تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
یادداشتی از جهانفر دانش

آتش بزرگ در بیرون قلعه ایران

جهانفر دانش، دانش آموخته‌ی علوم استراتژیک یادداشتی درباره تحولات اخیر و افزایش تنش‌ها در خاورمیانه نوشته که در دیدارنیوز می‌خوانید.

کد خبر: ۱۷۳۲۴۶
۰۹:۲۲ - ۱۲ مهر ۱۴۰۳

آتش بزرگ در بیرون قلعه ایران

دیدارنیوز _ جهانفر دانش*: در طول تاریخ کشور‌ها برای در امان ماندن از حملات دشمنانشان همیشه از استراتژی ایجاد و تقویت خط دفاعی در خارج از مرز‌های خاکی استفاده می‌کردند به صورتی که اکثر توان نظامی کشور‌های رقیب صرف جنگ با خطوط دفاعی می‌شد که، کیلومتر‌ها از مرز اصلی کشور هدف فاصله داشت، در علوم استراتژیک نظامی به این استراتژی، استراتژی بیرون قلعه می‌گویند.

ایران نیز با دارا بودن مرز‌های خاکی و آبی پهناور در غرب آسیا در جهت حفظ امنیت مرزی و ژئوپلیتیکی اقدام به ایجاد و تقویت خطوط دفاعی (بیرون قلعه) کرده است. مرز‌های غربی ایران در طول تاریخ بخصوص در سده‌های اخیر همواره مورد هجوم گسترده و آشوب و جنگ بوده و هست.

عدم دسترسی به آب‌های آزاد (اقیانوس) و وجود گروه‌ها‌ی تروریستی و عدم وجود کشور‌های باثبات و قدرتمند و از طرفی وجود رژیم صهیونیستی به عنوان عامل اصلی تنش و جنگ‌ها، در غرب آسیا، وجود پایگاه‌های نظامی آمریکا، حضور نظامی مستقیم آمریکا و ناتو در این منطقه، وجود درگیری‌ها مرزی کشور‌هایی همچون ارمنستان و آذربایجان، ترکیه و عراق و سوریه و ... از عوامل اصلی چالش‌ها در مرز غربی ایران است.

از این‌رو در دکترین امنیتی ایران. ایجاد و تقویت گروه‌ها و کشور‌های همسو و متحد با ایران در مرز‌های غربی و منطقه غرب آسیا به عنوان فوق استراتژیک ترین بیرون قلعه ایران تعریف شده است، حمایت از حزب الله لبنان، حکومت مرکزی عراق و حشد الشعبی عراق، حماس در فلسطین و دولت کنونی سوریه همه در راستای همین استراتژی تقویت بیرون قلعه تبیین می‌شود.

امروزه بیش از هر زمان دیگری منطقه غرب آسیا درگیر تنش بین کشور‌ها شده است از درگیری‌های مرزی، شمال غربی در منطقه قفقاز تا تنش‌ها در جنوب منطقه بالکان.

جنگ تمام عیار رژیم صهیونیستی با لبنان و حماس و ترور‌های پی در پی حکایت از نقشه بزرگ رژیم صهیونیستی اسقاطیل در منطقه غرب آسیا دارد. مشاهدات میدانی از تحرکات گروه‌های تروریستی مورد حمایت رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه و هلی برن بالای نیرو‌های نظامی به شمال شرقی اردن و تجمع تروریست‌ها در جنوب شرقی سوریه (دیرالزور) در کنار حملات پی در پی رژیم صهیونیستی به گروه‌ها و کشور‌های متحد ایران نشان از طراحی یک برنامه بزرگ برای وقوع جنگ در منطقه غرب آسیا می‌دهد. جنگی که ممکن است دامنه اش کل منطقه را شامل شود، جنگی که اگر با تشدید تنش بین روسیه و ناتو و ورود مستقیم آمریکا و ایران به مناقشه همراه شود، رسما جنگ جهانی سوم را شکل خواهد داد.

لازم است با بهره گیری از دیپلماسی فعال در عرصه بین المللی، با سرعت از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی برای هر نوع اتفاقی آماده شد. درایت و قاطعیت همراه عقلانیت استراتژیست‌های کشور در طراحی بهترین استراتژی‌ها می‌تواند ایران را پیروز بحران‌های پیش رو در منطقه کند.

*دانش آموخته‌ی علوم استراتژیک

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی