تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
اقتصاد ایران و افزایش عجیب قیمت‌ها

سایه سنگین قیمت‌ها؛ کدام دهک‌ فشار بیشتری تحمل می‌کند؟

طبق گزارش یک رسانه اقتصادی، آمار‌ها نشان می‌دهد دهک دهم بالاترین و دهک اول پایین‌ترین تورم سالانه را در ماه گذشته تجربه کرده‌اند.

کد خبر: ۱۷۱۲۴۷
۱۸:۱۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۳

سایه سنگین قیمت‌ها روی سر کدام دهک است؟

دیدارنیوز: طبق آخرین آمار‌ها از شاخص قیمت مصرف‌کننده، تورم سالانه کل کشور در مرداد امسال برابر با ۳۴.۸ درصد برآورد شده است. با این‌حال مقدار تورم در دهک‌های هزینه‌ای متفاوت است. در واقع هر چه از دهک اول به سمت دهک‌های بالاتر حرکت کنیم، تورم افزایش می‌یابد. براین اساس تورم دهک دهم بالاترین و دهک اول پایین‌ترین در مرداد امسال به ثبت رسیده است.

دلیل این امر را می‌توان در تورم اقلام خوراکی، غیرخوراکی و خدمات جستجو کرد. در ماه‌های اخیر تورم خوراکی‌ها کمتر از غیرخوراکی‌ها و خدمات برآورد شده است. بنابراین؛ چون ضریب اهمیت خوراکی‌ها در سبد دهک‌های پایین بیشتر است این گروه‌ها تورم کمتری نسبت به دهک‌های بالاتر تجربه کرده‌اند.

سایه سنگین قیمت‌ها روی سر کدام دهک است؟

مفهوم دهک‌های هزینه‌ای

دهک‌های هزینه‌ای به گروه‌بندی‌های آماری از خانوار‌ها بر اساس سطح مخارج آن‌ها اشاره دارد. این دهک‌ها به‌طور معمول به ۱۰ بخش مساوی تقسیم می‌شوند که هر یک شامل ۱۰ درصد از کل خانوار‌های جامعه است. این گروه‌بندی‌ها به تحلیل بهتر توزیع درآمد و وضعیت اقتصادی خانوار‌ها کمک می‌کنند.

هر دهک از کم‌درآمدترین (دهک اول) تا پردرآمدترین (دهک دهم) طبقه‌بندی می‌شود. معمولا خانوار‌هایی که در دهک‌های پایین‌تر قرار دارند، هزینه‌های خود را بیشتر صرف اقلام خوراکی می‌کنند. در مقابل، خانوار‌های دهک‌های بالاتر هزینه‌های بیشتری را صرف اقلام غیرخوراکی و خدمات می‌کنند.

مقایسه تورم سالانه بین دهک‌ها

آخرین گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرف‌کننده در مرداد امسال نشان از آن دارد که تورم سالانه دهک اول در ماه گذشته معادل ۳۱.۱ درصد بود. به بیان دقیق‌تر، نسبت میانگین شاخص قیمت مصرف‌کننده ۱۲ ماهه منتهی به مرداد امسال به میانگین ۱۲ ماه منتهی به ماه مشابه در سال گذشته برابر ۳۱.۱ درصد ثبت شده است.

این در حالی است که تورم سالانه دهک دهم در این ماه ۳۵.۶ درصد محاسبه شده است. فاصله ۴.۵ واحد درصدی تورم این دو دهک نشان از تفاوت سبد مصرفی دو گروه است. همچنین تورم دهک هفتم نیز برابر با تورم کل کشور و معادل ۳۴.۸ درصد بود. به عبارت دیگر، ۶ دهک ابتدایی جامعه تورمی پایین‌تر از تورم کل کشور و دهک‌های هشتم، نهم و دهم تورمی بالاتر از تورم کل کشور تجربه کرده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی