
شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از افزایش نگرانکننده آمار سوختگی در استان خبر داد و گفت: بیش از ۲۰۰ بیمار سوختگی شدید در بیمارستانها بستری و هزاران نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدهاند.
دیدارنیوز: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از افزایش نگرانکننده آمار سوختگی در استان خبر داد و گفت: بیش از ۲۰۰ بیمار سوختگی شدید در بیمارستانها بستری و هزاران نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدهاند.
شهرام صیادی گفت: استان البرز با وجود پیشرفتهای پزشکی، همچنان با معضل سوختگی دست و پنجه نرم میکند. آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی البرز نشان میدهد که در سال جاری بیش از پنج هزار نفر به دلیل سوختگی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که این تعداد زنگ خطری جدی برای مسئولان و مردم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ضمن ابراز نگرانی از این آمار بیان کرد: سوختگی یکی از مهمترین عوامل آسیبرسان به مردم استان است و عوارض جبرانناپذیری را به دنبال دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، پویش پیشگیری از سوختگی همزمان با کشور در البرز آغاز شده که هدف از آن، آموزش و اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از سوختگی و رعایت اصول ایمنی است.
وی آموزش در کنار استانداردسازی و رعایت نکات ایمنی را مؤثرترین شیوه پیشگیری از سوختگی دانست و خاطرنشان کرد: بیمارستان شهید مدنی کرج به عنوان تنها مرکز سوختگی در استان البرز فعالیت دارد و اعمال جراحی ترمیمی ناشی از سوختگی نیز در این مرکز و بیمارستان کوثر انجام میشود.
کارشناسان معتقدند که افزایش آمار سوختگی در استان البرز دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها عدم رعایت نکات ایمنی در منزل و محل کار، استفاده نادرست از وسایل گرمایشی، آشپزی ناایمن و حوادث صنعتی است.
همچنین برای کاهش آمار سوختگی در استان البرز، میتوان اقداماتی از قبیل پیشگیری از سوختگی، نظارت بر رعایت استانداردهای ایمنی در اماکن عمومی و خصوصی، تجهیز مراکز درمانی به امکانات لازم برای درمان سوختگی و حمایت از پژوهشهای در زمینه پیشگیری و درمان سوختگی را انجام داد.
وَ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: نِعْمَ اَلطَّعَامُ اَلزَّيْتُ يُطَيِّبُ اَلنَّكْهَةَ وَ يَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ يُصَفِّي اَللَّوْنَ وَ يَشُدُّ اَلْعَصَبَ وَ يَذْهَبُ بِالْوَصَبِ وَ يُطْفِئُ اَلْغَضَبَ.
امام ایران رضی الرضا عليه السّلام می فرماید: روغن زيتون، خوراك خوبى است. دهان را خوشبو مىكند و بلغم را از ميان مىبرد و رنگ پوست را صاف و روشن مىكند و اعصاب را قوی مىكند و درد و مرض را از ميان مىبرد و خشم را فرومىنشاند.
مکارم الأخلاق ج۱ ص۱۹۰
بحار الأنوار ج۶۳ ص۱۸۳
مستدرك الوسائل ج۱۶ ص۳۶۵
پژوهشها حکایت از آن دارد که پانسمان آغشته به موم زنبور عسل، روغن زیتون و کره در بهبود زخم سوختگی موثر است. تحقیقات با عنوان (The effects of Beeswax, Olive oil and Butter impregnated bandage on burn wound healing) در دسترس محققان ایران قرار دارد. همچنین مطالعه نشان داد که رژیم غذایی همراه با مصرف روغن زیتون در بیماران سوختگی باعث تسریع بهبود زخم و کاهش مدت بستری می شود و ده تا بیست درصد زخم ها را بهبود می بخشد. پژوهشها با عنوان (Effect of oral olive oil on healing of 10–20% total body surface area burn wounds in hospitalized patients) در دسترس حضرات اساتید قرار دارد.