تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
همه باید بتوانند مجوز بگیرند و اگر نیازی به مجوز نیست، پس هیچ‌کس نباید ملزم به دریافت مجوز باشد

منتجب‌نیا: تجمعات تنش‌آفرین علیه «ظریف» بدون مجوز است/ چرا با قانون‌شکنی برخورد نمی‌شود؟/ امام سکوت نمی‌کردند

رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی می‌گوید که تجمعات تنش‌آفرین علیه «ظریف» بدون مجوز است و سیاست دوگانه (یک بام و دوهوا) به‌ویژه در برخورد با معلمان، کارگران، زنان و جوانان و بسیار سوال‌برانگیز و معنادار است.

کد خبر: ۱۷۹۴۷۶
۱۲:۱۴ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۳

منتجب‌نیا: تجمعات تنش‌آفرین علیه «ظریف» بدون مجوز است/ چرا با قانون‌شکنی برخورد نمی‌شود؟/ امام سکوت نمی‌کردند

دیدارنیوز: دبیرکل حزب جمهوریت گفت: در هر تجمعی، چه قانونی و چه غیرقانونی، توهین، تهمت، تنش آفرینی و برهم زدن آرامش کشور رفتاری ناپسند است و باید با همه کسانی که چنین رفتار‌هایی انجام می‌دهند برخورد جدی صورت گیرد.

رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی، در واکنش به برگزاری تجمع خیابانی تنش آفرین در میدان پاستور تهران و سردادن شعار‌های توهین آمیز علیه مسولان نظام در این تجمع، گفت: این دست پدیده‌های بسیار زشت و منفی که در کشور ما اتفاق می‌افتد از چند جهت قابل تامل و سوال برانگیز است نخست اینکه چرا اینگونه تجمعات که آرامش جامعه را برهم می‌زند، بدون مجوز برگزار می‌شود و در مقابل وقتی که تجمع‌های دیگر صنفی برگزار می‌شود با آن‌ها برخورد خشونت‌آمیز صورت می‌گیرد.

منتجب نیا در گفتگو با ایرنا، با بیان اینکه اگر برگزاری تجمعات بدون مجوز جایز است، چرا با تجمعات صنفی و اعتراضی دیگر با خشونت برخورد می‌شود؟ گفت: چرا زمانی که گروه‌هایی می‌خواهند طبق قانون اساسی و بدون اخلال در امنیت ملی تجمع کرده و به صورت آرام و بدون توهین به کسی اعتراض خود را مطرح کنند، اجازه برگزاری نمی‌یابند و با آن‌ها برخورد می‌شود، این تبعیض آشکار و سیاست دوگانه (یک بام و دوهوا) به‌ویژه در برخورد با معلمان، کارگران، زنان و جوانان و بسیار سوال‌برانگیز و معنادار است.

مطلب مرتبط:

کامبیز نوروزی: وزارت کشور با رادیکال‌ها انفعالی برخورد می‌کند/ صالح نقره‌کار: حقوق ملت غیرقابل تبعیض است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: اگر تجمعات نیازمند مجوز هستند، همه باید بتوانند مجوز بگیرند و اگر نیازی به مجوز نیست، پس هیچ‌کس نباید ملزم به دریافت مجوز باشد و این تبعیض و دوگانگی نباید در کشور وجود داشته باشد.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: در هر تجمعی، چه قانونی و چه غیرقانونی، توهین، تهمت، تنش آفرینی و برهم زدن آرامش کشور رفتاری ناپسند است و باید با همه کسانی که چنین رفتار‌هایی انجام می‌دهند برخورد جدی صورت گیرد.

تجمع میدان پاستور و توهین به مقامات هیچ عکس‌العملی در پی نداشت

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با طرح این سوال که چرا اگر به برخی مقامات توهین شود، با افراد توهین‌کننده برخورد جدی می‌شود، اما اگر به برخی دیگر از مقامات توهین شود، به گونه‌ای با افراد برخورد می‌شود که تشویق هم بشوند، تصریح کرد: نمونه بارز آن، تجمع میدان پاستور علیه روسای سه قوه بود که در آن به معاون راهبردی رئیس جمهور و رئیس مجلس تهمت و توهین شد و هیچ عکس‌العملی از سوی نیرو‌های انتظامی نشان داده نشد.

