
ارسال پالسهای متناقض از سوی امریکا با واکنشهایی در ایران مواجه شده و برخی فعالان سیاسی به تحلیل مواضع دولت ترامپ پرداختهاند. در این میان سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید: اینکه ترامپ سیاست چماق و هویج را دنبال میکند، طبیعی است. او دستفرمان و راهبرد خود را دارد و بهرهبرداری از فشار حداکثری را در دستور کار قرار داده تا ایران را در ضعیفترین حالت و بحرانیترین شرایط ممکن پای میز مذاکره بکشاند و تسلیم کند! بارها در گفتگوهای مختلف بیان کردهام که ایران در حال حاضر با دو مسیر روبهروست و به جز این دو مسیر، راه دیگری ندارد. یا باید تن به مذاکره و توافق دهد یا تسلیم شود.
دیدارنیوز: یک فعال سیاسی میگوید که ایران بدون توجه به حاشیهسازیها منافع خود را دنبال میکند.
سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است که ایران بدون توجه به حاشیهها و فضاسازیهایی که ممکن است از سوی بازیگران مختلف ایجاد شود، باید تلاش کند در راستای منافع خود عمل کند.
او در این زمینه یادآور میشود: فکر میکنم حاکمیت ایران مستقل از رفتار یا گفتار طرف امریکایی باید اراده خود را نشان دهد که کدامین مسیر را برای حل مسائل سیاست خارجی، خروج ایران از انزوا و رفع تحریمها دنبال میکند. ایران این روند را نباید به دلیل رفتارهای نمایشی و گفتارهای دوگانه و غیر شفاف ترامپ متوقف کند. ما در سیاست خارجیمان اصولی داریم که بارها از سوی مسوولان مختلف تکرار شده است. سهگانه عزت، حکمت و مصلحت همواره از سوی ایران به عنوان بنیان هر نوع مذاکره و تعاملی در نظر گرفته شده است. بر پایه این اصول باید راهحل فوری و قابل حصولی برای حل مسائل حوزه سیاست خارجی یافت و آن را پیش برد.
شریعتی در ادامه افزود: اینکه ترامپ سیاست چماق و هویج را دنبال میکند، طبیعی است. او دستفرمان و راهبرد خود را دارد و بهرهبرداری از فشار حداکثری را در دستور کار قرار داده تا ایران را در ضعیفترین حالت و بحرانیترین شرایط ممکن پای میز مذاکره بکشاند و تسلیم کند! بارها در گفتگوهای مختلف بیان کردهام که ایران در حال حاضر با دو مسیر روبهروست و به جز این دو مسیر، راه دیگری ندارد. یا باید تن به مذاکره و توافق دهد یا تسلیم شود.
این فعال سیاسی اظهار داشت: سازش همان گزارهای است که از مسیر مذاکره، گفتگو و پیدا کردن راهحلهای دیپلماتیک برای حل مسائل ایران قابل حصول است. کما اینکه در ۲۰۱۵ در برجام به مرحله سازش و توافق نزدیک شدیم. اما ترامپ این توافق را به هم زد. ما هم در تلهای که ترامپ طراحی کرده بود، افتادیم. امروز، اما به نظر میرسد، ترامپ به گونهای عمل میکند که ایران را به تسلیم وا دارد. این وضعیت برای ملت ایران سنگین است که در شرایط مطلوب و ممکن با جامعه جهانی مذاکره و توافق نشود تا به جایی برسیم که ناچار به انجام مذاکره با اعطای امتیازات بیشتر باشیم.
شریعتی در ادامه گفت: معتقدم مستقل از رویکردهای اعلامی و اعلانی ترامپ و سیاستهای اعمالی او علیه منافع ایران، ما باید مسیرمان را خودمان انتخاب کنیم. باید دید چه ابزارهایی وجود دارد، چه امکاناتی داریم و کدامین کارتهای بازی را برای روی میز گذاشتن داریم تا با اتکا به توانمندیهای داخلی و پشتوانه مردمی بودن نظام، بتوانیم مسیر حل مسائلمان را پیدا کنیم. آیا این مسیر از دل مذاکره با ترامپ میگذرد یا اینکه مسیرهای جایگزینی هم وجود دارند و... بحثهای تخصصی و حرفهای هستند که مسوولان عالیرتبه کشور و سیاستگذاران با مد نظر قرار دادن همه جوانب پیش ببرند. نهایتا ایران بدون توجه به اینکه ترامپ چه میگوید و چه میکند باید در راستای منافع ملی خود، راهبردهای لازم و سیاستگذاریهای معقول را طراحی و اجرا کند.