تیتر امروز

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نرخ بنزین از آب شرب هم ارزان‌تر شده!

رحیم زارع: قیمت بنزین باید واقعی شود

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: نرخ بنزین از آب شرب هم ارزان‌تر شده است در حالی که بنزین لیتری ۳۸ هزار تومان و گازوئیل هم لیتری ۴۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود؛ بنابراین اختلاف قیمت انرژی، باعث تشویق به قاچاق سوخت شده است. برای مدیریت این مسئله، باید بازنگری در سیاست‌های یارانه‌ای انجام شود تا قیمت‌ها به واقعیت نزدیک‌تر شوند.

کد خبر: ۱۷۵۵۶۵
۱۱:۲۹ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

رحیم زارع: قیمت بنزین باید واقعی شود

دیدارنیوز: سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه گفت: نرخ بنزین از آب شرب هم ارزان‌تر شده است در حالی که بنزین لیتری ۳۸ هزار تومان و گازوئیل هم لیتری ۴۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود؛ بنابراین اختلاف قیمت انرژی، باعث تشویق به قاچاق سوخت شده است.

عدم مدیریت مصرف انرژی در کشور به حدی رسیده است که دولت مجبور است بنزینی را که با نرخ ۳۸ هزار تومان وارد می‌کند، با قیمت ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان توزیع کند و از این محل کسری بودجه زیادی را متحمل شود. از سوی دیگر عدم اصلاحات در حوزه انرژی و تعیین قیمت‌های ارزان برای گاز و گازوئیل، موجب شده سومین تولیدکننده گاز و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازوئیل در دنیا به دلیل کمبود همین محصولات، برخی از نیروگاه‌های تولید برق را تعطیل کند و فعالیت مردم را به دلیل قطعی برق با اختلال مواجه کند. یکی از مهمترین دلایل این امر، مصرف بالای گاز در کشور و قاچاق گسترده گازوئیل به کشور‌های همسایه به دلیل قیمت ۱۷۰ برابری آن در این کشور‌ها نسبت به کشور ما ارزیابی می‌شود.

در این خصوص، رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ در خصوص ضرورت مدیریت مصرف انرژی و چالش‌های پیش رو گفت: مسئله بنزین در اختیار سران سه قوه است و افزایش قیمتی در لایحه بودجه مطرح نشده و من فکر نمی‌کنم در مجلس هم تصمیمی در خصوص اصلاح نرخ بنزین اتخاذ شود.

وی افزود: دولت در سال‌های اخیر شاهد افزایش واردات بنزین بوده است. در حالی که در سال گذشته واردات ۴ میلیارد دلاری بنزین داشتیم، امسال این رقم به ۶ میلیارد دلار رسیده است. دلیل اینکه «هدفمندی یارانه به ناهدفمندی» تبدیل شده همین مسئله است که درحالی که قرار بود مابه التفاوت نرخ انرژی را به مردم بدهیم تا در حوزه سلامت و خرید گندم و ... هزینه شود، اما این مساله برعکس شده و دولت مجبور است از محل حاصل از فروش نفت برای واردات بنزین هزینه کند.

زارع در رابطه با قاچاق سوخت به کشور‌های همسایه، اظهار داشت: نرخ بنزین از آب شرب هم ارزان‌تر شده است در حالی که بنزین لیتری ۳۸ هزار تومان و گازوئیل هم لیتری ۴۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود؛ بنابراین اختلاف قیمت انرژی، باعث تشویق به قاچاق سوخت شده است. برای مدیریت این مسئله، باید بازنگری در سیاست‌های یارانه‌ای انجام شود تا قیمت‌ها به واقعیت نزدیک‌تر شوند. اما چون در لایحه بودجه مطرح نشده است مجلس هم به آن ورود نمی‌کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی