاه هجمه‌های یکطرفه‌ای بود که در برخی از آثار هنری سینمای خانگی، سریال ها و فیلم‌ها یا بر مبنای روایت داستان بدون سو نیت، اما بی پیوست مطالعاتی یا خدای ناکرده با بدسلیقگی و دیدگاهی نادرست به سوی خیرین، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد حوزه‌ی خیرورزیِ عام یا تخصصی گسیل شده بود.

عضو هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه افزود: یقینا مانند تمام فعالیت‌های اجتماعی عمومی و تخصصی در بین حدود ۷۰ هزار تشکل اجتماعی دارای شناسنامه در کشور و در این سیل بزرگ خدمت رسانی مردم نهاد ملی، استانی، شهرستانی و محله محور درصد بسیار اندکی نیز خطا‌های دانسته یا نادانسته یا سواستفاده‌هایی انجام می‌دهند که در هر فعالیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در هر کجای دنیاحضور این اقلیت ناچیز که شایسته‌ی برخورد قانونی هستند اجتناب ناپذیر است. اما آنچه سبب نگرانی است هجمه‌های وسیع نامتقارن و یکسویه در برخی آثار پر بیننده با این درصد بسیار ناچیز ضعف در برابر خدمات فراوان مردم نهادِ غیردولتی خیرین و موسسات خیریه در برخی رسانه‌ها و تاثیر جدی آن بر اعتماد عمومی و مشارکت اجتماعی است.

در این راستا بیانیه‌های سرگشاده و نامه‌های مستقیم به اصحاب رسانه و متولیان امر توسط کارگروه‌های حقوقی تشکل‌های کودک محور متعدد، مجمع خیرین کشور و شبکه‌ی ملی موسسات خیریه و نیکوکاری در جایگاه نهاد‌های اجتماعی اثرگذار در امور خیر و افزایش مشارکت اجتماعی به این عدم توازن، در اشتباه بودن نقد تند یکطرفه موسسات و جای خالی لزوم بیان خدمات آن‌ها در کنار نقد، که سبب سلب اعتماد عمومی به کمک رسانی و مشارکت اجتماعی می‌شود انجام گرفته است.

البته شایان توجه است نظارت و حساسیت نهاد‌های نظارتی لازم و واجب برای حفظ شانیت سازمان‌های مردم نهاد است، اما تعیین شاخص‌ها و تبیین جایگاه تشکل‌های اجتماعی برای تمام نهاد‌ها و ارگان‌های دولتی و غیردولتی لازم است.

نگاهی به نقش موسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد در حل مسائل کشور

یک برنامه استراتژیک دیگر به عنوان راهکار راهبردی که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده بود و از سال ۱۴۰۴ به شکل جدی و تخصصی و در قالب یک‌جایزه‌ی مهم پیش گرفته شد تعیین هیئت داوران با نگاه تخصصی در حوزه‌ی نیکوکاری در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر بود تا آثار برجسته‌ای فیلمسازان و هنرمندان کشور از دیدگاه نیکوکاری در قامت فردی و اجتماعی در اشل سنتی، مشارکت اجتماعی مستتر در سنت، باور، دین، آیین و شیوه‌های نوین مشارکت اجتماعی، نوع‌دوستی مبتنی بر فرهنگ کهن و یادگیرندگی مستمر در دنیای کنونی فارغ از جنسیت و قوم و نژاد و زبان بر مبنای انسانیت در طیفی از شاخص‌ها نگریسته شود تا در نهایت جایزه نیکوکاری که در پی دغدغه تشکل‌های اجتماعی، و نهاد‌های مردمی موثر در سیاستگذاری امور خیر مانند مجمع خیرین کشور و شبکه ملی موسسات خیریه و نیکوکاری و دیگر مجامع خیری است انتخاب شود.

