تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

دادگاه عالی اروپا، گوگل و اپل را جریمه کرد

دادگاه عالی اروپا دو شرکت بزرگ و آمریکایی گوگل و اپل را مجرم شناخت و آنها را به پرداخت جریمه‌های میلیارد دلاری محکوم کرد.

کد خبر: ۱۷۱۹۶۲
۰۸:۴۶ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۳

دادگاه عالی اروپا، گوگل و اپل را جریمه کرد

دیدارنیوز: شرکت‌های بزرگ گوگل و اپل بر اساس حکم دادگاه عالی اروپا مجرم شناخته شده و به پرداخت جریمه میلیاردی ملزم شدند.

به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر" سوئیس، بر اساس حکم دادگاه عالی اروپا (ECJ)، شرکت فن آوری آمریکایی گوگل باید ۲.۴ میلیارد یورو جریمه به اتحادیه اروپا بپردازد. قضات عالی این دادگاه در لوکزامبورگ حکم دادند که این غول فناوری به خدمات مقایسه قیمت خود یک مزیت غیرقانونی داده و در نتیجه از موقعیت غالب خود در بازار سوء استفاده کرده است.

کمیسیون اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ گوگل را ۲.۴ میلیارد یورو جریمه کرد. دلیل آن این ارزیابی بود که این غول اینترنتی نتایج خدمات مقایسه قیمت خود را بر نتایج رقبای خود در صفحه نتایج جستجوی عمومی ترجیح می‌دهد. بر اساس این اطلاعات، گوگل نتایج جستجوی سرویس مد نظر خود را در بالا و با تصاویر و متن هایلایت می‌کرده است. نتایج جستجو برای خدمات رقیب فقط در زیر به عنوان یک پیوند آبی ظاهر می‌شده است.

به همین دلیل است که بر اساس گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا، کاربران بیشتر از رقبا روی نتایج سرویس قیمت گذاری گوگل کلیک می‌کنند. این نهاد بروکسل در سال ۲۰۱۷ استدلال کردند، بنابراین، گوگل از موقعیت غالب خود سوء استفاده کرد.

گوگل و شرکت مادرش آلفابت در ابتدا از این جریمه اتحادیه اروپا در دادگاه اتحادیه اروپا و سپس به بالاترین دادگاه اروپایی، ECJ شکایت کردند. این دادگاه اکنون درخواست تجدیدنظر را رد کرده و در نهایت با نظر کمیسیون اتحادیه اروپا موافقت کرد. این دادگاه عالی این گونه رای داد که رفتار گوگل در این مورد تبعیض آمیز است و با رقابت از نظر شایستگی مطابقت ندارد.

ناظران رقابت کمیسیون اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر چندین میلیارد دلار جریمه برای گوگل اعمال کرده‌اند که البته این جریمه‌ها به دلیل رونق تجارت تبلیغات آنلاین، مشکل خاصی برای این شرکت ایجاد نکرده است.

دادگاه اتحادیه اروپا در اوایل هفته آینده در مورد پرونده مشابهی تصمیم خواهد گرفت. سوال این است که آیا گوگل هنگام تبلیغات موتور‌های جستجو در سرویس AdSense for Search به طور نامناسبی مانع دیگر ارائه دهندگان شده و آیا جریمه ۱.۴۹ میلیارد یورویی کمیسیون اتحادیه اروپا موجه است یا خیر.

دادگاه عالی اروپا با صدور این حکم دو غول بزرگ فناوری آمریکایی گوگل و اپل را ملزم به پرداخت میلیارد‌ها یورو مالیات معوقه و جرائمی کرد که تاکنون نسبت به تسویه آن‌ها طفره رفته‌اند.

به این ترتیب اروپا بواسطه این حکم در نبرد حقوقی چند میلیارد یورویی با شرکت سازنده گوشی‌های هوشمند آیفون و نیز غول فن آوری گوگل که مالک بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی است، پیروز بیرون آمد.

به موجب حکم روز سه‌شنبه دیوان دادگستری اتحادیه اروپا، شرکت اپل نیز ملزم است ۱۳ میلیارد یورو (۱۴.۳ میلیارد دلار) مالیات معوقه خود را به اتحادیه اروپا پرداخت کند.

این دو پرونده به نوعی تلاش و مبارزه حقوقی از سوی بروکسل برای بستن راه‌های فرار مالیاتی به روی غول‌های فناوری ایالات متحده و نیز مجازات این شرکت‌ها برای نادیده گرفتن قوانین و مقررات رقابتی تلقی می‌شود.

این دادگاه عالی اروپایی روز سه‌شنبه با صدور حکمی، ضمن رد اعتراض گوگل، جریمه وضع شده در حکم اولیه را مورد تایید قرار داد.

گوگل در واکنش به این حکم اعلام کرد که از سال ۲۰۱۷ تغییراتی را برای رعایت مقررات اتحادیه اروپا اعمال کرده است.

اتحادیه اروپا همچنین مدت‌ها است که خواهان بازپرداخت مالیات معوقه شرکت اپل بر یارانه و کمک غیرقانونی دریافت شده از دوبلین است که در نتیجه یک توافق مالیاتی ویژه بین اپل و دوبلین به این شرکت اعطا شده است.

شرکت اپل، اما می‌گوید این مالیات‌ها در آمریکا باید پرداخت شود و پرداخت دوباره آن‌ها در اروپا، نوعی مالیات مضاعف است.

این موضوع از سوی اتحادیه اروپا برای تجدید نظر به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد.

کمیسیون اروپا سال ۲۰۲۰ برای اولین بار این موضوع را به چالش کشید و چهار سال پس از آن نیز درگیر مجادلات حقوقی با شرکت اپل بود تا اینکه سرانجام روز سه‌شنبه حکم دیوان دادگستری اروپا به نفع کمیسیون اروپا صادر شد.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی