تیتر امروز

رنجبریان: ولایت فقیه از قطعیات مذهب و از واضحات فقه است/ اکبرنژاد: در عصر غیبت حق تشکیل حکومت با برند دینی وجود ندارد
در مناظره رنجبریان و اکبرنژاد مطرح شد(قسمت اول)

رنجبریان: ولایت فقیه از قطعیات مذهب و از واضحات فقه است/ اکبرنژاد: در عصر غیبت حق تشکیل حکومت با برند دینی وجود ندارد

 "حکومت دینی و دلایل آن با نگاهی به نتایج عینی امروز "موضوع مناظره‌ای با حضور مهدی رنجبریان و محمد تقی اکبرنژاد به میزبانی دیدار اندیشه است.
آیا ایران به اسرائیل پاسخ خواهد داد؟/ خانه نشینی پنجاه‌ هزار پرستار/ نرخ ارز ۲۰ برابر افزایش یافته، دستمزد‌ها ۵ برابر!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ایران به اسرائیل پاسخ خواهد داد؟/ خانه نشینی پنجاه‌ هزار پرستار/ نرخ ارز ۲۰ برابر افزایش یافته، دستمزد‌ها ۵ برابر!

این چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
سعید آجرلو: از گران شدن بنزین می‌ترسم/ پزشکیان نباید مثل روحانی شود/پاشنه آشیل وفاق، ادغام جناح‌های سیاسی است/ فیلترینگ کار نکرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی اصولگرا

سعید آجرلو: از گران شدن بنزین می‌ترسم/ پزشکیان نباید مثل روحانی شود/پاشنه آشیل وفاق، ادغام جناح‌های سیاسی است/ فیلترینگ کار نکرد

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه های خود با موضوع "وفاق ملی و سرمایه های اجتماعی" به سراغ سعید آجرلو، فعال سیاسی اصولگرا رفت. او معتقد است:پاشنه آشیل وفاق ادغام جناح‌های سیاسی است.
مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

جلیلی: اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست/ در اف‌ای تی‌اف و برجام بدهکار نیستیم

سعید جلیلی، نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست؛ باید مردم بتوانند بگویند که فلان کار خطاست و یا ناقص است و جواب نمی‌دهد. باید به میان مردم رفت و حرف‌ها را شنید.

کد خبر: ۱۶۷۹۵۴
۲۱:۵۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۳

جلیلی:

دیدارنیوز: نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: هر پیشرفتی در کشور بوده با مشارکت مردم حاصل شده است. یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که مردم تعیین کننده هستند.

سعید جلیلی در اولین مناظره از مناظره‌های دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال مجری برنامه که عنوان کرد در دور اول شاهد مشارکت ۴۰ درصد بودیم که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ هر آنچه که هست، چه از طرف جناح‌های سیاسی و چه از طرف مردم و جوامع نخبگانی، این اصلاً اتفاق مطلوبی نیست و باید به آن اهمیت داد و صحبت کرد. اهمیت مشارکت مردم در انتخابات که در اصل نشان دهنده نوعی سرمایه اجتماعی است می‌تواند به توان رئیس جمهور آینده در داخل و توسعه روابط بین الملل تاثیرگذار باشد. شما اگر رئیس جمهور بشوید برنامه شما چیست که در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری شاهد افزایش مشارکت باشیم؟، گفت: هر پیشرفتی در کشور بوده با مشارکت مردم حاصل شده است. یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که مردم تعیین کننده اند.

وی با بیان اینکه در تمام برهه‌های حساس مثل دفاع مقدس این مردم بودند که ما را عبور دادند، گفت: یکی از برنامه‌های مهم من این است که مشارکت مردم در اداره کشور جدی‌تر و موثرتر باشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و امام این بود که همه دنیا اعتراف دارند که مردم هستند که انتخاب می‌کنند و روز جمعه مردم منتظر بودند، چون از پیش انتخاب شده نیست. اگر ما موفقیتی داریم حاصل حضور همه مردم است. این مردم هستند که به ما کمک می‌کنند اگر ما می‌گوییم هر ایرانی یک جهان و یک فرصت باید این نقش را فراهم کنیم؛ هرکسی که استعدادی دارد باید نقش ایفا کند لذا در دولت مشارکت مردم باید روز به روز جدیتر باشد.

جلیلی بیان کرد: بار‌ها به مردم گفتم، گفتمان دولت سایه یعنی مشارکت مردم و مردم باید کمک کنند روز به روز کار‌ها پیش برود. اگر مردم احساس کردند کاری ناقص است باید کمک کنند تا روز به روز پیش برویم در دولت سایه می‌گویم، دو وضع وجود دارد، وضع مطلوب با وضع موجود باید کمک کنیم به سمت وضع مطلوب بریم تا مردم مشارکت کنند.

وی افزود: مردم باید ببینند استعدادی که دارند کجا به درد می‌خورد. من بار‌ها گفته‌ام نمی‌شود در دوره انتخابات گفت مردم شما استعداد دارید و بعد کاری برایشان نکنیم. نمی‌شود در دوران انتخابات با هلی‌کوپتر صندوق در روستا‌ها ببریم بعد از انتخابات کاری با او نداشته باشیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر انتظار داریم مردم مشارکت کنند باید بدانند که دیده می‌شود. آقای پزشکیان شما می‌گویید مردم باید دیده شوند، بسیاری از کارگران، کارکنان و کارگران فصلی می‌گویند ما دیده نمی‌شویم. می‌گویید زنان، بسیاری از زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست باید دیده شوند. شما باید برنامه داشته باشید. یا همان که خود مردم در نظرسنجی‌ها بیان کردند که اگر صحبت از گرانی و تورم است، آن‌ها باید ببینند شما برنامه دارید؛ وقتی شما می‌گویید برنامه‌ای نیست، پس مردم وارد چه عرصه‌ای شوند؟

جلیلی بیان کرد: به جای برنامه، مباحث فرعی و دروغ به درد نمی‌خورد. این فضا، فضایی نیست که به مشارکت کمک کند. مردم در این هفته حرف‌ها را شنیدند و رأی دادند، در همین هفته مردم آمده اند در فضای مردم‌سالاری دینی رای داده‌اند؛ هنوز نتیجه انتخابات اعلام نشده به ۱۰ میلیون یا ۹ میلیون از مردم بگوییم طالبانید؟ این کمک می‌کند؟

وی تاکید کرد: به شهر‌ها که می‌روم از من می‌پرسند برنامه شما برای کارکنان شرکتی چیست؟ اگر برنامه داشته باشیم می‌دانند که مسئله ماست و می‌دانند استعدادشان دیده می‌شود.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره اخلاق انتخابات و چه توصیه‌ای دارید با اشاره به منافق خواندن پزشکیان از سوی برخی هوادارانش گفت: من به همه دوستان‌مان گفته‌ام و توصیه کرده‌ام که هیچوقت برای دنیای امثال من آخرت خود را خراب نکنید. حدود کار سیاسی، تقوای الهی است و همه باید فردا جواب بدهند. البته ممکن است در این عرصه کسانی بیایند فضا را مشوش کنند، همین نکته که آقای پزشکیان گفتند وقتی شنیدم به دوستانمان گفتم که حتما شما اعتراض کنید قبل از اینکه آقای پزشکیان اعتراض کنند. (خطاب به پزشکیان) شما خودتان پیگیری نمی‌کنید. اشکال کار این است که اگر ما خودمان یا ستادهایمان یا آن‌ها که مسئولیت رسمی دارند در این عرصه‌ها بداخلاقی کنند برخورد کنیم اینطور نمی‌شود و حتماً مذموم است و باید جلویش گرفته شود.