منتجب‌نیا ادامه داد: بدتر از آن، توهین‌ها و شعار‌هایی بود که در حاشیه نماز جمعه تهران و شاید برخی شهر‌های دیگر علیه این شخصیت انقلابی و تاثیرگذار کشور مطرح شد و هیچ‌کس نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداد.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم نظام و کشور ما دارای قانون اساسی، قوانین عادی، روسای سه قوه برنامه‌های مختلف و رهبری است که در راس حکومت قرار دارد، گفت: چگونه یک مجموعه‌ای برخلاف سیاست‌های جاری کشور شعار می‌دهند، توهین و جسارت می‌کنند و کسی هم با آن‌ها برخورد نمی‌کند آیا این با قانونمندی کشور سازگار است؟، چرا با قانون شکنی برخوردی صورت نمی‌گیرد حتی در رسانه‌ها و صدا و سیما هم این رفتار‌ها محکوم نمی‌شوند.

این روحانی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در همه جای دنیا، شخصیت‌های ملی، چه در دوران مسئولیت و چه پس از آن، از مصونیت و حرمت برخوردارند کما اینکه در قانون اساسی و قوانین جزای اسلامی برای توهین و جسارت به مقامات نظام و رهبری مجازات تعیین کرده‌اند، افزود:متاسفانه در کشور ما، به جای قدردانی از سرمایه‌ها و شخصیت‌های مهم و تاثیرگذار کشور به آن‌ها توهین می‌شود و کسی هم با آن‌ها برخورد نمی‌کند.

منتجب‌نیا خاطرنشان کرد: در مقابل، هر زمان که بخواهند، به افرادی مانند رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سابق و رئیس مجلس به نام «فتنه‌گر» حمله می‌کنند؛ در رسانه ملی اسامی آن‌ها ذکر شده و انواع توهین‌ها نسبت به این افراد که هر کدام در مقطعی برای این کشور و نظام زحمت کشیبده اند، صورت می‌گیرد. این نوع برخورد‌ها در واقع آتش زدن به سرمایه‌های انسانی، علمی و سیاسی کشور است.

سرمایه‌های ملی را با برچسب فتنه از مدار خارج می‌کنیم

وی گفت: آیا توجیه دارد که سرمایه‌های ملی را با برچسب فتنه از مدار خارج کنیم؟ دیدیم که در انتخاب وزرا و در مجلس، چگونه هر فردی که مخالف نظرشان بود را به فتنه نسبت دادند. حتی به کسانی که اصلاً از اصحاب فتنه نبودند، می‌گفتند شما برجام را طراحی و امضا کردید، درحالی که برجام با نظر مقام معظم رهبری تصویب شده بود. اگر آن زمان برجام اجرا می‌شد، بسیاری از مشکلات کنونی ما به وجود نمی‌آمد. برجامی که حالا همه می‌گویند ترامپ با خروج از آن، بزرگترین ضربه را به کشور ما وارد کرده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار کرد: به عنوان نمونه، چقدر سرمایه‌گذاری شده که آقای دکتر ظریف، که یک دیپلمات ورزیده، جهان‌دیده و مورد قبول دنیاست، امروز آماده به خدمت به عنوان معاون رهبردی رئیس جمهور است. چه توجیهی دارد که به او تهمت وطن‌فروشی و خیانت بزنند؟

منتجب‌نیا افزود: من زمانی که در خیابان‌ها عبور می‌کردم و می‌دیدم چگونه شهرداری بنر‌های بزرگ و گرانقیمت توهین‌آمیز علیه ظریف، روحانی و هیات‌های مذاکره‌کننده در سطح شهر نصب کرده است، به شدت متاثر و به حدی ناراحت می‌شدم که دلم می‌خواست برای این کشور گریه کنم. چرا باید این‌طور اقدامات توهین‌آمیز صورت گیرد و هیچ‌کس بر این مسائل نظارت نداشته باشد؟ چرا دستگاه‌های نظارتی با این اقدامات برخورد نمی‌کنند؟

