
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است که هدف قانون حجاب، زمینزدن دولت پزشکیان است و از اصولگرایان سنتی خواسته که سکوت نکنند و به میدان بیایند.
دیدارنیوز: در روزهای اخیر، چالشهایی درباره قانون عفاف و حجاب در فضای سیاسی و رسانهای میان موافقان و مخالفان آن ایجاد شده است. خاصه آنکه مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم با این قانون مخالفت کرد و رسما تاکید کرد که قانون حجاب قابل اجرا نیست.
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب، با اشاره به نظر پزشکیان درباره قانون عفاف و حجاب گفت: «آنهایی که مصوب کردند بروند دولت را استیضاح کنند و کنار بگذارند؛ سپس جلیلی یا قالیباف را که متناسب با اجرای این مصوبه هستند، روی کار بیاورند. دلیل ندارد رئیس جمهوری که مواضع خود را روشن گفته است، اقدامی را که به آن اعتقادی ندارد، انجام بدهد. دیگران تصویب کردند، پزشکیان بر خلاف عقیدهاش انجام بدهد؟»
در ادامه بخشهایی از گفتگوی عباس عبدی با خبرآنلاین را میخوانید:
*اساسا بحث اعتقاد نیست، اگر بحث اعتقاد بود پس چرا اغلب علما و مراجع کاری به این مسائل ندارند. منتقد هم هستند و این کارها را رد میکنند و قبول ندارند. در سنت نبوی و سیره ائمه اساسا این کارها مشاهده نمیشود. در صدر اسلام بسیاری از زنان لباس کافی برای پوشیده نگهداشتن خود نداشتند. ولی به قول آقای رئیس مجلس، این کارها هویت این افراد شده است و حالا چرای آن را خودشان میدانند.
*برای بقیه این کارها هویت نیست و او نمیگوید به چه حقی باید هویت خودش را قانون کند. دیگران همچین هویتی را ندارند. بنابراین، این یک بخش مسئله است و روند گذشته نشان میدهد که دیر یا زود این هویت شکسته خواهد شد. به نظر من هدف اصلی این افراد از اقدامات خود زمین زدن دولت پزشکیان است؛ و نه چیز دیگر. ابتدای دولت پذیرفتند که مصوبه را مسکوت بگذارند.
*هیچ پیشنهادی ندارم، کلا باید نگاهشان به فلسفه جرم تغییر کند. وظیفه دولت حل مسئله دینی، اخلاقی مردم نیست. نظم اجتماعی و عفت عمومی هم مسئله عرفی است. نمیتوانند آنچه را که ۸۰ درصد مردم با آن مخالف هستند، تبدیل به قانون کنند.
*دیدید که در مسئله ماهواره نیز شکست خوردند، جز نفرت و پایین آمدن ناکام با راپل نتیجه دیگری نداشت و منجر به تضعیف نهاد انتظامی هم شد. باید این قانون را پس بگیرند و با یک فلسفه جدید اقدام به قانون نویسی کنند.
*هر نیروی سیاسی که در برابر مسائل سکوت کند، کم کم موجب حذف خودش میشود. برای دفاع از خودشان، انقلاب و اسلام باید به میدان بیایند، نترسند و این سکوت کمکی به آنان نمیکند. بحث این نیست که دعوا کنند، اما نظرشان را به صورت صریح بگویند.
*البته بخشی از جریان اصولگرای سنتی به میدان آمدند، اما نیاز است که حضور بیشتری داشته باشند تا اثرگذاری داشته باشند. جریان اصولگرای سنتی، جریان اصیلی هستند و نباید به این راحتی تضعیف شوند.