تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
فریدون مجلسی مطرح کرد

جلیلی سواد FATF را ندارد، شاید تعمدی در بدبخت‌کردن ایران دارند/ ترکیه ۲۰ برابر از ما جلو زده است

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اف‌ای‌تی‌اف و با بیان اینکه نه سعید جلیلی سوادش را برای تصمیم گرفتن درباره یک چنین امر مهمی دارد و نه نمایندگی ملی را دارد که بخواهد FATF را بپذیرد یا نپذیرد، گفت: این برای مردم ما دردناک است، هر روز این اخبار را می‌شنوند و مشکلات را می‌بینند، ترکیه که یک سوم توسعه اقتصادی ایران را از لحاظ درآمد ناخالص ملی داشت، اکنون بیش از هفت برابر ایران درآمد ناخالص ملی دارد، یعنی ۲۰ برابر از ما جلو زده است.

کد خبر: ۱۶۹۳۱۳
۱۰:۲۰ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۳

سعید جلیلی سواد FATF را ندارد/

دیدارنیوز: فریدون مجلسی می‌گوید: پذیرفتن پروتکل‌های FATF موجب می‌شود که پس از برداشته شدن تحریم بتوانیم معاملات بانکی داشته باشیم منتهی باید ابتدا FATF را پذیرفت و بعد درصدد رفع تحریم برآمد و متأسفانه اختیار رفع تحریم‌ها در دست آمریکا و اسرائیل است.

چند روز دیگر تا آغاز رسمی دولت چهاردهم، بیشتر باقی نماینده و همه منتظر هستند تا ببینند مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب، چه تصمیماتی را درباره مذاکرات هسته‌ای و FATF خواهد گرفت.

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌المللی، در این باره گفت: «باید ابتدا FATF را پذیرفت و بعد درصدد رفع تحریم برآمد».

این چهره تحلیلگر تاکید می‌کند؛ «این برای مردم ما دردناک است، هر روز این اخبار را می‌شنوند و مشکلات را می‌بینند، ترکیه که یک سوم توسعه اقتصادی ایران را از لحاظ درآمد ناخالص ملی داشت، اکنون بیش از هفت برابر ایران درآمد ناخالص ملی دارد، یعنی ۲۰ برابر از ما جلو زده است.»

مجلسی به تندرو‌های مخالف برجام و FATF هم اشاره‌ای دارد و می‌گوید؛ «شاید تعمدی در بدبخت کردن ایران داشته باشند، احساس کنند که بقایشان بستگی به بدبختی و عقب‌ماندگی جامعه دارد که این هم یک دیدگاهی است.»

در ادامه مشروح گفتگوی فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌المللی، را در خبرآنلاین می‌خوانید؛

* آقای مجلسی! پیش‌بینی و ارزیابی شما از سیاست خارجی دولت چهاردهم و پزشکیان چیست؟

اصول روابط خارجی ایران که توسط نظام تعیین و ابلاغ می‌شود و در چارچوب آن، ایشان باید موثر و تاثیرگذار باشد، هم باید مشورت‌دهنده، هم تسهیل‌کننده و هم ابلاغ‌کننده و اجراکننده باشد. مسئله اصلی این است که من تصور می‌کنم در کلیت مدیریت سیستم به این نتیجه رسیده‌اند که ما الان در یک بن بست قرار گرفته‌ایم.

اصولگرایان پر مدعا حتی روی رأی روستا‌ها هم نتوانستند حساب کنند

بدترین بخش این بن‌بست این است که عملاً ثابت شد که ۶۰ درصد مردم دیگر انتخابات را کنار گذاشته‌اند و این معنی خوبی ندارد و همچنین گروه کثیری از آن کسانی هم که رأی دادند، معترضانه رأی دادند. یعنی گروه اصولگرای پرمدعایی که این بلا‌ها را بر سر ایران آورده، عملاً کل آرایی را که به صورت درست و غیر درست و علنی و غیرعلنی، هر چه که بود را سر هم کردند، همین آرایی بود که دادند و و دیگر بیشتر از آن نمی‌توانستند روی رأی مردم حساب کنند. حتی روی روستا‌ها هم نتوانستند حساب باز کنند.

این موضوع نتیجه این بود که مردم در این بن بست قرار دارند. هم در گرانی هستند و از تورم رنج می‌برند، هم از مشکلات اجتماعی و فشار‌های مختلف اجتماعی آگاه هستند. یک نکته دیگری که مردم را رنج می‌دهد، آگاهی از این موضوع است که آنان در سال‌های پیش ثروتمندترین کشور منطقه بودند، تازه اعتراضات اصولی داشتند و انتظار داشتند که بعد از انقلاب تمام آن مسائل حل شود و ما به یک وضعیت بهتری برسیم و طوری پیشرفت کنیم که آب و برق و مسائل زندگی مردم رایگان باشد و همه بتوانند مسکن داشته باشند، اما الان می‌بینیم که منطقه از ما جلو افتاده است.

احساس اهانت و حقارت به مردم ما دست داده زیرا...

این برای مردم ما دردناک است، هر روز این اخبار را می‌شنوند و مشکلات را می‌بینند، ترکیه که یک سوم توسعه اقتصادی ایران را از لحاظ درآمد ناخالص ملی داشت، اکنون بیش از هفت برابر ایران درآمد ناخالص ملی دارد، یعنی ۲۰ برابر از ما جلو زده است.

یا عربستان سعودی و امارات و این بیابان‌هایی که الان مرکز توریست منطقه و رفت و آمد و تجارت شده اند، حالا ما باید از طریق آن‌ها به صورت قاچاق یک تجارتی داشته باشیم که از جبل علی و مناطق دیگر کالا‌های خریداری شده را بیاورند و این مسائل احساس اهانت و حقارت به مردم ما دست داده است.

به همین دلیل من فکر می‌کنم کسانی در سطح درک و تجربه پزشکیان که خودش هم از معترضان بوده و این موقعیت‌ها را به خوبی درک می‌کند، بتواند یک کاری کند. برای انجام آن کار، اول از همه ایران باید استقلال بین‌المللی، تجاری و بانکی خودش را بتواند بازیافت کند. ما در شرایطی که نتوانیم از نظام بانکی بین‌المللی استفاده کنیم یعنی از لحاظ تجارت بین‌الملل مستقل نیستیم.

وقتی سوئیفت نداشته باشیم یعنی ما را از نظام بانکی کنار گذاشته‌اند وقتی این پروتکل‌های FATF را که فقط علیه پول‌شویی و پول‌های کثیف است، نپذیریم، وجهه خوبی ندارد. تصور من این است که مقدمات FATF در نظام بانکی داخلی ایران دارد اجرا می‌شود و این اجرا، تمرینی برای اجرای بین‌المللی آن است.

* یعنی دولت سیزدهم FATF را اجرا کرده است؟

پروتکل‌ها را در نظام بانکی داخلی دارند اجرا می‌کنند.

FATF تحریم را برطرف نمی‌کند

* با توجه اینکه یکی از وعده‌ها و شعار‌های پزشکیان در زمان، انتخابات پذیرش FATF بود، فکر می‌کنید سرنوشت FATF به کجا می‌رسد؟

در بحث FATF ما پروتکل‌ها را پذیرفته بودیم، ولی به تدریج اجرای آن‌ها را کنار گذاشتیم و به لیست سیاه منتقل شدیم. الان می‌شود اعلام کرد که ما آن را می‌پذیریم، قبول داریم و می‌خواهیم با این پروتکل‌ها کار کنیم، ولی این کار ما را راه نمی‌اندازد. FATF تحریم را برطرف نمی‌کند.

پذیرفتن پروتکل‌های FATF موجب می‌شود که پس از برداشته شدن تحریم بتوانیم معاملات بانکی داشته باشیم منتهی باید ابتدا FATF را پذیرفت و بعد درصدد رفع تحریم برآمد و متأسفانه اختیار رفع تحریم‌ها در دست آمریکا و اسرائیل است.

ایران باید برای رفع تحریم‌ها آماده باشد

* با توجه به اینکه سه ماه از دولت بایدن باقی مانده، با روی کار آمدن ترامپ یا هریس، فکر می‌کنید سرنوشت روابط ایران و آمریکا به چه سمتی می‌رود و اصلا در این سه ماه باقی مانده می‌شود مذاکره کرد؟

در سه ماه هیچ کاری نمی‌شود انجام داد، ولی موضوع این است که اگر آمادگی ایران برای رفع تحریم وجود داشته باشد، ایران باید برای رفع تحریم‌ها آماده باشد و این موضوع دست آمریکا با دولت بایدن و ترامپ نیست. در حال حاضر نیز، خانم کامالا هریس به جای بایدن نامزد دموکرات‌ها شده است.

همه آنان می‌پرسند که آیا ایران می‌خواهد از تحریم‌ها خارج شود یا خیر؟؛ پاسخ به این سوال دست ایران است و اگر بگوید بله، دیگر فرقی نمی‌کند که دولت ترامپ باشد یا هریس، مذاکرات انجام می‌شود و روش خروج از تحریم‌ها در پیش گرفته می‌شود که یک شرط بزرگی دارد.

* چه شرطی دارد؟

شرطش این است که علت و دلیل اصلی برقراری تحریم باید رفع شود که خودداری کردن از اقدام بدون هماهنگی در بحث انرژی هسته‌ای و غنی‌سازی است.

سعید جلیلی نه سواد FATF را دارد نه نمایندگی ملی را

*مخالفان FATF مثل جلیلی می‌توانند یک چالش سر راه دولت جدید ایجاد کنند؟

بستگی دارد که با چه حرکت کنند، اگر باچماق بیایند جلو مسلماً برای دولت دست‌انداز ایجاد می‌کنند. برای اینکه طرفداران ایشان از گروه‌ها و طبقاتی هستند که اهل زد و خورد بوده و یک اقلیتی هستند که نسبت به ۶۰ تا ۷۰ میلیون انسان بالغ قابل رأی دادن دیگر؛ می‌توانند دست به انجام کار‌هایی بزنند مگر اینکه جلیلی تصمیم بگیرد.

البته ایشان نه سوادش را برای تصمیم گرفتن درباره یک چنین امر مهمی دارد و نه نمایندگی ملی را دارد که بخواهد FATF را بپذیرد یا نپذیرد. به جز ما، فقط کره شمالی و برمه در لیست سیاه FATF هستند، یعنی دوتا از بدبخت‌ترین کشور‌های دنیا.

واقعاً مگر اینکه تعمدی در بدبخت کردن ایران داشته باشند، احساس کنند که بقایشان بستگی به بدبختی و عقب‌ماندگی جامعه دارد که این هم یک دیدگاهی است.