امام (ره) درمقابل رفتار‌های توهین‌آمیز به مقامات سکوت نمی‌کردند

وی با طرح این موضوع که امام (ره) در مقابل توهین به مسئولان نظام سکوت نمی‌کردند و فریادشان بلند می‌شد، یادآور شد: در انتخابات اخیر هم دیدید با کسانی که از آقای پزشکیان حمایت کردند چه برخورد‌هایی انجام دادند. البته ما از این موضوع فارغ از هر چیزی که پزشکیان برای خاموش کردن صدای مخالفان به آن‌ها امتیاز داد، صحبت نمی‌کنیم.

عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز بیان کرد: در همان زمان، چقدر به شخص آقای ظریف توهین کردند و حالا می‌خواهند او را با دیپلمات‌هایی مقایسه کنند که حتی قادر به خواندن دو کلمه انگلیسی از روی متن نیستند.

رهبری بار‌ها تاکید کردند که ظریف انسانی متدین، خوش‌سابقه و کاربلد است

منتجب‌نیا ادامه داد: ظریف یکی از افتخارات کشور است. رهبر معظم انقلاب و دیگران بار‌ها تأکید کرده‌اند که ظریف فردی متدین، خوش‌سابقه و کاربلد است و دنیا او را به عنوان یک دیپلمات برجسته و مجرب می‌شناسد. هدف این افراد که به چنین شخصیتی توهین می‌کنند چیست؟

وی گفت: من به شدت نسبت به نیت و هدف این افراد و گروه‌هایی که چنین اقداماتی انجام می‌دهند بدبین و مشکوک هستم، در هر لباس و جایگاهی که باشند؛ چه در لباس روحانیت، چه در لباس حزب‌اللهی یا نیرو‌های دیگر، و چه نماینده مجلس. من رفتار‌های آن‌ها را به حساب حسن‌نیت، اشتباهات و خطا‌های معمولی نمی‌گذارم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه قطعا به این نتیجه می‌رسم که دست‌هایی در کار است که قصد دارند به همه سرمایه‌های مادی، معنوی، علمی و شخصیت‌های مهم و تاثیرگذار کشور ضربه بزنند، به گونه‌ای که جایگزینی برای آن‌ها وجود نداشته باشد، افزود: ما دیدیم که آن‌ها با افرادی، چون هاشمی، روحانی، خاتمی و کسانی که در حصر هستند چه کردند، و حالا فراتر از آن رفته‌اند و قصد دارند تک‌تک افرادی که در جامعه تاثیرگذار هستند را مخدوش کنند.

منتجب‌نیا با اعتقاد به وجود دست‌های پنهان در پس این قضایا و اینکه چرا به صورت شفاف با خاطیان و نفوذی‌ها در مراکز حساس برخورد نمی‌شود، اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که دست بیگانگان یا کسانی که نظام را قبول ندارند، در کار باشد کسانی که این نظام را طاغوتی می‌دانند و امام (ره) و رهبری را نمی‌پذیرند و برای رسیدن به اهداف سوء خود دست به این کار‌ها می‌زنند.

وی، از مقامات عالیه نظام و بزرگان کشور خواست تا اجازه ندهند این افسارگسیختگی‌ها، بی‌حرمتی‌ها، بداخلاقی‌ها و نخبه‌کشی‌ها در کشور همچنان ادامه یابد و گسترش پیدا کند، زیرا این مسائل دامنگیر همه خواهد شد.

این روحانی اصلاح‌طلب تاکید کرد: من از همان زمانی که شعار دادن علیه برخی مسئولان یا حمله به آن‌ها در راهپیمایی‌ها آغاز شد، هشدار دادم که اگر جلوی این کار گرفته نشود، این آتش دامن همه را خواهد گرفت، اما متاسفانه جلوی آن را نگرفتند و بی‌حرمتی‌ها آغاز شد.

منتجب نیا تصریح کرد: بی‌حرمتی‌هایی که اکنون شاهد آن هستیم و شامل مقامات عالی‌رتبه نظام می‌شود، از همان زمان آغاز شده است. وقتی افراد به دیگری بی‌حرمتی می‌کنند، دیگران هم به آن‌ها بی‌حرمتی می‌کنند و بدین ترتیب همه حریم‌ها و حرمت‌ها شکسته می‌شود.

منتجب‌نیا با بیان اینکه قوه قضاییه تا چه زمانی می‌خواهد سکوت کند و ناسزا‌های رکیکی که علیه مقامات داده می‌شود را تحمل کند و برخوردی انجام ندهد، گفت: آیا تا به حال شده است که فردی را در تلویزیون محکوم کنید و بگویید که به دلیل توهین به رئیس جمهور، رئیس مجلس یا فلان مقام یا فلان وزیر مجازات می‌شود. اگر چنین چیزی بوده است، اعلام نشده است. قوه قضاییه باید با خاطیان، تنش آفرینان و برهم زنندگان آرامش جامعه با جدیت برخورد کند.

وی در ارزیابی خود از هدف این دست افراد تندرو در کشاندن مطالبات خود به کف خیابان‌ها به جای پیگیری آن از مسیر قانونی گفت: متهم کردن به هیچ‌عنوان توجیه قانونی ندارد اگر افرادی سوال یا ایراد یا اشکالی دارند، باید به مقامات مربوطه مراجعه کنند مثلاً اگر به رئیس مجلس اشکالی دارند، باید به خود او مراجعه کنند و اگر به رئیس جمهور و قوه قضاییه اشکالی دارند، به آن‌ها مراجعه کنند و حرف وانتقاد خود را از مسیر درست و قانونی مطرح کنند.

توهین به دیگران، جرم تلقی می‌شود و توجیه قانونی ندارد

عضو سابق شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه توهین کردن به دیگران، جرم تلقی می‌شود حتی اگر فردی کافر باشد، نباید به او دشنام داد، گفت: قرآن کریم می‌فرماید که به کافران دشنام ندهید، چون در این صورت آن‌ها به مقدسات شما دشنام می‌دهند. دشنام، توهین و جسارت به هر کسی جرم است، جرم که توجیه قانونی ندارد نیازی نیست که این توهین در خیابان یا جای دیگری انجام شود. بنده به شدت معتقدم که باید فضایی ایجاد شود تا همه بتوانند آزادانه حرف‌های خود را بیان کنند، البته بدون توهین، اما متاسفانه چنین فضایی ایجاد نمی‌شود.

منتجب‌نیا افزود: در سال ۸۸ و همچنین در جریان فوت خانم مهسا امینی وقتی رسانه‌ها ارزیابی مرا درخصوص تظاهرات خیابانی پرسیدند من پیشنهاد دادم که یک استادیوم یا محل بزرگی را به کسانی که اعتراض دارند اختصاص دهید و تریبون در اختیارشان قرار دهید تا با آزادی بیان، نظرات و انتقادات خود را البته بدون توهین و جسارت به مقامات مطرح کنند و پس از آن هم هیچکس حق تعقیب آن‌ها را نداشته باشد همانطور که ما در قانون مصونیت نسبی برای نمایندگان داریم.

از آثار منفی توهین کردن عادی شدن رفتار‌های ناپسند در میان مردم است

این روحانی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: به لحاظ قانونی، همان‌طور که بیان شد، توهین جرم است و آثار منفی فراوانی برای جامعه به همراه دارد. یکی از این آثار، عادی شدن رفتار‌های ناپسند در میان مردم است. متأسفانه در برخی دولت‌های گذشته، مشاهده شده که ادبیات نادرست برخی مسئولین به جامعه، حتی به کودکان و نوجوانان، منتقل شده است. مسئولیت این امر، بر عهده کسانی است که این عمل مجرمانه را مرتکب شده یا با آن برخورد جدی نکرده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی