
سیصد و بیست و هشتمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور در هتل ارم برگزار شد و سازمان اوقاف و امور خیریه و مجمع خیرین کشور تفاهمنامهای مشترک به امضا رساندند.
دیدارنیوز: «سیصد و بیست و هشتمین» جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور مقارن با دعوت ریاست «سازمان اوقاف و امور خیریه» از اعضای مجمع خیرین کشور در هتل ارم برگزار شد.
در این جلسه که با دعوت و میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، سازمان اوقاف و امور خیریه و مجمع خیرین کشور به منظور گسترش فرهنگ نیکوکاری و ترویج اندیشه وقف و نیکوکاری، تفاهمنامهای مشترک به امضا رساندند.
این تفاهمنامه با هدف همافزایی فعالیتهای خیریه و ماندگاری فرهنگ وقف، طی مراسمی رسمی با حضور خاموشی، ریاست سازمان وقف و امور خیریه و حبیب الله بور بور، رییس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور، و همچنین اعضای هیئت مدیره و هیئت امنای مجمع خیرین کشور و جمعی از مدیران و معاونان سازمان اوقاف و امور خیریه به امضا رسید.
در این مراسم، خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حبیبالله بوربور، رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور، سند همکاری بین این دو نهاد را با محوریت تعامل موثر و ماندگار میان نهاد حاکمیتی و در عین حال مردم محور وقف و امور خیریه و جامعهای بزرگ خیرین امضا کردند.
این تفاهمنامه جلوگیری از موازی کاریها، مردمی سازی بیشتر و با کیفیت بهتر، همافزایی و ایجاد اعتماد عمومی بیشتر در حوزههای مختلف نیکوکاری و خیریه به شکل مردم نهاد را پیگیری میکند.
در جریان این مراسم، حبیبالله بوربور ضمن ارائه گزارشی از نحوه تأسیس مجمع خیرین کشور، اظهار داشت: این نهاد مردمنهاد براساس توصیههای مقام معظم رهبری برای مردمی کردن امور شکل گرفته است.
وی با اشاره به نقش موثر مجمع در شرایط بحرانی، به ویژه در دوران همهگیری کرونا، تأکید کرد که این نهاد اجرایی نیست و اتاق فکر فعال بزرگ از خیرین اثرگذار حقیقی و حقوقی و مجامع خیری دیگر در جایگاهی غیرسیاسی و غیردولتی برای سیاستگذاری امور احسان و نیکوکاری جهت کمک به دولتها و مردم برای خدمت بهتر و بیشتر به مردم است.
بوربور همچنین از مسئولان خواست تا با ایجاد بستری مناسب، زمینهای فراهم کنند که خیرین و واقفین در جامعه شناخته شوند و از آنان به طور شایسته تقدیر و تجلیل به عمل آید.
وی در ادامه افزود: مجمع خیرین کشور با گردآوری خیرین و تشکلهای مردمنهاد، تلاش کرده است تا تجربیات ارزشمند خود در حوزههای مختلف از جمله مدرسهسازی، مسکن، و بهداشت و سلامت را به کار گیرد و در رفع مشکلات مردم و کشور گامی موثر بردارد.
بوربور همچنین بیان کرد که مجمع خیرین کشور دفتر حساب مالی ندارد و نقش آن در هماهنگی و بسترسازی برای اقدامات خیر و ایجاد ارتباط بین نهادهای خیریه و بهرهبرداران است.
او مجمع را به "نخ تسبیح" تشبیه کرد و گفت: هدف ما نزدیک کردن ظرفیتهای بالقوه و بالفعل خیرین و نهادهای خیریه است تا در شرایط عادی و بحرانی بتوانیم تاثیرگذار باشیم.
وی در سخنان خود به برنامههای کلیدی مجمع، از جمله طرحهای نذر تخصص و بانک زمان اشاره کرد و توضیح داد که برای اجرای این طرحهای فراگیر، تفاهمنامههایی با سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه به امضا رساندهاند. همچنین تلاشهای مجمع در زمینه تدوین قوانین و مقررات خیریهها به عنوان یک نهاد مشورتی قابل توجه است.
رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور همچنین خبر داد که تاکنون در ۱۵ استان و ۱۰ شهرستان شعبات این مجمع با همکاری سازمان هلال احمر تأسیس شده است و ابراز امیدواری کرد که با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، روند راهاندازی سایر شعبات سرعت یابد. در پایان، بوربور پیشنهاد تأسیس باشگاه خیرین در نزدیکی هتل ارم را با همکاری سازمان اوقاف و مجمع خیرین مطرح کرد تا فضایی مناسب برای گردهمایی خیرین فراهم شود.
وی تأکید کرد که گرچه ساخت مدارس، مساجد و دیگر تأسیسات ضروری و ارزشمند است، اما پرورش انسانها و تأمین نیازهای فکری، تربیتی و معنوی آنان اهمیت بسیار بیشتری دارد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با استناد به آیه ۱۰۴ سوره آل عمران، تأملی عمیق در باب مفهوم خیر و نیکوکاری مطرح کرد. وی با طرح این پرسش که "چرا خیرین بیشتر به مسائل کالبدی و فیزیکی میپردازند؟ "، تأکید کرد که در آموزههای اسلامی، هدایت انسانها بر هر اقدام دیگری اولویت دارد.
وی یادآور شد که خداوند در قرآن کریم میفرماید اگر یک نفر را هدایت کنی، این عمل برتر از ساخت مسجدالحرام است. این بیان نشاندهنده اهمیت والای تربیت و ساختن انسان در مقابل توجه صرف به زیرساختها و مسائل مادی است.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی در ادامه سخنان خود، با اشاره به اهمیت تحول در رویکردهای خیریه، پیشنهاد کرد که خیرین از تمرکز صرف بر "سختافزار" یا زیرساختهای فیزیکی به "نرمافزار" یا ابعاد معنوی و فرهنگی حرکت کنند.