حشمتالله فلاحتپیشه، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره گزینههای رویارویی ایران با اسرائیل میگوید: یک جریان حریدی در اسراییل حاکم است که باور دارد اسرائیل درگیر یک جنگ ایدئولوژیک است. از همین رو این گروه تلاش دارد تا عملا یک جنگ آخرالزمانی راه بیندازد. من معتقدم ایران نباید در دام این توطئه بیفتد.
دیدارنیوز: حشمتالله فلاحتپیشه معتقد است که اسرائیل با چالش جدی امنیتی روبهروست.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که ایران چگونه میتواند از گزینههای پیش روی خود برای پاسخ به تلآویو به عنوان اهرمی در جهت تحت فشار قرار دادن این رژیم به منظور پایان درگیریها در غزه و لبنان استفاده کند، گفت: در ابتدا باید بگویم مساله برونرفت از بحران فلسطین را در قالب یک رویکرد واقعگرایانه تحلیل میکنم. آنچه در این تحلیل واقعگرایانه دارای اهمیت است، موضوع توازن در جنگ و مهمتر از آن حفظ منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است. به اعتقاد من جریان رادیکالی در اسراییل تلاش دارد تا جنگ را به خاک ایران بکشاند، چراکه میخواهد آسیبپذیریهای امنیتی حاکم بر سرزمینهای اشغالی و مرز این بازیگر را بدینگونه به حاشیه برده و کمرنگ جلوه دهد. شاهد بودیم که در دو عملیات اخیری که در تلآویو انجام شد، دهها سرباز اسراییلی کشته شدند. این آمار فقط برای یک عملیات است در جریانش کامیونی نظامیان این بازیگر را هدف قرار داده و کشته است. گفتنی است این تعداد بیش از کل تلفاتی است که اسراییلیها مدعی بودند با حمله تجاوزکارانه بیش از ۱۴۰ جنگنده به تهران تحمیل کردهاند. چنین تحولاتی در سرزمینهای اشغالی نشاندهنده عمق آسیبپذیری این رژیم است. از سوی دیگر شاهد بودیم که در طول یک هفته اخیر به صورت میانگین روزانه ده سرباز اسراییلی کشته و دهها نفر دیگر مجروح و معلول شدهاند. چنین آسیبپذیری در تاریخ اسراییل بیسابقه است. البته این کشتار جدا از آن شبح جنگی است که بر سر این رژیم سنگینی میکند. مردم اسراییل مسلحترین مردم در سراسر جهان هستند؛ چراکه تقریبا تمام شهروندان اسراییلی به دلیل عدم امنیت با خود اسلحه حمل میکنند، از طرفی تقریبا هر روز آژیر قرمز در شهرهای اسراییل به صدا در میآید.
او افزود: تمامی این گزارهها نشان میدهد که مردم از رویکرد و سیاستهای جریان حاکم بر کابینه اسراییل و از جنگ خسته شدهاند. مصاحبه دو روز گذشته وزیر دفاع این رژیم این درماندگی را نشان داد. او طی این مصاحبه اظهار کرد که تلآویو باید به توافقات دردناک تن دهد؛ برای اینکه این بازیگر بتواند هم امنیت را به سرزمینهای اشغالی بازگرداند و هم برای آزادی اسرا بسترسازی کند. او همچنین تاکید کرد که تحولات یکسال اخیر نشان داده است که جنگ برای این رژیم امنیت نمیآورد. این واقعیتی است که وجود دارد. اما از سوی دیگر یک جریان حریدی در اسراییل حاکم است که باور دارد اسراییل درگیر یک جنگ ایدئولوژیک است. از همین رو این گروه تلاش دارد تا عملا یک جنگ آخرالزمانی راه بیندازد. من معتقدم ایران نباید در دام این توطئه بیفتد. اسراییلیها هم در سرزمینهای اشغالی و هم در درون مرزهای خود با چالشهای امنیتی بیشماری مواجه هستند. به باورم در طول زمان در این رژیم صداهای آتشبس و صلح بلندتر خواهد شد. البته که گاهی این جریان افراطی این صداها را تحتالشعاع یک عملیات خارجی اطلاعاتی- نظامی قرار میدهد. به عنوان مثال حملاتی که علیه خاک ایران صورت گرفت یا عملیات ترور و به شهادت رساندن برخی چهرههای ارشد و فرماندهان حماس و حزبالله و اقداماتی از این دست برقراری صلح و آتشبس را به حاشیه راند. به عبارتی دیگر در شرایط کنونی فشارها بر نتانیاهو جهت برقراری صلح و پذیرش آتشبس افزایش یافته است. به گونهای که جریانهای آخرالزمانی روز به روز بیشتر در حاشیه قرار میگیرند. من اعتقاد دارم جمهوری اسلامی ایران باید از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشد و یک ساز و کار بینالمللی برای پایان جنگ تعریف کند.
فلاحتپیشه در رابطه با چگونگی مدیریت فشارهای افکار عمومی مبنی بر پاسخ تلافیجویانه ایران به اقدام اخیر اسراییل معتقد است: متاسفانه گروهها و چهرههایی در ایران از جنگ حمایت میکنند که روی بیرحم و خشن جنگ را لحاظ نکرده و آسیب مالی ناشی از رویارویی به آنها تحمیل نمیشود. این جریان ویژه در عرصه رسانهای فشارهایی را بر سیاستمداران و نظریهپردازان دلسوز درون کشور اعمال میکنند. در همین راستا معتقدم در شرایط کنونی ایران نباید خود را شریک آسیبپذیریهای امنیتی اسراییل کند. به همین دلیل من اعتقاد دارم حقیقتی که امروز وجود دارد، این است که اسراییل درگیر چالشهای جدی است. تنشها به درون خانههای اسراییلیها رسیده است. پس اجازه ندهیم که افراطیون صهیونیست برای کمرنگ جلوه دادن شکست ایدئولوژیک خود جنگ را به درون خانههای ایرانیان بکشانند.
فلاحتپیشه در رابطه با این موضوع که آیا تلآویو قصد دارد جبهه جنگ در منطقه را تغییر دهد و اساسا چه اهدافی را از تشدید درگیریها طی ماههای اخیر دنبال میکند، گفت: واقعیتی که اکنون وجود دارد، این است که اسراییل با جریانی دچار جنگ شده که بخشی از آن گروههای مقاومت هستند و بخشی دیگر ایران. زمانی که توازن و تقابل را ارزیابی میکنید باید تمامی این موارد لحاظ شود. ما شاهد هستیم که تلفات اسراییل در چند هفته اخیر چند برابر میانگین تلفات در هفتههای قبل از آن بوده است. من معتقدم همان ضرباتی که به اسراییل در لبنان و فلسطین وارد میشود جدا از هزینههای تحمیل شده به این بازیگر در رویارویی کنونی تهران و تلآویو نیست.
این عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر احتمال دارد حمله رژیم اسراییل به برخی مواضع ایران رویکری موقتی و صرفا با هدف خدشه وارد نشدن به فرآیند انتخابات امریکا که مدت زمان کمی تا برگزاری آن باقی مانده است، صورت گرفته باشد، تاکید کرد: اسراییل سعی کرد رادارهای ایران را هدف قرار دهد به این دلیل که حملات آتی را در نظر دارد. اما من اعتقاد دارم که اگر ایران جبهه جنگ را یک جبهه گسترده بداند آن زمان توازن به گونهای قابل تفسیر است که خود نظامیان اسراییلی را به ستوه آورده است. شاهد بودیم که وزیر دفاع اسراییل از ناتوانی در برقراری امنیت صحبت میکند.