دیدارنیوز - میرحمایت میرزاده در توضیح جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: کمیسیون امروز میزبان مسئولانی از نیروی انتظامی و رئیس دانشگاه آزاد برای بررسی حادثه دلخراش در دانشگاه آزاد علوم تحقیقات بود. در ابتدا هیاتی از کمیسیون که برای بررسی حادثه مامور شده بودند به بیان نظرات خود پرداختند که مورد تایید نیروی انتظامی هم بود.
میرزاده توضیح داد: بررسیها نشان میدهد که اتوبوسها اشکال فنی داشته، طبق قرارداد اولیه قرار بود اتوبوسهای مدل اسکانیا یا بنز برای تردد دانشجویان باشد اما ماشین مدل شهاب مربوط به سال 81 با فرسودگی بالا تردد میکرده است. ماشینی که نه تنها معاینه فنی نداشته که راننده هم فاقد کارت سلامت بوده و تخلفات رانندگی هم قبلا داشته است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: یکی دیگر از موارد وجود قالبهای بتنی در مسیر تردد و آهن آلات بوده که اگر اینها در مسیر اتوبوس نبود امکان بروز حادثه و کاهش تلفات بسیار وجود داشت. در عین حال که ظاهرا سرعت اتوبوس هم زیاد بوده و ماشین معاینه فنی اولیه را نداشته است. این موارد را هیات مامور شده از سوی کمیسیون و نیروی انتظامی مطرح و تایید کرد.
میرزاده در مورد برخورد با عوامل خاطی گفت: طبق گزارش رئیس دانشگاه آزاد بعد از بروز حادثه با تمامی مقصران برخورد شده، معاون اداری و مالی، مدیر اداره ترابری، معاون و مدیر دانشجویی دانشگاه علوم تحقیقات برکنار شدند و اکنون پیمانکار و مسئول تاسیسات در زندان هستند. البته که پرونده از نظر مراجع قضایی در حال رسیدگی است و با هر فردی در صورت قصور برخورد میشود.
وی با تاکید بر ادامه برخورد جدی با مقصران این حادثه گفت: قطعا اگر هر کسی بر خلاف قوانین اصولی را انجام داده باشد با او برخورد صورت میگیرد. در این جلسه تاکید شد که برای بازگشت سلامتی دانشجویان آسیب دیده در بیمارستانها تمامی تلاش و توان به کار گرفته شود. همچنین مسئولان در کنار خانوادههای داغدار باشند.
وی با تاکید بر اینکه پرونده قضایی برای تمامی عوامل خاطی باز است، گفت که رئیس دانشگاه قول داد که تمامی مسائل ایمنی مد نظر نیروی انتظامی به خصوص موضوع گذاشتن حفاظ در مسیر تردد و نوسازی سازمان اتوبوسرانی را انجام دهند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین با بیان اینکه در ادامه این جلسه بودجه حوزه آموزش و پرورش، آموزش عالی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت، گفت: مسئولان آموزش و پرورش، آموزش عالی و بخش آموزشی وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همه نگران بودجه سال آینده بودند به خصوص در بخش پژوهش و فناوری که با این حوزه عملا کارهای پژوهشی تحت الشعاع قرار میگیرد.
میرزاده افزود: نگرانی آموزش و پرورش از باب سرانه دانش آموزان بیشتر بود چون آنها معتقدند با این وضعیت بودجه مدارس سال آینده مشکلات عدیدهای خواهند داشت. به خصوص برای دانش آموزان مدارس شبانه روزی و میزان سرانه غذایی آنها که ظاهرا طبق محاسبات هزینه غذای زندانیان و مراکز نگهداری معتادان چند برابر دانش آموزان شبانه روزی است.
وی افزود: همچنین با این وضعیت بودجه موضوع رتبه بندی و پاداش بازنشستگان هم دچار مشکل شده و ممکن است نارضایتیهایی را به وجود آورد. لذا مقرر شد کمیتههای کاری کمیسیون فعال باشد تا بعد از بررسی اقدامات لازم صورت گیرد.
میرزاده همچنین گفت که کمیسیون آموزش و تحقیقات احمدی لاشکی، ساداتی نژاد و نگهبان سلامی را به عنوان اعضای کمیسیون در کمیسیون تلفیق 96 انتخاب کردند.