* حضور ظریف در کنار پزشکیان می‌تواند به دیپلماسی ایشان کمک کند؟

ایشان یک‌بار نقش خود را با بستن قرارداد برجام ایفا کرد بدون آنکه به علت اصلی در برجام اشاره‌ای شود، بعد از برجام هم بلافاصله تجارت شروع شد، شرکت‌های غربی آمدند و مشغول کار شدند که متأسفانه با تلقینات همین گروه که الان ادعای رأی می‌کنند، برجام در داخل ایران فرو پاشیده شد و آن‌ها هم بساطشان را جمع کردند و گفتند این جوری نمی‌شود کار کرد و رفتند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
محمدحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
0
0
عده ای که نه دین دارند و نه آزاد مرد هستند نطقشان باز شده و دم از پیشرفت و سواد غربگرایانه می زنند درست است ما مردم قهرمان انقلابی سواد تسلیم و دلشیفتگی و ترس از استکبار را نداریم ما شجاع و دانایی ما در استکبار ستیزی است نه به کشور ترکیه لائیک کار داریم و نه به آمریکایی شما غربگرایانه فقط دشمن ما کودک کشان یمن . فلسطین . عراق و افغانستان هستند که آمریکا و انگلیس و اسرائیل و دیگر هم پیمانانش آن تا قیام قیامت خوی وحشی‌گری آنها جز با نابودیشان از بین نمی رود فلذا آف ای تی آف و برجامی که دست به دامان غرب و اروپای باشیم شریک شدن در کودک کشی است بفهم نفهم بلفطره
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
0
0
گروه جلیلی یا بهتر بگو هیم پایداری ؛نفوزی خارچی هستند تا ملت ایران نتواند از امکانات و اموالش بدرستی برای پیشرفتش استفاده کند!!!
عبدالرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
0
0
سلام . نخست توجه جناب مجلسی را به این واقعیت جلب،میکنم که ایران شاهنشاهی هرگز داراترین مردم منطقه را نداشته است که اگر چنین بود آن همه اتباع ایران چرا و به چه دلیلی راهی کویت و .. برای کار کردن می‌شدند؟ مورد بعد ملت ایران برای آب و برق و.. انقلاب نکردند .به دلیل بسته بودن فضای سیاسی کشور توسط شخص شاه و بوجود آوردن دیکتاتوری بی مانند که حتی تحمل اضهار نظر امثال مرحوم هویدا را هم نداشت .مورد بعد و بسیار مهم این است که قبل از تسخیر سفارت آمریکا یانکی‌ها دست به تحریم انقلاب و ایران زدند .مورد اصلی و هدف اصلی تجزیه و نابودی و محو کامل ایران بوده و هست .توجه شما را به نقشه هایی که در دهه هشتاد کشف شد و استان‌هایی نظیر خوزستان و ..کشور ثبت شده بود جلب میکنم .مرحوم رفسنجانی چندین نوبت سعی وافری کرد برای ایجاد رابطه .نمونه در سال ۷۴ شرکت‌های نفتی یانکی‌ها را دعوت به سرمایه گذاری و اکتشاف و فروش نفت کرد .پاسخ تحریم و قانون داماتو و نمونه دیگر با وساطت خاویر پرز دکوئیا و جوانی پیکو در جهت آزاد سازی گروگان‌های فرب انجام شد و ما محور شرارت نام گرفتیم .رهبری مد ظله العالی فرموده بودند خطاب مرحوم رفسنجانی که از یانکی‌ها خیری نصیب کشور نمی‌شود. راجع به مباحث هسته ای ایران به مدت یک دهه بحث هسته ای را کنار گذاشت .در منطقه صهیونیستهای خبیث هستند که نه عضو آژانس هستند و نه متممی را امضا کردند و هند و پاکستان هم هستند .مورد آخر جناب دکتر حسن روحانی با حسن نیت کامل پا در میدان مذاکره گذاردند و با سعی و کوشش ایشان و جناب ظریف برجام امضا شد .برجای که دولت جناب دکتر حسن روحانی عزیز و دانشمند تا آخرین لحظه مشغول انجام مفاد آن بودند . برجام از داخل نابود نشد بلکه توسط یک دیوانه کلاهبردار و کثیف به نام ترامپ نابود گردید .در چند ماه نخست امضا برجام هیئت های اروپایی بسیاری به تهران آمدند ولی با یک اشاره اباما هیچ ظرفیت صنعتی به کشور وارد نشد .گواه سخنم مصاحبه دکتر لیلاز با سایت محترم اعتماد هست که طی آن بیان می‌کند که در ایران خودرو و دیزل و سایپا دیزل حتی یک موتور جدید بنز و... به ما داده نشد چه برسد به انتقال تکنو لژی ساخت و تامین قطعات .ایشان اشاره می‌کند که ورود ناوگان ارزان قیمت چینی ما را نجات داد جهت انتقال محموله ها و یا سوئیفت که موردی باز می‌شد و بسیاری موارد دیگر .در یک کلام غرب و یانکی‌ها و اروپا با موجودیت کشوری به نام ایران مشکل دارند .به یاد بیاورید محاصره کشور را از افغانستان و عراق و..آذربایجان و ترکمنستان هم که موساد حضور داشت .مذاکره بر مدار تحویل ذخایر اورانیوم غنی شده فیر از این که دست ما را برای دفاع از کشور خالی کند منتج به نتیجه ای نخواهد بود .در کل ما باید اصالت قدرت را درک کنیم و از موضع قدرت بر سر میز مذاکره حاضر شویم .نظر شخصی من این هست که اگر بیش از این تحریم و فشارها وجود داشته باشد باید به طرف ساخت بمب برویم . پتانسیل قدرت جمهوری مقدس اسلامی ایران در منطقه بی مانند هست که تلویحا مکنزی فرمانده سنتکام بدان اذعان کرده است . من دو بار به عالیجناب دکتر حسن روحانی رای دادم و عملکرد ایشان را به خصوص در زمان پاندمیک کنید و با نفت منهای ۳ دلار و گرداندن کشور را با دستانی تهی دیده ام .اقتصاد باید سامان بگیرد و در کنار آن روز به روز پتانسیل نظامی ما باید ارتقا یابد .پاینده باد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مستدام باد سایه رهبری مد ظله العالی .
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی