محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی گفت: هدف از مطرح کردن گزاره اسب زینشده، پوشاندن اتفاقاتی است که در کشور افتاده و میتوانیم آن را نوعی فرار رو به جلو بدانیم. میخواهند از کارنامه ضعیف دولت سیزدهم فرار کنند. اگر این عملکرد مطلوب است، آن کسی که ادعا دارد دولت سیزدهم موفق بوده و ادامهدهنده این راه است، چرا نتوانست اقبال و آرای عمومی را به خود جذب کند؟
دیدارنیوز: اسب زین شده، کلیدواژهایست که تندروها سعی در جا انداختن آن دارند. این خط، ادامه همان سیاست دستاوردسازی برای دولت سیزدهم است که به صورت پرقدرت و یکطرفهای طی سه سال گذشته پیگیری میشد. حالا در شرایطی که به خاطر شرایط ویژهای به پایان میرسد، تندروها و رسانههای نزدیک به جریان حاکم این خط را دنبال میکنند که آنها وضعیت را بدون مشکل و با رفع تمام موانع تحویل دولت چهاردهم میدهند.
تلاش جریان تندرو این است که با این فرار رو به جلو، توقعات را از دولت بالا ببرند تا زمینه برای سنگاندازیهای بعدی فراهم باشد.
محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی به «هممیهن» گفت: «هدف از مطرح کردن گزاره اسب زینشده، پوشاندن اتفاقاتی است که در کشور افتاده و میتوانیم آن را نوعی فرار رو به جلو بدانیم. میخواهند از کارنامه ضعیف دولت سیزدهم فرار کنند. باید بپذیریم که دولت سیزدهم، کارنامه موفقی ندارد. اما قصد تندروها این است که هر چه بعد از این اتفاق افتاد، به حساب آنها گذاشته شود.
دولت سیزدهم به نسبت وعدههایی که داد، در تحقق آنها موفق نبود. قرار بود تورم در این مدت نصف و سپس تکرقمی شود. سالانه یک میلیون شغل ایجاد و یک میلیون مسکن ساخته شود. به دلیل این کارنامه، دوستان در حال تلاش برای دستاوردسازی و فرار از واقعیتها هستند. سعی میکنند مسائلی را در کارنامهشان قرار دهند، که وجود خارجی ندارد. به نظرم نیازمند این هستیم که تمام این اطلاعات و شاخصهای اقتصادی ارائهشده از سوی دولت، توسط کارشناسان و رسانههای مستقل بررسی، راستیآزمایی و برای افکار عمومی منتشر شود. این ناتوانی باید نشان داده شود.»
عضو سابق شورای سردبیری کیهان افزود: «بحث ادامه راه رئیسی یک چیز و ادامه دولت سیزدهم یک چیز دیگر است. اکثر اعضای این کابینه بدترین عملکرد طی ۴۵ سال گذشته را دارند. باید مواظب باشیم این جناحی که شکست خورد، دستاوردسازی نکند و کارنامه دروغین نسازد. اگر این عملکرد مطلوب است، آن کسی که ادعا دارد دولت سیزدهم موفق بوده و ادامهدهنده این راه است، چرا نتوانست اقبال و آرای عمومی را به خود جذب کند؟ آن جناح و آن کاندیدا اگر دلشان میسوخت، چرا برنامههایشان را به رئیسی ندادند؟ چون برنامهای وجود ندارد. اگر این کارشناسان وجود خارجی دارند، نامشان را اعلام کنند ببینیم چقدر از جامعه آنها را میشناسند. بحث بررسی اطلاعات و شاخصهای اقتصادی برای جلوگیری از کارنامهسازی را باید جدی گرفت.»