تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
در نوزدهمین برنامه دیدار اندیشه با شیخ دکتر عصام الدین گوگلان استاد حوزه و دانشگاه (ترکمن صحرا) مطرح شد

وحدت واقعی یعنی دسترسی شایستگان اهل سنت به مناصب حکومتی/ رئیس‌جمهور به وعده‌هایش در خصوص اهل سنت صادقانه عمل کند!

در نوزدهمین برنامه دیدار اندیشه با شیخ دکتر عصام الدین گوگلان استاد حوزه و دانشگاه، (ترکمن صحرا) و در ایام هفته وحدت در خصوص "تقریب مذاهب" و "نگاه اهل سنت به مساله حکمرانی و تعامل مردم با حاکم" گفتگو کردیم.

کد خبر: ۱۷۲۵۵۲
۲۱:۴۲ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۳

وحدت واقعی یعنی دسترسی شایستگان اهل سنت به مناصب حکومتی/ رئیس‌جمهور به وعده‌هایش در خصوص اهل سنت صادقانه عمل کند!

دیدارنیوز ـ حسین‌جعفری: در نوزدهمین برنامه دیدار اندیشه با شیخ دکتر عصام الدین گوگلان استاد حوزه و دانشگاه (ترکمن صحرا) و در ایام هفته وحدت در خصوص "تقریب مذاهب" و "نگاه اهل سنت به مساله حکمرانی و تعامل مردم با حاکم" گفتگو کردیم.

همانگونه که در گفتگوی اول با این استاد مدرسه علمیه ربانی چنارلی وعده دادیم قرار بود دو گفتگوی دیگر با موضوع " تقریب و انتظارات منطقی از وحدت بین مذاهب" "و مساله حکمرانی و مشروعیت حکومت از نگاه اهل سنت" منتشر شود، اما دیدار اندیشه میهمان مدرسه بود و ضبط گفتگو‌ها توسط عزیزان مدرسه انجام شده بود و متاسفانه از آنجا که برخی از زمان فایل‌های ضبط فاقد کیفیت حداقلی برای پخش بود لذا ناگزیر شدیم گفتگوی دوم را با حذف بخش‌های بی کیفیت، دو موضوع را در قالب یک گفتگو تقدیم مخاطبان عزیز دیدار نیوز کنیم. گرچه با تاکید عرض می‌شود که بخش‌های حذف شده لطمه‌ای به کلیت گفتگو وارد نکرده، اما از بابت همین حذف ناخواسته از بینندگان عذر خواهی ‌می‌شود.

ویدیوی کامل این گفت‌وگو را در اینجا، یوتیوب و آپارات دیدارنیوز ببینید و بشنوید

 

نکته قابل توجه در این‌گفتگو‌ها صمیمیت بدون تکلف جناب شیخ عصام الدین در گفتگو بود که باعث شد برخی از رسوم معمول گفتگو‌ها و محدویت‌های آن بطور کامل رعایت نگردد و خودمانی‌تر انجام شود.

در بخش اول گفتگو‌ی دوم از الزامات عینی و قابل مشاهده تقریب مذاهب و وحدت سخن بمیان آمد و اینکه نمی‌توان بدون اعتقاد عملی به وحدت منحصراً  به شعار‌های رسانه‌ای و تبلیغی بسنده کرد و به همین جهت شیخ عصام الدین بصراحت اعلام می‌کند که وحدت واقعی زمانی است که مناصب حکومتی بدون محدویت‌های مذهبی در اختیار شایستگان اهل سنت قرار گیرد و در تعمیمی منصفانه این دسترسی بی تبعیض را شامل اقلیت‌های مذهبی هم می‌داند؛ و در مصداقی دیگر به تقاضای اهل سنت برای داشتن مساجد در تهران و ... اشاره می‌کند.

از این استاد مدرسه علمیه از حکم فقهی ازدواج میان شیعه با اهل سنت پرسیدیم و  پاسخی که شنیدیم باعث شد که گفته شود چه بسا راه میانبر تقریب، مذهب عشق باشد که "مذهب عاشق ز مذهب‌ها جداست"!

از این استاد مدرسه اهل سنت در خصوص جایگاه فقه مقارن/ فقه تطبیقی پرسیدیم و پاسخ شنیدیم که متاسفانه علیرغم تلاش‌های اولیه دهه‌های گذشته، هم اونون فقه مقارن به جایگاه بایسته خود نرسیده است.

وحدت واقعی یعنی دسترسی شایستگان اهل سنت به مناصب حکومتی/ رئیس‌جمهور به وعده‌هایش در خصوص اهل سنت صادقانه عمل کند!

در بخشی از این گفتگو اشاراتی به استفاده حوزه‌های علمیه شیعه از بیت المال و بودجه عمومی زده و از میزان استفاده مدارس اهل سنت پرسیده شد.

موضوع مهدویت و شباهت‌ها و تفاوت‌های نگاه شیعه با اهل سنت بخش دیگر گفتگوی ما با دکتر گوگلان بود و اینکه با توجه به شباهت‌های بسیار زیادی که میان این دو مذهب وجود دارد و بطور مشروح توسط شیخ عصام الدین بیان شد؛ بهتر است بجای مجادلات اختلافی در خصوص "وجود مهدی موعد" همت علمای مذاهب بر این استوار گردد که به تبلیغ، ترویج و عمل به آموزه‌های مهدوی متمرکز گردند. نکته‌ی مهمی که توسط این مدرس مدرسه علمیه تاکید گردید آن است که عمل برخی مداحان در محرم و مراسم‌های مذهبی نسبتی با تقریب نداشته و به وحدت بین مذاهب لطمه وارد می‌کند.

در بخش دوم گفتگو به موضوع نگاه اهل سنت به شرایط حاکم، وظایف حکمران و تعامل مردم با ولی الامر پرداختیم. پرسیدیم حاکم چگونه انتخاب می‌شود؟ آیا زنان و غیر مسلمین/ اهل سنت می‌توانند متصدی مناصب حکومتی از جمله منصب ریاست جمهوری شوند؟ آیا مردم می‌توانند بیعت شان را از حاکم پس بگیرند و ....

از حضور اهل سنت در انتخابات اخیر پرسیدیم و پاسخ شنیدیم که اهل سنت بدلیل وعده‌هایی که جناب پزشکیان در مورد بکارگیری اهل سنت به مناصب حکومتی داده به ایشان رای داده اند و لذا انتظار است که رئیس جمهور صادقانه به وعده‌ها پایبند و عملی شان کند و مردم را ناامید نکند.

از خوانندگان فرزانه دعوت می‌کنم دومین گفتگوی "دیدار اندیشه" با این عالم اهل سنت را مشاهده و مورد توجه قرار دهند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی