تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...

بدترین نوع تب دنگی در ایران است

داوود یادگاری نیا، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: در حال حاضر با مشاهده ۱۱ مورد انتقال بومی تب دنگی باید نسبت به علائم هوشیار باشیم. بدترین نوع این ویروس سروتایپ نوع ۲ است که در ایران نیز شایع‌ترین نوع است.

کد خبر: ۱۶۸۳۹۶
۰۹:۱۴ - ۱۹ تير ۱۴۰۳

بدترین نوع تب دنگی در ایران است

دیدارنیوز: تب دنگی، این روز‌ها به مثابه پاندمی کرونا شده و هر کسی مبتلا می‌شود، اطرافیانش نگران می‌شوند که مبادا خطرناک باشد.

موضوع تب دنگی در روز‌های اخیر به شدت رسانه‌ای شده و به سوژه‌ای برای اظهارات کارشناسی تبدیل گردیده است. البته ناگفته نماند که ترس از این بیماری، شاید به اندازه کرونا نباشد؛ اما می‌تواند خطرناک باشد.

مسعود مردانی مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: از بالغ بر سه سال پیش خطر اپیدمی این بیماری توسط مرکز تحقیقات به وزارت بهداشت اعلام و از همان زمان اقدامات اصولی انجام شد.

وی با بیان اینکه هر دو نوع پشه آئدس آلبوپیکتوس و آئدس اجیبتی ناقل بیماری در کشور وجود دارد که اجیبتی در جنوب کشور بیشتر مشاهده می‌شود، از گزارش موارد انتقال بومی یا محلی در بندر لنگه خبر داد و افزود: این آمار نگران کننده است، چراکه انتقال بومی می‌تواند منجر به درگیری کل کشور شود.

مردانی ادامه داد: در تخمین مدل‌سازی سازمان بهداشت جهانی ابتلای سالانه ۳۹۰ میلیون مورد در سال پیش بینی می‌شود که ۹۶ میلیون از این موارد با علائم نسبتاً شدید همراه خواهد بود. میزان مرگ و میر به طور میانگین در دنیا حدود یک درصد، اما در کشور هند تا پنج درصد هم گزارش شده است.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه عمده بیماری بعد از سیل امارات شایع شد، تصریح کرد: اولین مورد ثابت شده در کشور توسط آزمایش‌ها، مورد مسافر از امارات بوده است. البته این کشور هنوز شیوع بیماری را اعلام نکرده و ترجیح بر جلوگیری از سفر‌ها به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است.

مردانی افزود: علائم بیماری شبیه به آنفلوانزا با مشاهده دانه‌های پوستی است. این بیماری چهار سروتایپ دارد که ابتلاء به هر نوع سروتایپ، فرد را فقط به همان نوع ایمن می‌کند و امکان درگیری با سایر سروتایپ‌ها همچنان وجود دارد و خطری است که گریبانگیر جمعیت کشور خواهد شد.

شیوع بدترین نوع ویروس تب دنگی در کشور

داوود یادگاری نیا، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن ارائه توضیح در خصوص نحوه انتقال تب دنگی و پیشرفت آن، گفت: این ویروس ابتدا به بافت‌های کبد حمله می‌کند و پس از درگیر کردن گلبول‌ها و سیستم لنفاوی، در نهایت وارد خون می‌شود.

وی افزود "سال‌های پیش مواردی که در کشور مشاهده می‌شد، مسافرانی بودند که اغلب از فیلیپین، مالزی یا تایلند به کشور می‌آمدند و تا مراجعه به متخصص علائم کاهش پیدا می‌کرد. اما در حال حاضر با مشاهده ۱۱ مورد انتقال بومی تب دنگی باید نسبت به علائم هوشیار باشیم. بدترین نوع این ویروس سروتایپ نوع ۲ است که در ایران نیز شایع‌ترین نوع است. افراد در معرض خطر نیز افرادی هستند که به این نوع مبتلا می‌شوند، یا پیش از این به تب دنگی مبتلا شده‌اند و اکنون به تایپ بعدی آن دچار شده‌اند و افرادی که ژنوتایپ آسیایی دارند.

به گفته یادگاری، بیشترین علت مرگ و میر سندرم شوک و از کار افتادن ارگان‌ها است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به تب دنگی علائمی ندارند و تنها ۲۰ درصد دارای علائم کلینیکی هستند، از این ۲۰ درصد، ۶ درصد به تب دنگی شدید یا DHF/DSS با علائم شدید مبتلا می‌شوند و فقط ۰.۸ درصد از این جمعیت به دلیل بیماری فوت می‌کنند.

منبع: مهر
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
پرطرفدارترین ها