تیتر امروز

بازگشت ترامپ؛ بسیاری از ایرانی‌ها نگران جنگ، برخی امیدوار
از چشم جهان (۱۸۰)

بازگشت ترامپ؛ بسیاری از ایرانی‌ها نگران جنگ، برخی امیدوار

دونالد ترامپ بار دیگر به کاخ سفید بازگشته و این اتفاق یک نگاه دوگانه را برای ایرانی‌ها شکل داده است؛ آیا میان تهران و واشنگتن جنگی تمام‌عیار درخواهد گرفت یا رئیس‌جمهور جدید آمریکا دیپلماسی غیرمنتظره‌ای...
اینطوری ما عوام راحت‌تر تحمل‌تان می‌کنیم
افاضات اضافه

اینطوری ما عوام راحت‌تر تحمل‌تان می‌کنیم

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود، از دستور او برای توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه تقدیر کرده و گفته اگر بدانیم شما خواص دقیقا چه کار می‌کنید و نفع و زیان کارتان برای ما چیست راحت‌تر تحمل‌تان...
کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟

این چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
آزمایش‌ها نشان داده که چوب در فضا خراب نمی‌شود

اولین ماهواره چوبی به فضا پرتاب شد

دانشمندان در ژاپن با ترکیب تکنیک‌های قدیمی نجاری و علم موشکی، اولین ماهواره چوبی جهان را ساختند. این ماهواره مکعبی سه‌شنبه صبح به وقت ایران با موشک اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شد.

کد خبر: ۱۷۵۱۸۷
۱۰:۵۶ - ۱۸ آبان ۱۴۰۳

اولین ماهواره چوبی به فضا پرتاب شد

دیدارنیوز: از زمان پرتاب «اسپوتنیک ۱» در سال ۱۹۵۷، ماهواره‌ها با فلزات ساخته شده‌اند. اما گروهی از دانشمندان ژاپنی معتقدند که چوب می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

به گزارش اسپیس‌دات‌کام، فضاپیمای دراگون اسپیس ایکس که اولین مدل از ماهواره با اجزای چوبی را به همراه داشت، روز سه‌شنبه برفراز موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس از «مرکز فضایی کندی» در فلوریدا پرتاب شد. ماهواره ژاپنی که «لینگوست» نام دارد، فناوری پیشرفته و صنایع دستی سنتی را در یک مکعب کوچک ترکیب می‌کند.

لینگوست به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» ارسال شد و برنامه‌ریزی شده است که اوایل دسامبر در مدار قرار گیرد.

ایده‌ی ماهواره‌ی چوبی ابتدا به عنوان فکری آنی در ذهن «تاکائو دویی» شکل گرفت؛ اما درنهایت به یک تلاش علمی جدی تبدیل شد. سپس گروهی از دانشمندان «دانشگاه کیوتو» و «شرکت جنگل‌داری سومی‌تومو»، که یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های چوب ژاپن است، شروع به تعیین بهترین نوع چوب برای ارسال به فضا کردند.

اولین ماهواره چوبی به فضا پرتاب شد

این ماهواره مکعبی سه‌شنبه صبح به وقت ایران با موشک اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شد.
عکاس: irene wang / reuters

درحالی که برخی ممکن است ایده‌ی ماهواره چوبی در فضا را غیرمنطقی بدانند، محققان امیدوارند که این ماهواره پایدارتر باشد و آلودگی کمتری برای محیط زیست ایجاد کند. ماهواره‌ها عمدتاً از آلومینیوم ساخته می‌شوند و وقتی در پایان عمر خود در جو زمین می‌سوزند، اکسید‌های آلومینیومی تولید می‌کنند که می‌تواند تعادل حرارتی سیاره را تغییر دهد و به لایه اوزون آسیب بزند.

تأثیرات یادشده به دلیل افزایش جمعیت مداری، به ویژه با ظهور مجموعه‌هایی مانند منظومه ماهواره‌ای «استارلینک» که درحال حاضر حدود ۶۵۰۰ ماهواره فعال دارد، بیشتر مورد نگرانی قرار گرفته است.

ماهواره‌های چوبی مانند لینگوست که از چوب «ماگنولیا» به جای آلومینیوم استفاده می‌کنند، می‌توانند بخشی از راه‌حل در آینده باشند؛ زیرا آن‌ها هنگام سقوط به زمین، آلاینده‌های مضر کمتری به جو وارد می‌کنند. تاکائو دویی در مصاحبه با رویترز گفت: «ممکن است در آینده ماهواره‌های فلزی ممنوع شوند. اگر بتوانیم ثابت کنیم که ماهواره چوبی خوب کار می‌کند، آن را به اسپیس‌ایکس ایلان ماسک معرفی خواهیم کرد.»

به گزارش نیویورک‌تایمز، پروژه ژاپنی با چالش‌های زیادی نیز روبه‌رو شد. تمایل چوب به کوچک‌شدن و تغییر شکل نامنظم هنگام از دست دادن رطوبت، نیازمند ملاحظات مهندسی دقیق بود. طراحی نهایی باید توسط هر دو سازمان فضایی ژاپن و ناسا که در پرتاب ماهواره دخیل بودند، تایید می‌شد.

لینگوست حدود یک ماه دیگر از ماژول «کیبو» ایستگاه فضایی بین‌المللی به مدار پرتاب خواهد شد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود داده‌های کلیدی سلامت خود را برای شش ماه آینده ثبت و به زمین ارسال خواهد کرد. سپس محققان دما و استحکام ساختار چوبی را اندازه‌گیری و مشاهده خواهند کرد که چگونه ممکن است در محیط خلاء فضا و شرایط اتمی اکسیژن و تابش تغییر کند.

اوضاع ممکن است خوب پیش نرود. احتمال می‌رود پنل‌های خورشیدی ماهواره از کار بیفتد یا باتری‌ها داغ کنند و یخ بزنند. اما محققان نگران چوب نیستند، زیرا آزمایش‌ها نشان داده که چوب در فضا خراب نمی‌شود.

منبع: زومیت

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی