تیتر امروز

شوک سوختی به صنعت برق؛ دولت قیمت را بالا برد!/ هشدار درباره شرایط آبی ۱۴۰۴/ سود عجیب ارزی در جیب دلالان
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک سوختی به صنعت برق؛ دولت قیمت را بالا برد!/ هشدار درباره شرایط آبی ۱۴۰۴/ سود عجیب ارزی در جیب دلالان

این دهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز؛ جنگ يا توافق؟/ ادامه جنگ تعرفه‌ای آمریکا/ قاچاق سوخت؛ نشانه فساد سیستمی بزرگ

این هشتاد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
سخنگوی دولت می‌گوید بعد از ۴۰ سال گفتگو را یاد گرفته‌ایم

مهاجرانی: آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم/ ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی‌کم است

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم گفت: ما آمده‌ایم که بگوییم آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم و می‌شنویم. در تاریخ ایران به طور مشخص والیان همواره احساس می‌کردند که رابطه میان مردم و حکومت، رابطه ارباب و رعیت است. اما حالا این فضا شکسته است و البته ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی کم است.

کد خبر: ۱۷۶۵۶۴
۰۸:۵۱ - ۱۴ آذر ۱۴۰۳

مهاجرانی: آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم/ ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی‌کم است

دیدارنیوز: سخنگوی دولت با بیان اینکه در بستر دینی ما به شدت روی حق مردم و پاسخگو بودن تاکید شده است، گفت: ما آمده ایم که بگوییم آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم و می‌شنویم.

فاطمه مهاجرانی با حضور در جمع کنشگران و نویسندگان کارزار‌ها در نشست ویژه «چهل میلیونی شدن پلتفرم کارزار» و پس از شنیدن سخنان و دغدغه‌های فعالان کارزارها، گفت: «با هر امضا شما تلاش می‌کنید که یک گام برای حل مسئله بردارید. امضا کردن شما کار بزرگی است و مسئولان را ملزم می‌کند تا پاسخ دهند. بعد از ۴۰ سال گفتگو را یاد گرفته‌ایم این بر اثر آگاهی‌بخشی اتفاق افتاده است. ما به کارزار آمده‌ایم تا بگویم ما آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم و می‌شنویم.»

سخنگوی دولت گفت: کنشگران در پی جستن سعادت مردم هستند. شما کنشگران کمک می‌کنید که ما صدا‌های مردم را بشنویم و این یک شیوه درست و مدنی خوب است. اصل هویت دولت برای جامعه مدنی است و ما باید جایگاهمان را در جامعه حفظ کنیم.

مهاجرانی: آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم/ ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی‌کم است

کارزار، بستری برای گسترش فرهنگ پاسخگویی

مهاجرانی با اشاره به تلاش‌های نویسندگان کارزار‌های پرامضا و دست اندرکاران این پلتفرم، افزود: «شما در حال گسترش فرهنگ پاسخگو بودن هستید. در بستر دینی ما به شدت روی حق مردم و پاسخگو بودن تأکید شده است، اما در حکومت‌ها کمتر آن را دیده‌ایم. در تاریخ ایران به طور مشخص والیان همواره احساس می‌کردند که رابطه میان مردم و حکومت، رابطه ارباب و رعیت است. اما حالا این فضا شکسته است و البته ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی کم است.»

سخنگوی دولت در پاسخ به یکی از نویسندگان کارزار درخصوص لایحه امنیت زنان، گفت: کار شما کنشگران بسیار با ارزش است، اما متاسفانه تعریف مسئولان از امنیت متفاوت است و دربرخی موارد از مسائل فهم درست و مشترکی وجود ندارد.

حامد بیدی مدیرعامل پلتفرم کارزار در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از موضوعات ۴۰ میلیون امضای پلتفرم، از چالش‌های امنیتی و قضایی بی‌شماری که طی هفت سال گذشته در مسیر فعالیت این پلتفرم رخ داده است گفت و از اعمال محدودیت‌ها برای انتشار مطالبات واقعی مردم ابراز تأسف کرد.

وی در ادامه افزود: ما از مرز ۴۰ میلیون امضا عبور کرده و به متوسط ماهانه یک میلیون امضا رسیده‌ایم که در نوع خود بی‌نظیر است. این امضا‌ها توسط بیش از ۱۷ میلیون شهروند ایرانی برای بیش از ۳۴ هزار کارزار ثبت شده است. در حال حاضر به طور میانگین هر ماه ۹۲۰ کارزار جدید ایجاد می‌شود.

مدیرعامل کارزار با اشاره به اینکه کارزار نوعی فناوری شهروندی است که تلاش می‌کند به بلندتر شدن صدای بی‌صدایان و افزایش قدرت بی‌قدرتان کمک کند، گفت: «باور داشتیم اگر سمت جامعه بایستیم، بالاخره حکومت ناچار به گفتگو با مردم می‌شود. کارزار تهدیدی جدی برای حکومت‌های تمامیت‌خواه است، اما می‌تواند بهترین فرصت برای حکومت‌های مردمی باشد.»

مهاجرانی: آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم/ ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی‌کم است

کارزار صدای مردم را به مسئولان می‌رساند

محمدرضا جوادی یگانه، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و رئیس مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، از دیگر مسئولان حاضر در این مراسم بود و از موثر بودن کارزار‌ها گفت: «بسیاری از کارزار‌ها حتی با تعداد امضای پایین مطالبه‌ای قابل حل است که مشکل تعدادی از مردم را حل می‌کند. ما در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری مطالبات مردمی را به صورت مکتوب به دولت ارائه می‌دهیم و جواب می‌گیریم. کارزار‌ها می‌تواند موثر باشد و این موثری را فقط در کارزار‌های پر امضا و بزرگ نبینیم. تقاضا‌های بزرگ تغییرات بزرگی را ایجاد می‌کنند که نیازمند سال‌ها همفکری و تلاش است، اما در سطح خرد کارزار‌ها قابل اجراتر است.»

صحت سنجی پاسخگویی به کارزار‌ها

جوادی یگانه ضمن تلاش دولت برای پاسخ به کارزار‌ها گفت: «ما در تلاشیم تا پاسخ به کارزار‌ها محرمانه نباشد و اعلام گردد البته که در بعضی موارد پاسخ‌ها رسمی و صوری است، صحت سنجی پاسخ به کارزار‌ها را می‌توان به کنشگران بسپاریم که آیا موضوع حل شده است یا خیر. یعنی کنشگر علاوه بر اینکه مطالبه‌گری کرده است جوابی گرفته و جواب را صحت‎‌سنجی کرده است. این مطالبه‌ها در سطوح خرد قابل پیگیری است.»

او ضمن اشاره به یکی از کارزار‌های پرامضا و در تایید موفق بودن کارزار‌ها بیان کرد: «اینکه هنوز درختان پارک لاله و قیطریه وجود دارند یعنی کارزار موفق بوده است. باور اینکه تک تک امضا‌ها و کارزار‌ها اثر گذار است باید در جامعه ایجاد شود.»

صدای مردم برای اولین بار در بدنه دولت شنیده خواهد شد

متین رمضان‌خواه، معاون راهبرد‌های استانی و سرمایه اجتماعی معاونت راهبردی رئیس جمهور، گفت: «اولین بار است که در بدنه‌ی دولت صدای مردم به طور مستقیم از طریق کارزار شنیده می‌شود و بخش زیادی از دولت مشتاق‌اند که به این صدای مردمی پاسخ دهند. در تفاهم‌نامه میان معاونت راهبردی و پلتفرم کارزار اشاره شد که کارزار‌ها بر اساس تعداد امضا از کانال‌های مختلف قابل پیگیری باشد.»

گلایه نویسندگان کارزار از ایجاد موانع و محدودیت‌ها

محمد مهدی کلانتری، کنشگر میراث فرهنگی و نویسنده کارزار بیان کرد: «۸ هکتار به اسم اتصال بین الحرمین تخریب شد. سپس در دولت آقای احمدی نژاد اتفاقات دیگری افتاد. در دولت آقای روحانی متوقف شد و دوباره در دولت سیزدهم طرح به راه افتاد و اختیارات را به استان تفویض کردند. کارزاری در همان زمان راه انداختیم با مطالبه شبانه روزی، دیوان تفویض اختیار استانی را باطل کرد. سپس میراث فرهنگی ۳۶۰ هکتار را ثبت ملی کرد. اما متاسفانه تولیت حرم شاهچراغ در چند ماه گذشته گودبرداری را شروع کرده و شکایت دوم را همین امروز از من ثبت کرده است.»

مهاجرانی: آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم/ ۴۰ و اندی سال برای تمرین دموکراسی خیلی‌کم است

حر منصوری، فعال محیط‌زیستی و نویسنده کارزار پتروشیمی میانکاله گفت: «در موضوع پتروشیمی میانکاله تقریبا تمام نهاد‌های دولتی تایید کردند که این اتفاق غیرقانونی است و تمام مجوز‌ها لغو شد، اما همچنان این زمین دست آن فرد باقی مانده و پرونده دادگاه من باز است.»

میلاد نوری، کنشگر حق اینترنت گفت: «اگر امنیت روانی جامعه آنقدر متزلزل هست که با توییت و کارزار یک فرد مختل می‌شود این مسئله تقصیر سیاستمداران هست. شاید سیاستمدران دیدگاه‌ها و بازخورد‌های متفاوتی داشته باشند، اما از یک جایی به بعد برای ما در یک گروه یکسان قرار گرفته‌اند.»

کارزار‌ها یک سرمایه اجتماعی

محمدرضا جلایی‌پور، کنشگر سیاسی و نویسنده کارزار بیان کرد: «در جامعه‌ای که قدرت تشکل مردمی ضعیف است ۴۰ میلیون امضا برای کارزار‌ها سرمایه مهمی به شمار می‌آید و از طرفی برای حاکمیت هم سرمایه اجتماعی به حساب می‌آید و منبع اطلاعات مهمی برای شناخت جامعه است.»

جلایی پور ادامه داد: «وقتی حاکمیت مسیر‌های اعتراض مسالمت آمیز را باز می‌کند احتمال انباشت نارضایتی کم می‌شود به شرطی که دولتمردان بشنوند و پاسخ دهند.»

او افزود: «کارزار اثرگذار است، اما در کنارش گام‌هایی باید برداشته شود و یک پشتوانه‌ای از نهاد‌های دولتی و رسانه‌های همراه داشته باشد تا دولت موظف شود به یک سری کارزار‌ها پاسخ رسمی بدهد.»

نشست ویژه «چهل میلیونی شدن پلتفرم کارزار» دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ در کافه رویداد کارزار برگزار شد. مهمانان ویژه این نشست محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و محمدرضا جوادی یگانه، رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری بودند. نویسندگان کارزار‌های پر امضا از شهر‌های دور و نزدیک برای این نشست آمده بودند تا صدای خود را به گوش مسئولان برسانند.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی