امیرحسین قاضیزاده هاشمی، کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: در مناظره لازم بود به دلیل مظلومیت شهید رئیسی از ایشان و دستاوردهایشان دفاع میکردم، اما امروز فهمیدم دستاوردهای انقلاب نیز زیر سوال رفته است.
دیدارنیوز: کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: مردم از وعدهها خسته شده اند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در فرصت ۴ دقیقهای اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، در پاسخ به سوالی درباره برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: وظیفه خود دانستم تا پرچمی که شهید رئیسی به دست گرفته بود و حکمرانی جدیدی را بوجود آورده بود، ادامه دهم.
وی ادامه داد: بنده که جوانترین فرد این جمع هستم بیست سال سابقه اجرایی در کشور دارم و بقیه افراد نیز دارای سوابق هستند. توجه کنیم که طوری صحبت نکنیم گویا دنیا امروز شروع شده است.
وی با بیان اینکه مردم از وعدهها خسته شدهاند، اظهار کرد: بنابراین هر وعدهای که میدهیم باید بگوییم که چگونه آن را انجام میدهیم در غیر این صورت مردم ناامید میشوند و با صندوق قهر میکنند.
قاضی زاده هاشمی گفت: برای رشد اقتصادی هشت درصد، ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار نیازمند کسب سرمایه هستیم. متاسفانه در سرمایه گذاری داخلی اکثر سرمایهها خرج هزینههای دولت میشود. از سوی دیگر بخش خصوصی به دولت اعتماد ندارد و باید مسائل سیاسی را از اقتصاد خارج کنیم.
فرصت ۴ دقیقه دوم مرحله اول
قاضی زاده هاشمی در ادامه و در بخش فرصت ۴ دقیقه دوم خود عنوان کرد: مجدد از نامزدها حرفهای کلی شنیدیم و حرفهایی زده شد که برای ما اقتصاد منفی ایجاد کرده است. هزینه اشتباههای ما را خانوادهها میدهند.
وی ادامه داد: نام دولتم را خانواده گذاشتم؛ چرا که اولین آثار کارهای ما به آنان وارد میشود. اقتصاد کشورمان را باید پیش بینی پذیر کنیم. دولت باید جاهایی وارد شود که بخش خصوصی وارد نشده است. نباید مردم آزاری برای بخش خصوصی و برای مردم ایجاد کنیم.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه باید بسته مشترک و شهرک صنعتی مشترک برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم، عنوان کرد: همچنین در راهبرد صنعتی سیاستهای ارزی و تجاری باید به نفع تولید و رفاه خانوار شود. در راهبرد صنعتی، سیاستهای تجاری مان معکوس است. سیاستهای ارزی باید به نفع تجارت باشد. برای مثال نباید روغن خارجی وارد کنیم. باید کاری کنیم مردم با ایجاد رقابت، به کالاهای با کیفیت دست پیدا کنند.
فرصت ۴ دقیقه اول بخش دوم
قاضیزاده هاشمی در ۴ دقیقه اول بخش دوم صحبتهای خود عنوان کرد: بعضی از دوستان بنا بر بحث کارشناسی در این جلسه ندارند. به عنوان کسی که در کابینه شهید رئیسی بودهام باید بگویم که خودم را ملزم به تعهدات دولت شهید رئیسی میدانم. مردم وقتی اعتماد خود را از دست میدهند که سیاستمداران با اعتماد به نفسی نداشته باشند و دستاوردها را نگویند.
وی ادامه داد: دولت مدیریت سهام عدالت را باید به مردم واگذار میکرد و نباید حیاط خلوت سیاسیون میشد. از سوی دیگر در خصوصی سازی باید رقابتی و شفاف عمل کنیم. ابزاری که الان وجود دارد بورس است. دولت باید اموال را به بورس ببرد. نباید سهم دولت را در سرمایهگذاری کم کنیم، اما نباید نقش تصدی گری به آن بدهیم. دولت باید جایی باشد که مردم نمیخواهند یا دوست ندارند وارد آن حوزه شوند. برای مثال ساخت راهها و بزرگراهها را میتوان به بخش خصوصی داد، اما راههای روستایی را دولت باید بسازد و ساماندهی کند.
این نامزد انتخاباتی بخش خصوصی را شریک راهبردی دولت دانست و گفت: دولت باید از همکاری و شراکت با بخش خصوصی لذت ببرد. هرچه قدر بخش خصوصی فعالتر باشد، درآمدهای دولت نیز افزایش یافته و هزینههای بودجه کاهش مییابد.
