تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نرخ ارز در ایران

رشد دلار ادامه دارد؟

قیمت دلار طی دو روز معاملاتی یکشنبه و دوشنبه از روند نزولی انصراف داده و دوباره در مسیر صعودی قرار گرفته است. آیا این رفتار به معنی تمایل دلار برای پیشروی در روند افزایشی است؟ دلار برای تعیین مسیر به چه فاکتور‌هایی چشم دوخته است؟

کد خبر: ۱۷۴۶۴۳
۱۷:۲۶ - ۰۷ آبان ۱۴۰۳

رشد دلار ادامه دارد؟

دیدارنیوز: قیمت دلار طی هفته‌های اخیر رشد قابل توجهی داشت و تا سقف کانال هشتم از کریدور ششم نیز بالا رفت. با این حال، دلار در معاملات روز شنبه و پس از کاهش نگرانی بازار از وقوع جنگ، عقب‌نشینی کرد و در نیمه پایینی کریدور ششم قرار گرفت.

اگرچه قیمت دلار طی سه روز معاملاتی گذشته نتوانسته به سطوح قیمتی هفته گذشته دست یابد، اما رشدی خزنده را تجربه می‌کند. قیمت دلار از آخرین معامله نقدی روز شنبه که در نیمه کانال پنجم از کریدور ششم بسته شد، تا امروز که در نیمه پایینی کانال هفتم از کریدور ششم قرار دارد، حدود ۱۸۰۰ تومان رشد قیمت را تجربه کرده است.

این روند به معنای تمایل دلار برای حمله به قله قبلی قیمتی در کف کریدور هفتم است. کارشناسان نیز معتقدند دلار برای ورود به این کریدور خیز برداشته و به آن حمله خواهد کرد. با این حال، اما فاکتور‌های مهمی در مسیر نیل دلار به این مقصود وجود دارند که ممکن است دلار را دوباره در مسیر نزولی قرار داده و ریسک فعالیت‌های اقتصادی را کاهش دهند، یا روند صعودی دلار را تقویت کنند.

فاکتور‌های اثرگذار بر روند قیمت دلار

کسری بودجه نجومی دولت: بازار ارز در حالی نگران رشد قیمت دلار و یورو شده است که لایحه بودجه دولت برای سال آینده نیز حاکی از رشد کسری بودجه تا مرز ۱۸۰۰ همت است. کسری نجومی بودجه سال ۱۴۰۴ به معنای فشار اقتصادی بیشتر بر دولت برای جبران هزینه‌هاست که زنگ خطر رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی را به صدا درمی‌آورد. چنین شرایطی در نهایت به رشد بیشتر تورم و انتظارات تورمی منجر خواهد شد که یکی از نشانه‌ها و پیامد‌های آن نیز رشد قیمت دلار خواهد بود.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: فاکتور مهم و اثرگذاری دیگری که تکلیف آن در کوتاه‌مدت روشن خواهد شد، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که نه تنها بر نرخ برابری جهانی دلار اثرگذار است، بلکه به دلیل سیاست‌های خارجی دولت‌های آمریکا، عموما اقتصاد کشور‌های توسعه‌یافته را تحت تاثیر قرار داد.

ایران نیز‌ از این قاعده مستثنی نیست و بر همین اساس، پیش بینی بازار ارز از پیروزی دونالد ترامپ، رشد قیمت دلار خواهد بود. به این ترتیب تا زمان اعلام نتیجه انتخابات، هر بار که کفه نظرسنجی‌ها به نفع ترامپ سنگینی کند، بازار ارز سیگنال افزایشی دریافت خواهد کرد.

سیاست‌های ارزی بانک مرکزی: فاکتور اثرگذار دیگر در بازار ارز، سیاست‌های بانک مرکزی در دوره جدید است. طی سه ماه گذشته بانک مرکزی نشان داده است که همچنان به دنبال مدیریت بازار ارز از طریق خبردرمانی و تزریق ارز است. با این حال، اما مشخص نیست با توجه به بودجه سال آینده، درآمد‌های ارزی ایران، سیاست‌های داخلی و خارجی و وضعیت اقتصادی کشور، چنین سیاستی تا چه زمانی و با چه قوتی ادامه خواهد داشت.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی