جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره رسوایی اخیر در بورس و وامهای میلیاردی به هیات مدیره این سازمان گفت: بانک مرکزی سرمنشا تخلفات در زمینه پرداخت وامهای نجومی در بورس و بدنه بانکی است.
دیدارنیوز: عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی درباره ریشه مشکلات پیرو ارائه تسهیلات بانکها به کارمندان خود و همچنین پرداخت وامهای نجومی به هیئت مدیره سازمان بورس توضیحاتی ارائه کرد.
جبار کوچکی نژاد در گفتگو با رسانه خانه ملت، با اشاره به ریشه یابی ارائه تسهیلات بانکی بانکها به کارمندان خود و همچنین پرداخت وامهای نجومی به هیئت مدیره سازمان بورس با وجود مشکلات عمده مردم در رابطه با اخذ تسهیلات از بانکها گفت: به اعتقاد بنده منشأ بسیاری از این فسادها در این بخش، ناشی از عملکرد بانک مرکزی است.
نماینده مردم «رشت» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه گروه و باندهایی در بانک مرکزی حاکم بوده و با تغییر دولتها جابه جا نمیشوند، ادامه داد: به واقع فعالیت این گروه و باندها سرمنشأ بسیاری از مفاسد اقتصادی در داخل کشور است، به ویژه در سیستم بانکی.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحقیق و تفحص مجلس یازدهم در زمینه ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: متاسفانه این گروه و باندهای یاد شده اجازه ندادند تا تحقیق و تفحص از ارز ۴۲۰۰ تومانی در بانک مرکزی به جریان بیفتد و مورد بررسی قرار گیرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان در زمینه اخذ تسهیلات از بانکها ادامه داد: در حال حاضر وقتی تولید کنندهای بخواهد یک میلیارد تومان برای به گردش درآوردن فعالیت تولیدی خود از بانکها تسهیلات اخذ کند، دچار مشکلات عدیدهای میشود و بانک در پاسخ به این تولید کننده تاکید دارد که اگر وی گردش حساب نداشته باشد، بانک نمیتواند به وی تسهیلات دهد و اگر این تسهیلات داده شود بلافاصله بانک مرکزی متوجه این فعل و انفعالات خواهد شد، چرا که بانک مرکزی سیستمها را به صورت دقیق تحت کنترل قرار داده است.
وی تاکید کرد: با در نظر گرفتن این شرایط، این جای سوال دارد که چطور در این شرایط وامهایی بدون حساب و کتاب به مسئولین و همچنین برخی کارمندان بانکها داده میشود و، اما بانک مرکزی هیچگونه علائمی در این رابطه از خود نشان نمیدهد؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر در این شرایط، ما بانکهایی که اقدام به پرداخت تسهیلات به کارمندان خود را مد نظر قرار داده اند را مقصر بدانیم، این نکته حائز اهمیت است که بانک مرکزی به عنوان ناظر بانکها چرا گزارشهایی را در این بخش به دستگاههای نظارتی ارائه نکرده است؟
کوچکی نژاد تاکید کرد: بنابراین ابتدا ما باید ریشه فعالیتهای بانک مرکزی را مورد بررسی قرار دهیم تا جلوی برخی از مفاسد این چنینی در کشور گرفته شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم برای دریافت تسهیلاتی به میزان ۵۰ میلیون تومان با مشکلات زیادی مواجهای هستند، ادامه داد: از این رو وقتی مردم متوجه میشوند که سیستم بانکی به کارمندان خود تسهیلات ارزان قیمت ارائه میدهد، واقعاً دچار نارضایتی و ناراحتی خواهند شد. این رفتار همچنین میتواند موجب بیاعتمادی مردم به نظام بانکی شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم تا سرمایه اجتماعی در کشور افزایش پیدا کند، بیان کرد: یکی از تهدیدات کنونی ما در کشور سرمایه اجتماعی است، لذا، اما باید تلاش کنیم سرمایه اجتماعی ارتقا پیدا کند، با این حال با این قبیل حرکات تمام بافتهها، رشته میشود.
وی تاکید کرد: بنابراین بنده معتقدم باید شدیدترین برخوردها را با افراد خاطی و منشأ فساد صورت گرفته، داشته باشیم. اگر در یک نوبت ریشهها را از بین برده و برخورد تندی با عاملین این گونه حرکات داشته باشیم، قطعاً مشکلاتی از این دست برطرف خواهد شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در اداره با اشاره به پرداخت وامهای نجومی به مسئولان سازمان بورس ادامه داد: به اعتقاد بنده ریشه این قبیل رفتارها هم به عملکرد بانک مرکزی برمیگردد. قطعاً بانکهای عامل فعال با سازمان بورس سیستمی تحت نظر بانک مرکزی دارند، لذا این سیستم میتواند هرگونه برداشت و ارائه تسهیلات را به درستی تشخیص دهد؛ بنابراین بانک مرکزی به راحتی میتواند این قبیل رویکردها را مورد کنترل و رصد قرار دهد. از این رو باید با بانک مرکزی و برخی از بانکهای خاطی در این بخش برخورد شدیدی صورت گیرد.