فرصت ۴ دقیقه دوم بخش دوم
قاضیزاده هاشمی در ۴ دقیقه دوم بخش دوم صحبتهای خود گفت: به استفاده از تجارب خارجی معتقدیم، اما هم تجارب خوب و هم تجارب شکست خورده. برخی از نسخههای بانک جهانی چیزی به عنوان مفهوم انسان را قبول ندارد. یک نمونه از اینکه کشوری با نسخه بانک جهانی توانسته اقتصادش را درست کند، دوستان نمونهای ذکر کنند. کشورها جلوی چشم ما هستند. وضعشان بدتر شده است.
اگر نمیتوانید برنامه هفتم را اجرا کنید چرا نامزد انتخاباتی شدید؟
وی ادامه داد: بعضی از دوستان مطالبی رویایی و خلاف واقعیات جامعه میگویند. اگر نمیتوانید برنامه هفتم را اجرا کنید چرا نامزد انتخاباتی شدید؟ برنامه هفتم سیر قانونی خود را طی کرده بود و در مجلسی که همه طوایف در آن هستند، تصویب شد. نمایندهای که از الان اجرای این برنامه را زیر سوال میبرد بعد از پیروزی نیز اجرای آن را به راحتی زیر سوال میبرد.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه دولت نباید با مردم رقابت کند و از فضای رقابتی باید خارج شود، اظهار کرد: انتصابات سیاسی باید از بنگاههای دولتی خارج شود. نباید شرکتهای ورشکسته را به مردم واگذار کرد. در دولت شهید رئیسی با کمک ایشان، مردم را در بنگاه داری بنیاد شهید دخیل کنیم. همان مردمی که جنگ را کنترل کردند، اقتصاد را به بهترین شکل کنترل خواهند کرد.
۴ دقیقه اول بخش سوم
قاضیزاده هاشمی در ۴ دقیقه اول بخش سوم اظهارات خود گفت: متاسفانه برخی از طرفداران یکی از نامزدها بر وعده من برای بورس مانور دادند. بورس مبنی بر انتظارات است. مردم در بورس آینده را میخرند. در دولت روحانی چه تصمیماتی گرفته شد؟ آن موقع من نایب رئیس مجلس بودم نامه نوشتم. برای برخی افراد نیز تشکیل پرونده شده است.
مردم در بورس آینده را میخرند
وی ادامه داد: باید اول از همه بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم. مردم نباید فکر کنند عدهای از تصمیمان ما خبر دارند و زودتر پولهای خود را از بورس خارج کردهاند. آقای پزشکیان برخی از اطرافیان شما از همین دست افراد بودند. اسمشان را بخواهید بعد مناظره به شما میدهم. گویا دوستان راه سازیهای دولت آقای احمدی نژاد یادشان رفته است. پروژه ساخت مسکن دولت سیزدهم نیز به خوبی درحال پیشرفت است و تاکنون دو میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است و نه ۳۰۰ هزار تا!
این کاندیدای انتخاباتی عنوان کرد: مگر میشود کل کارشناسی کشور را یکی کرد؟ درباره حوزه سلامت در دنیا دو مکتب است؛ برخی میگویند به روش دولتی باید این کارها را انجام داد. باید بدانیم کدام را میخواهیم انتخاب کنیم؟ اینطور نیست که نظرات کارشناسی همه جا یک شکل باشد.
این نامزد انتخاباتی اظهار داشت: میشود تورم را تک رقمی کرد و اقتصاد برای این موضوع راه حل دارد، اما این موضوع اقتدار میخواهد. اقتداری از جنس شهید رئیسی نه از جنس کسانی که معتقدند راه اصلاح امور از سازش با غرب میگذرد. برخی میگویند اگر سازش درست شد مساله داخلی مان نیز درست میشود؛ زیرا همه امورات را میخواهند به هم وصل کنند.
فرصت ۴ دقیقه دوم بخش سوم
قاضیزاده هاشمی در ۴ دقیقه دوم بخش سوم اظهارات خود گفت: برای مهار تورم باید سه مسئله حل شود. یکی مسائل پولی و مالی. بهبود بهرهوری و مسائل سیاسی. در حوزه بهره وری در دولت شهید رئیسی برنامه ریزی جدی شد و حتی در جهان بابت این موضوع جایزه گرفتیم. به مدد بچه مسلمانهای جوان این اتفاق افتاد که گزارش آن در سایتهای مختلف هست. در مسائل پولی و مالی، هم کنترل نقدینگی مهم است هم انضباط بخشی که به بودجه دولت مربوط است. اصلاح ساختار قانون بودجه خوشبختانه در مجلس تصویب شد و عملکردش شروع شده است.
ثبات موجود در بازار ارز ناشی از اقتدار سیاسی است
وی ادامه داد: ثبات موجود در بازار ارز ناشی از اقتدار سیاسی است و با وجود درگیری با دشمن تا دندان مسلح توانستیم نرخ ارز را تا حد زیادی کنترل کنیم، نه اینکه با یک مصاحبه قیمتها تغییر کند. از سوی دیگر در اصلاح نظام بانکی باید اول جلوی دخالت اشخاص غیرمسئول و تسهیلات سفارشی را بگیریم. بانک دی پر از تسهیلات سفارشی سیاسیون بود که علیه شان اقدام کردیم تا با فشار دادگاه بتوانیم این تسهیلات را بگیریم.
این نامزد انتخاباتی با ذکر این موضوع که بانک قرض الحسنه باید ایجاد کنیم گفت: بانکهای مهر ایران و رسالت خوب و موفق عمل کردند. باید برای اشتغال و ازدواج و ... تسهیلات قرض الحسنه را توسعه دهیم. بانکها و سهامدارانش را باید پاسخگو کنیم تا تورم را به مردم منتقل نکنند. بودجه رفتار مدیران را کنترل میکند. ما در بنیاد شهید بودجه را بر مبنای برنامه عملیاتی دادیم؛ اگر مدیری برنامه انجام نداشت بودجه ندادیم و عزلش کردیم.
قاضی زاده ادامه داد: وقت تنظیم بودجه همه بخشها میخواهند رویاهایشان را محقق کنند؛ وقتی میرود مجلس آنجا باز رویای همکاران ما در مجلس به آن اضافه میشود. یک مقداری از ناترازی بودجه با عددسازیهاست. درآمدهای دولت ۷۰-۸۰ درصد محقق میشود و برنامهها اجرایی نمیشود. باید دست به دست هم بدهیم با مجلس و بودجه تراز و بدون تورم درست کنیم.
جمع بندی
قاضی زاده هاشمی در بخش پایانی و در جمع بندی صحبت هایش گفت: در مناظره لازم بود به دلیل مظلومیت شهید رئیسی از ایشان و دستاوردهایشان دفاع میکردم، اما امروز فهمیدم دستاوردهای انقلاب نیز زیر سوال رفته است. عزیزی میگوید باید وارد میدانهای بزرگ شویم. در حالی که ما میداندار بزرگی در جهان هستیم. امام و شهید رئیسی مردم را باور داشتند،، اما امروز طوری حرف زده شد که انگار ما هیچ کارشناسی در کشور نداریم و حتی لازم است کارشناس وارد کنیم!
به دلیل مظلومیت شهید رئیسی در مناظره از دستاوردهای ایشان دفاع کردم
وی ادامه داد: بله ما باید از تجربه مدیریت جهان استفاده کنیم،، ولی کارشناسان برجسته در کشور داریم. میگویند ما باید وارد میدانهای بزرگ شویم درحالی که ما میداندار بزرگ هستیم. این که این حرفها را میزنیم بخاطر این است که به مردم پشت کردهایم. آقای پزشکیان در حلقه بستهای هستند که مجلس خودشان هم ایشان را هم تحمل نکرد. با خزانه بدهکار دولت را به شهید رئیسی تحویل دادند، ولی آقای رئیسی این دولت را به خوبی اداره کرد.
این نامزد انتخاباتی عنوان کرد: در فروش نفت تحریمها بیشتر شد، ولی در دولت شهید رئیسی فروش نفت چند برابر شد. روابط با همسایگان در قبل دچار مشکل و با برخی روابط قطع بود، ولی این مسئله در دولت رئیسی حل شد. رشد تورم در دولت رئیسی کاهش یافته است. رشد اقتصادی کشور در گذشته در دولت قبل صفر بود، ولی رشد ۶ درصدی در دولت رئیسی ایجاد شد. تحریمها بیشتر شد، ولی فروش نفت بیشتر شد؛ این کار با روابط همسایگان انجام شد. همچنین در دوره شهید رئیسی وارد باشگاههای بزرگ بینالمللی شدیم و تراز جمهوری اسلامی و رئیس جمهور رشد کرد.
قاضی زاده در پایان گفت: قول میدهم آرزوها و آرمانهای شهید رئیسی را به دست بگیریم و به قله برسانیم.