وی تاکید کرد: الان یک فرصتی است. آقای دکتر اشاره کردند مشکل آمریکا نیست، مشکل خود ما هستیم. برنامه ششم در مجلس دهم و دولت دوازدهم بود. باید این‌ها را بحث کنیم. اگر برنامه ششم، برنامه خوبی بوده است چرا اجرا نشده است؟ مجلس باید دنبال کند چرا اجرا نشده است؟ پدر دلسوز آن است که دنبال کند فرزندش را در طول سال پیگیری کند درس می‌خواند یا نه؟ آقای دکتر خودشان نایب رئیس مجلس بودند باید پیگیری می‌کردند.

جلیلی گفت: اگر به مردم نقش دهیم آنان خودشان پیگیری می‌کنند و باید بتوانند پیگیری کنند مثلا چرا طرح‌های کشاورزی و پزشکی پیش نمی‌رود. وقتی می‌گوییم هر دانشگاه یک دولت در سایه است برای پیگیری همین‌ها است.

وی بیان کرد: این بحثی که گفتید راجع به حقوق اهل سنت؛ اقوام ما هرکدام حقی دارند؛ چه رای دهند و چه ندهند وظیفه ماست که از حقوقشان حفاظت کنیم. این خیلی رفتار بدی است که ایام انتخابات تبدیل می‌شود به معامله که می‌گویند شما رای بده من این کار را بکنم. حقوق مردم نباید وارد معاملات شود؛ باید تعامل باشد نه معامله. هر ایرانی یک نقش باشکوه باید داشته باشد، اتفاقا این است که همه نقش ایفا می‌کنند. همه ایران سرای من است؛ همه اقوام و مردم باید ایفای نقش کنند.

جلیلی گفت: آقای پزشکیان بحثتان درباره تعارض منافع بحث درستی است؛ اما ببینید آقای دکتر! اگر موضوع را ناقص مطرح کنیم و خوب نبینیم، می‌بینیم که موضوع به این بزرگی را فقط بخش کوچکی‌اش را دیدید. اینجا نمی‌توانید راه حل درست داشته باشید.

وی ادامه داد: اگر جوان و دانشجوی ما حرف دارد باید صدایش شنیده شود. در حوادث ۱۴۰۱ از وقتی که شروع شد، بنایم بر این بود که هفته‌ای یک دانشگاه یا دو هفته‌ای یک دانشگاه می‌رفتم. جلساتمان هم اینطور نبود که حرفی بزنیم و برویم. بعضی جلساتم ۶-۷ ساعت طول کشید؛ مثلا در دانشگاه یزد شما باید بروید با مردم و دانشجویان صحبت کنید. می‌گفتند نسلی آمده که نه او زبان ما را می‌فهمد و نه ما زبان او را؛ من همان موقع گفتم که این حرف اشتباهی است. هپکو، ماشین‌سازی تبریز و هفت تپه و آذرآب دغدغه داشتند و ما رفتیم بین‌شان و حرفشان را شنیدیم.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: وقتی در دولت قبل به کارخانه هپکوی اراک سر زدم، یک کارگر می‌خواست خودکشی کند و می‌گفت حرف من شنیده نمی‌شود. در همین دولت به آن کارخانه سر زدم و همان کارگر من را بغل کرد و گفت مشکل ما در دولت سیزدهم حل شد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در هشت سال شما رشد منفی یا صفر داشته باشیم این یعنی رکود و عدم اشتغال. ما میلیون‌ها دانشجو داریم که می‌گوید آینده شغلی‌ام چه می‌شود؟

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درخصوص شنیدن صدای اعتراض مردم عنوان کرد: این از افتخارات نظام و اندیشه دینی است که اگر یک کاری برای دولت تعریف می‌کند نمی‌گوید فقط دولت کار انجام دهد، در کنارش مردم هم باید پیگیری کنند. این گونه نیست که ما کار انجام دهیم و بگوییم مردم کنار بایستید، قسط وقتی محقق می‌شود که مردم این امکان را داشته باشند که برای قسط قیام کنند.