این پیشنهاد کارشناسانه و تخصصی در سال ۱۴۰۰ پس از مطالعات تخصصی و مشاوره‌های لازم، به ابتکار و پیشنهاد مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار وابسته به بنیاد راهبری آلا و «اهدای جایزه نیکوکاری در بخش تجلی اراده‌ی ملی جشنواره فیلم فجر» مطرح و مورد پذیرش جشنواره قرار گرف تا به بهترین اثر با این نگرش با نظر ۵ داور در هیئت داوران اهدا شود. تا سال گذشته این فرآیند به تقدیر از آثار دارای شاخص‌های نیکوکاری محدود بود، اما از سال گذشته «جایزه‌ی ویژه از نگاه نیکوکاری در بخش تجلی اراده ملی و دبیرخانه» نیز فعال شد.

ترکیب داوران این دوره ترکیبی از تسهیلگر اجتماعی، فعال و کنشگر ملی و بین المللی اجتماعی در حوزه‌ی خیرورزی، کارگردان و فیلمساز حرفه‌ای در حوزه‌ی اجتماعی با جوایز ملی و بین المللی و بازیگر موفق سینما و تلویزیون و دغدغه‌مند مسائل اجتماعی و مدیر مرکز نیکوکاری خیر ماندگار در جایگاه ایده پرداز این دغدغه‌ی همگانی بود.

بابک خواجه پاشا (کارگردان و فیلمساز)، ساره رشیدی (بازیگر سینما و تلویزیون) مهدیه نصیری (تسهیل‌گر اجتماعی) مهدی توسلی (مدیر مرکز نیکوکاری خیر ماندگار) و اشکان تقی پور (مدیر عامل موسسه خیریه کشوری نیک‌گامان جمشید، عضو هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و عضو هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه) این ترکیب هارمونیک چند جانبه گرا را علاوه بر وظیفه‌ی ذاتی داوری تخصص محور بر مبنای شاخص‌ها در این حوزه، برای توسعه متوازن در برابر نقد تند آسیب‌های امور موسسات خیریه که در بین مردم به سبب برخی بدسلیقگی‌ها باب شده بود با نگرش عمیق به فایده‌های فراوان و لازمِ حضور تشکل‌های اجتماعی مردمی، کنش‌گری فردی و اجتماعی مردم در قامت خیرین یا کنشگران امور خیر با نگاه به بهترین اثر از دیدگاه نیکوکاری تشکیل دادند.

اشکان تقی پور به دیدارنیوز گفت: این جایزه در بخش تجلی اراده ملی یک راهکار فرهنگی برای نزدیک شدن مخاطب به نگرش دگرگونه و از زاویه‌ی مشارکت اجتماعی و نیکوکاری به آثار، چه در بطن اثر و لایه‌های متفاوت آن چه در ظاهر و روایتگری، تشویق فیلمسازان به این نگرش و تعدیل نگاه‌های همراه با بی‌اعتمادی در برخی از هم‌میهنان به موسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد کنش‌گر در محرومیت زدایی، آموزش و سلامت و نهاد‌های متولی این حوزه است.

اشکان تقی پور در ادامه افزود: امیدوارم دغدغه‌ی بنده در این راستا به عنوان نماینده‌ی هیئت مدیره مجمع خیرین کشور، هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه و مدیر عامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید در راستای این دغدغه‌ی ملی تا حدی برطرف شده باشد و توانسته باشم در کنار همکارانم در هیئت داوران پاسخ اعتماد مرکز نیکوکاری خیر ماندگار، بنیاد راهبری آلا و دبیر محترم جشنواره فیلم فجر را در خور پذیرش نسبی این بزرگواران داده باشم.

تقدیر جشنواره فیلم فجر از مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان

منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر در این تقدیرنامه نوشت:

جناب آقای اشکان تقی‌پور

پذیرش مسئولیت هئیت داوری بخش تجلی اراده ملی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر مایه امتنان و سپاس است. آرزومندیم به پشتوانه دانش و تجربیات حرفه‌ای و هنری‌تان در انتخاب آثار شایسته یاری‌گرمان باشید.

نگاهی به نقش موسسات خیریه در حل مسائل کشور

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی