تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
رحمان سلیمانی، مرمتگر آرامگاه هشدار داد

خطر در کمین آرامگاه حافظ

رحمان سلیمانی، مرمتگر آرامگاه حافظ و یکی از مرمتگران با تجربه آثار تاریخی این شهر است، هشدار داده که اگر روند شستشوی مداوم محوطه حافظیه در شیراز ادامه بیابد نفوذ آب به به پایه ستون‌های آرامگاه حافظ منجر به فرسودگی ملات مورد استفاده در پایه‌های این آرامگاه و سستی آن‌ها خواهد شد.

کد خبر: ۱۷۵۳۲۱
۰۹:۴۷ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳

خطر در کمین آرامگاه حافظ

دیدارنیوز: آرامگاه حافظ در شیراز با حاشیه‌های تازه مواجه شده است. عبور مترو شیراز از حریم این آرامگاه حافظ تا خبر تازه‌تر مبنی بر سست شدن ستون‌های آرامگاه حافظ شیرازی به دلیل شستشوی مداوم محوطه حافظیه همگی بر اهمیت حفاظت از آرامگاه حافظ تاکید دارند.

به نقل از ایلنا، حافظیه این روز‌ها در صدر اخبار میراث فرهنگی کشور قرار گرفته است، از یک سو همچنان نگرانی‌ها نسبت به عبور مترو از زیر حافظیه وجود دارد و از سوی دیگر به تازگی شنیده می‌شود حجم بالای گردشگر و آلوده کردن فضای حافظیه سبب شست و شوی مکرر فضای آن شده که به گفته مرمت‌گر حافظیه شست و شوی‌های مکرر سبب سست شدن ستون‌های حافظیه خواهد شد.

رحمان سلیمانی، مرمتگر آرامگاه حافظ و یکی از مرمتگران با تجربه آثار تاریخی این شهر است که این روز‌ها سرگرم مرمت پایه ستون‌های آرامگاه حافظ است. او هشدار داده است که اگر روند شستشوی مداوم محوطه حافظیه در شیراز ادامه بیابد نفوذ آب به به پایه ستون‌های آرامگاه حافظ منجر به فرسودگی ملات مورد استفاده در پایه‌های این آرامگاه و سستی آن‌ها خواهد شد.

رحمان سلیمانی گفت: البته هنوز پایه ستون‌های آرامگاه حافظ دچار مشکل نشده اند. ولی مهم است که برای مدتی آب روی سنگ‌های این آرامگاه ریخته نشود و نیاز است که روند شستشوی مداوم آرامگاه حافظ اندکی متوقف شود.

به گفته این مرمتگر آثار تاریخی، به دلیل آن که بازدیدکنندگان آرامگاه حافظ زباله زیادی همراه با ته مانده بستنی‌هایی که در این آرامگاه توزیع می‌شود روی زمین این مجموعه می‌ریزند، مسئولین این محوطه چاره‌ای جز شستشوی مداوم محوطه آرامگاه حافظ برای پاک کردن چربی و ته مانده بستنی‌ها ندارند.

رحمان سلیمانی افزود: اگرچه پایه ستون‌های آرامگاه فعلا هیچ مشکلی ندارند، اما باید حتما آب کمتری روی این محوطه ریخته شود. یعنی اگر هفته‌ای یکبار آب شستشوی محوطه آرامگاه حافظ انجام می‌شود باید هر دو هفته یکبار این کار انجام شود تا آسیبی به ملات گل و آهک و گچ موجود در پایه ستون‌های آرامگاه حافظ نرسد.

به گفته این مرمتگر آرامگاه حافظ، آبی که روی محوطه آرامگاه ریخته می‌شود آب چاه است که دارای باکتری است و منجر به آسیب به سنگ‌های آرامگاه می‌شود.

او اعلام کرد: زیرکار استفاده شده در آرامگاه حافظ صد سال قبل گل و آهک و گچ است که نیاز دارد آب به آرامی از آن گرفته شود.

سلیمانی افزود: ۸ ستون در آرامگاه حافظ وجود دارد که زیرپایه هر یک از آن‌ها یک سنگ ۵ ضلعی قرار دارد و ۸ چهارتراش نیز به همان اندازه به صورت «هشته گیر» دور ستون‌ها می‌چرخد. بست بین آن‌ها نیز سرب است. چون سرب فلز انعطاف‌پذیر است، به این دلیل بین آن‌ها سرب قرار داده‌اند که فشار سنگ منجر به پوسیدگی و خراش در ستون‌ها نشود.

مرمتگر آرامگاه حافظ گفت: خاصیت دوم سرب این است که دارای سمی است که وقتی بین دو سنگ قرار بگیرد از نفوذ جلبک‌ها بین دو سنگ جلوگیری می‌کند تا پوسیدگی و آسیب به سنگ‌ها وارد نشود.

رحمان سلیمانی با تاکید مجدد بر این موضوع که باید روند آبریزی بر سنگ‌های آرامگاه حافظ به تدریج قطع شود، افزود: مهمترین عاملی که منجر به ایراد آسیب به آرامگاه حافظ می‌شود، بازدیدکنندگان و شسشتوی مداوم این محوطه به دلیل زباله‌هایی است که آن‌ها بر زمین می‌ریزند.

او گفت: به جرات می‌گویم که آثار تاریخی در بازدید‌های انبوه آسیب می‌بینند و خواهش ما این است که مردم در ورود به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی نظیر آرامگاه حافظ مراعات کنند و زباله از خود بر جای نگذارند تا با شستشوی ناگزیر و مداوم، آسیبی به این بنا‌ها نرسد.

سلیمانی که ۱۵ سال است در مرمت آرامگاه حافظ فعالیت می‌کند، ادامه داد: در این ۱۵ سال که مشغول مرمت آرامگاه حافظ بوده‌ام تنها چیزی که می‌بینم آسیبی است که گردشگران به این آرامگاه می‌زنند.

سلیمانی گفت: مجموعه مدیریت و حفاظت حافظیه نمی‌توانند جمعیت را کنترل کنند و باید فکری به حال مردم کرد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی
امروز سه‌شنبه ۰۹ دی