جلیلی گفت: اعتراض فقط به خیابان آمدن نیست؛ باید مردم بتوانند بگویند که فلان کار خطاست و یا ناقص است و جواب نمی‌دهد. باید به میان مردم رفت و حرف‌ها را شنید. ده‌ها ساعتی که در دانشگاه‌های تهران و شهرستان بودم، در زمان دولت رفیق ما هم بود؛ حرف‌ها چالشی بود و سوالاتی می‌کردند که البته وقتی خوب توضیح می‌دادید قانع می‌شدند. ما در زمان دولت رقیب هم همین کار را کردیم. باید به میان کارگران رفت و صحبت‌هایشان را شنید.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره سازوکار اجرایی برای شنیدن اعتراضات کارگری، گفت: این سازوکار تعریف شده است، حرف را باید شنید. کارگری نیست که بخواهد بیاید کف خیابان، وقتی حرفش شنیده نشود آن وقت می‌آید. شما باید در دفترتان را باز کنید کارگران بیایند. باید همه دولت یک رویکرد و نگاه داشته باشند. باید در حد وسع خودمان پیگیری کنیم و هرکسی طبق وسع خودش باید پای کار بیاید.

جلیلی بیان کرد: آقای دکتر نکته خوبی اشاره کردند، سوال اصلی این است رییس جمهور چه کاره است؟ مردم می‌خواهند رئیس‌جمهوری را انتخاب کنند که وزیرش برنامه را بداند. باید بدانند برنامه پیش رفت یا نرفت. یک وقتی می‌گوییم برنامه چیست و پیش هم نرفته است، یک وقتی ما می‌گوییم رشد ۸ درصدی باید صورت گیرد وزیر صنعت باید بداند برنامه و راهکار چیست.

وی درباره فضای مجازی بیان کرد: یکی از باور‌های من این است که یک بخش عمده‌ای از فرصت‌ها امروز در فضای مجازی است. امروز فضای مجازی با فضای واقعی عجین شده و به کمک آن آمده است. خیلی از مطالب برای رفاه و تسهیلات برای مردم در همین فضای مجازی می‌تواند شکل بگیرد. دولت باید برای فضای مجازی برنامه داشته باشد. اگر می‌خواهید از فضای مجازی به خوبی استفاده کند باید سرعت شایسته داشته باشد. بررسی‌های ما این است که می‌شود سرعت اینترنت موبایل را ۱۰ برابر و اینترنت ثابت را ۵۰ برابر افزایش داد.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما اگر جهان‌مان این است یک جهان فرصت، باورمان این است که یک بخشی از آن فضای مجازی است و باید دولت برایش برنامه داشته باشد و باید مشخص شود نگاه به فضای مجازی چیست؟

وی گفت: این مسئولیت پذیری است که آزادی را تضمین می‌کند؛ این امر پذیرفته شده‌ای است که در همه دنیا هست؛ مسئولیت پذیری نباید سلیقه‌ای باشد باید قانون باشد. باید در چارچوب و قانون باشد آن زمان فضای مجازی شما می‌شود یک فضای بسیار موثر. در میان فعالین فضای دیجیتال بسیار لذت بردم که می‌گفتند نیازی نیست دولت کاری انجام دهد ما خودمان انجام می‌دهیم، باید شما کمک حال باشید.

جلیلی افزود: اگر می‌گوییم فضای مجازی فرصت است باید برایش برنامه داشته باشیم و به مردم مشخص بگوییم که چه می‌خواهیم بکنیم؟ باید ببینیم می‌خواهیم تولید کننده باشیم یا مصرف کننده.

وی افزود: سکوی خارجی اگر مسئولیت‌پذیر باشد می‌تواند در ایران فعال باشد باید در فضای مجازی فعال باشیم و نه منفعل باید پول محتوایی که مردم در اینترنت تولید می‌کنند به مردم داده شود. این شغل و منبع درآمد ایجاد می‌کند.

جلیلی در پاسخ به این که شما با کار تشکیلاتی مخالف هستید و گفته‌اید اهل گعده نیستید، گفت: با جناب دکتر پزشکیان موافقم، اداره کشور اینطور نیست که یکی علامه دهر باشد و بگوید من همه چیز بلدم رئیس جمهور با رئیس دانشگاه فرق دارد؛ باید تصمیم بگیرد. باید مباحث کارشناسی را قبلاً انجام داده باشید و وقتی اعلام آمادگی می‌کنید برای ریاست جمهوری باید از قبل کار‌های کارشناسان را انجام داده باشید و جمع بندی کرده باشید بین نگاه‌های مختلف.

وی با بیان این‌که در گعده‌ها چیزی برای مصلحت کشور بیرون نمی‌آید، اظهار داشت: ما محدود و بسته به یک گعده و محفل نیستیم. همه ایران سرای من است. همه مردم باید مشارکت کنند. یکی از عزیزان در مناظرات به من گفت شما یازده سال است زنبیل گذاشتی، من گفتم بله؛ من سال‌هاست کار کارشناسی عمیق کرده‌ام و خودم را برای ریاست جمهوری آماده کرده‌ام.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای اداره کشور به کارشناسان و متخصصان نیاز داریم، اظهار داشت:، ولی رئیس‌جمهور باید قدرت تصمیم‌گیری صحیح داشته باشد، بنابراین در موضوعات مختلف باید از قبل بررسی‌های کارشناسی خود را انجام داده باشد و نگاه‌های مختلف را شنیده باشد و به جمع‌بندی رسیده باشد در دنیا احزابی وجود دارند که برنامه‌های کارشناسی نامزد‌ها را جمع‌بندی می‌کنند، ولی در ایران گعده‌های محفلی داریم که برنامه کارشناسی از آن درنمی‌آید.

وی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور باید بتواند در لحظه، تصمیم صحیح و به‌موقع را بگیرد تا وقت ۸۵ میلیون ایرانی هدر نرود. من روز گذشته به بازار رفتم؛ در ۷، ۸ سال گذشته با ۲۲ صنف بازار جلسه گذاشته‌ام و عوامل رکود بازار را شناسایی کرده‌ام.

جلیلی اظهار داشت: سیاست خارجی به نظر من امتداد بحث داخل است. سیاست خارجی فقط دو الی ۳ کشور نیست و این اشتباه بود که فقط در چند کشور خلاصه شود که بیشترین اختلاف را با شما دارد. دنیا ۲۰۰ کشور دارد. مگر برجام توافق نشد. مگر گفته نشد هم چرخ سانتریفیوژ را می‌چرخانیم و هم چرخ اقتصاد را؛ ولی چه شد؟ ۱۵ بار آژانس گزارش نوشت ایران تعهد خودش را انجام داده است پس چرا از برجام خارج شدند؟ سیاست خارجی جای دیدن واقعیت‌هاست، ایران حتی فراتر از تعهدات خودش انجام داد. نتیجه اش این شد که ۸۰۰ تحریم اضافه شد.

وی با بیان این که هنر سیاست خارجی این است که ۲۰۰ کشور را نگاه کنید، گفت: حتی اختلافات کشور‌ها را باید نگاه کنید و بتوانید از اختلافات دقیق استفاده کنید مثلاً در بحث صادرات صیفی‌جات از اروپا به روسیه؛ الان این متوقف شده و می‌توان از آن برای صادرات صیفی‌جات به روسیه استفاده کرد. در سیاست خارجی ابعاد را نگاه نکنید. ما حرف می‌زنیم می‌گویند شما می‌خواهید ببندید، اتفاقا ما می‌گوییم ظرفیت مردم را نگاه کنید. اتفاقا همین ۱۵ کشور همسایه ما ۱۳۰ میلیارد دلار ظرفیت بازار پتروشیمی دارد باید استفاده کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: به اف‌ای تی اف اشاره کردید؛ زمانی که آقای طیب نیا بودند،۴۱ بند امضا کردند که ما همکاری داریم، اکثر کشور‌ها این گونه نیست که همه آن‌ها را انجام دهند. می‌گویند که شما همه بند‌ها را اجرا کنید تا بعد بگوییم گام بعدی چیست! اینجا حالا چرا ما باید ملت را بدهکار کنیم و آن‌ها را تبرئه؟ سخنگوی دولت آقای روحانی گفت تا اف‌ای تی اف امضا نشود نمی‌شود واکسن وارد کنیم.

وی ادامه داد: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید رفتارشان در برابر ایران شکست فاحش خورده، ولی ما می‌گوییم که نه آن‌ها خودشان نخواسته اند. باید با قدرت فرصت‌های دیگر را یافت، این اشتباه است که دنیا را فقط دو سه قدرت ببینیم قیمت نفت را در بودجه چقدر قرار دادید، قیمت نفت هر روز تغییر می‌کند. در اف‌ای تی اف و برجام بدهکار نیستیم و اتفاقا طلبکار هستیم و اگر طرف مقابل تعهدات خودش را انجام نداد باید کار خودتان را انجام دهید و معطل نمانید.

جلیلی با اشاره به ماجرای برجام ادامه داد: من همان موقع توضیح دادم، اما بعد از حدود ۹ سال الان بهتر گواهی آن روشن می‌شود عرض کردم ابزاری که او برای فشار بر شما دارد همین تحریم‌ها است در نقطه‌ای است که خودش اذعان داشت تحریم‌ها به خط آخر می‌رسد این حرف من نیست این حرف اوباما است فیلم ان هست اگر بخواهید برای شما می‌فرستم.

وی گفت: وقتی ترامپ از برجام خارج شد من گفتم حماقت او بود چراکه در موقعی این کار را انجام می‌دهد که ملت ما فهمیده است که چگونه باید با او مقابله کند اتفاقا دوستان شما این را نپذیرفتند.

جلیلی خطاب به پزشکیان که گفت آیا شما این مسیر را ادامه خواهید داد، گفت: با قدرت نه با ذلت آن قدرت چیست این است خودت را بشناسی.

وی در پاسخ به صحبت‌های پزشکیان که قدرت و ذلت را در احقاق حقوق کارگران می‌دانست گفت: اتفاقا این بحث خودتان است نکته درستی را فرمودید مسائل قاطی نشود این مسائل ربطی به آمریکا ندارد بله برخی بحث‌ها در وزارت نفت وجود دارد اتفاقا این را ما دنبال کردیم همین بحث میترینگ را که چرا چند میلیارد دلار هرز می‌رود چرا از ظرفیت داخلی استفاده نمی‌شود چرا این فناوری معطل دو الی سه کشورمانده است این‌ها بحث‌های دیگری است که باید دنبال شود، اما عرض من این است که بحث را بدانیم که چییست اگر تشخیص غلط بدهید آقای دکتر شما دکتر قلب هستید تجویزتان هم غلط خواهد بود. من الان بیشتر از تجویز شما روی تشخیص شما اشکال داریم.

جلیلی در پاسخ به حرف‌های پزشکیان که گفت این همه متخصصان غلط تشخیص دادند و فقط شما درست تشخیص دادید؟ گفت: من حاضرم بحث کنم.

وی ادامه داد: ما در کمیسیون برجام خدمت شما عرض کردیم که آقا ننوشته که تحریم‌ها لغو می‌شود نوشته است ۸ ساله دیگر، ۸ ساله دیگر کی بود همین مهرماه سال گذشته بعد از ۸ سال همین سه کشور اروپایی که شما می‌گویید یک چیز بدهید یک چیز بگیریم ما رفتیم دادیم سر ۸ سال که شد روز قبلش سه کشور اروپایی اطلاعیه دادند گفتند همین کار را هم نمی‌کنیم این را باید بدانیم ملت خودمان را متهم نکینم طرف مقابل بدعهدی می‌کند.

جلیلی خطاب به مردم گفت: ما امروز اهرم تحریم را که می‌خواستند علیه ما به کار بگیرند حتما باید از دست آن‌ها خارج کنیم. یک راه آن این است که گفتگو کنیم طلبکاری کنیم. وقتی تعهدات مان را به هر دلیلی انجام دادیم باید از او بخواهیم تعهداتش را انجام دهد. یک بحث دیگر‌ای است که معطل نمانیم همان کاری که شهید رییسی انجام داد خنثی کردن تحریم است آن‌ها گفتند ۲۰۰ هزار بشکه نمی‌توانید بفروشید امروز آمریکا اذعان می‌کند که شما دو میلیون بشکه می‌توانید بفروشید، اما مهم‌تر از آن این بحثی است که من دارم و در این ۴ سال دنبال خواهیم کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: این است که علاوه بر این دو کار که هر دوتا باید انجام شود، چون گفتگو برای طلبکاری ملت ایران و اینکه به او بگویید که باید تعهداتش را انجام دهد که این یک بحث است و چه بحث خنثی کردن تحریم اینکه معطل نمانیم و کشور را جلو ببریم، اما مهمتر از آن این نیست که باید او را پشیمان کنید از تحریم کردن با همین اهرم‌های اقتصادی با همین قدرت‌هایی که دارید و امروز این کار در خیلی از عرصه‌ها شکل می‌گیرد چرا امروز در برخی از موضوعات کوتاه می‌آیند چرا که می‌بینند که در این زمینه دارید موفق می‌شوید و این تهدید را تبدیل به فرصت می‌کنید این فرمایش شهید سلیمانی که می‌گفتند از دل تهدید‌ها می‌توان فرصت در آورد این را به سخره نگیرید. بعضی وقت‌ها تهدید می‌تواند تبدیل به فرصت شود، اما این به این معنا نیست که قابلیت دیگران را نباید ببینید اتفاقا برای اینکه بتوانید اقتصاد خود را شکوفا کنید راه آن تعامل گسترده با جهان است کاری که شهید رییسی در سفر آخر انجام داد در سریلانکا بهره برداری کرد. این می‌تواند در صد کشور دیگر تکثیر شود.

این نامزد انتخابات اظهار داشت: آقای پزشکیان؛ اینکه می‌گویید چه بلایی سر ما خواهد آمد؛ من می‌گویم این بلا آمد! رفتیم ده‌ها چیز دادیم، ولی طرف مقابل از برجام خارج شد. ما امروز در برجام طلبکاریم. ما نباید معطل طرف مقابل شویم. باید طلبکار باشیم. هنر نیست که ده‌ها چیز بدهی و هیچ چیز نگیری و طرف مقابل هم هیچ چیز را اجرا نکند.

وی یادآور شد: وقتی روحانی گفت که اگر طرف مقابل از برجام خارج شود ما خارج نمی‌شویم، اینجاست که دیپلماسی را درست عمل نکردیم. من با قدرت مسیر را ادامه خواهم داد و نه با ذلت. آقای دکتر پزشکیان! الان بیش از تجویز شما، روی تشخیص شما اشکال دارم. من در کمیسیون برجام به شما گفتم که در این متن ننوشته است که تحریم‌ها لغو خواهد شد! گفته بودند هشت سال دیگر و بعد از هشت سال هم همان را انجام ندادند. ملت را بدهکار نکنید

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر تشخیص غلط دهید، تجویز غلط هم خواهید داشت. من بر تشخیص شما بحث دارم و در کمیسیون برجام گفتم در برجام ننوشته تحریم‌ها لغو می‌شود و ۸ سال دیگر یعنی مهرماه سال گذشته باید برخی تحریم‌ها لغو می‌شد، ولی سه کشور اروپایی گفتند که تعهدات‌شان را انجام نمی‌دهند.

جلیلی گفت: ما امروز اهرم تحریم که طرف مقابل می‌خواهد علیه ما به کار بگیرد را از او بگیریم؛ یک راه این است که گفتگو کنیم که او تعهدات خود را انجام دهد. یک بحث این است که نباید معطل ماند و شهید رئیسی این کار را انجام داد و آن مهم، خنثی‌سازی تحریم است. خود آمریکا می‌گوید ایران دو میلیون بشکه نفت می‌فروشد. باید این دو راه دنبال شود.

وی عنوان کرد: نکته‌ی مهم این است که باید طرف مقابل را با اهرم‌های اقتصادی از تحریم‌کردن پشیمان کنیم. اما طرف مقابل چرا در برخی موضوعات کوتاه می‌آید؟ چون می‌بیند ما در برخی مسائل موفق می‌شویم و تهدید را تبدیل به فرصت می‌کنیم. شهید سلیمانی می‌گوید تهدید می‌تواند تبدیل به فرصت شود و این سخن نباید به سُخره گرفته شود. البته این سخن به این معنا نیست که قابلیت‌های دیگر دیده نشود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: باید با جهان تعامل گسترده داشت و شهید رئیسی این کار را انجام داد و در سریلانکا ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی داشت و این کار می‌تواند در ۱۰۰ کشور دیگر هم شکل بگیرد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: روابط خارجی گسترش پیدا می‌کند در همین روابط با همسایگان، من امروز گرگان بودم ترکمنستان همسایه ماست؛ در همان زمانی که بحث مطرح شد ما هفت میلیارد دلار روابطمان با کشور همسایه که نه مشکل تحریم داشت به ۲۰۰ میلیون دلار رسید و این حاصل کدام سیاست خارجی است؟ این ضعف است دیگر کار پیش نمی‌رود ما در همین منطقه در ۱۵ کشور همسایه اطراف بازار صنایع پایین دست پتروشیمی ۱۳۵ میلیارد دلار وجود دارد و ما چه سهمی از این بازار داریم؟ اگر شما متهم کنید همه این‌ها به خاطر این است که یکی آمد که درباره برجام حرف زد؛ ۱۵ بار اجرا کردید و خودش (طرف مقابل) خارج شد.

جلیلی در دو دقیقه پایانی مناظره، گفت: این وقت تصمیم است که بگوییم رشد ۸ داشته باشیم و برنامه داشته باشیم که یا بگوید ندارم یا بگوید غلط است یا بگوید ممکن نیست یا بگوید بعداً می‌گوییم این کشور را عقب می‌اندازد احترامی که برای برادر عزیزمان جناب آقای دکتر پزشکان قائل هستم می‌گویم که یک نگاه این است که ما باید رشد ۸ محقق کنیم و اعتقادمان این است که با هزاران ساعت جلسه و با ده‌ها گروه از طیف‌های مختلف کارشناسی علمی و مدیران با تجربه به جمع‌بندی رسیده‌ایم که یک جهان فرصت داریم می‌توانیم نه تنها با استفاده از آن‌ها کشور را اداره کنیم بلکه جهش دهیم.

وی افزود: لازمه کار ما این است که مردم را مشارکت دهیم نه آنکه بگوییم، چون fatf امضا نشد در کرونا هم ۷۰۰ نفر مردند در روز مشکلی نیست و ما به دنبال پیشرفت کشور هستیم.

جلیلی بیان کرد: من زمانی در شورای‌عالی امنیت ملی دبیر بودم که آمریکا در شرق و غرب کشور وجود داشت؛ تصمیمات درست، آن مشکلات را حل کرد.

وی در واکنش به سخنان پزشکیان مبنی بر اینکه مگر می‌شود کسی که یک سازمان را اداره نکرده، بخواهد کشور را اداره کند؟ ادامه داد: بنده کارمند، معاون اداره، رئیس اداره و معاون وزارتخانه بودم و از پایین‌ترین به بالا رسیدم.

نامزد انتخابات خاطر نشان کرد: مردم باید تصمیم بگیرند که چه کسی فقط وعده می‌دهد و چه کسی برای امور کشور برنامه دارد.

جلیلی خطاب به پزشکیان گفت: شما به‌جای اینکه دشمن را متهم کنید، مردم را متهم می‌کنید.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی