تیتر امروز

تهدید پوتین به حمله اتمی/ شکست مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا/ سرنوشت پر ابهام حقوق کارگران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

تهدید پوتین به حمله اتمی/ شکست مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا/ سرنوشت پر ابهام حقوق کارگران

این بیست و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مکتب ایرانی صلح در میانه‌ی دولت-ملتِ ناصلح!
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از همایش سالانه صلح

مکتب ایرانی صلح در میانه‌ی دولت-ملتِ ناصلح!

خبرنگار دیدارنیوز با حضور در دومین پیش نشست همایش سالانه صلح و ادبیات انجمن علمی مطالعات صلح ایران که با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گزارشی تهیه کرده است که تقدیم می‌شود.
شعار من «برای ایران، با ایرانیان بر اساس حق و عدالت» است

پزشکیان: اصلاحات بر مبنای حق و عدالت معنا می‌دهد/ دانشجویی اعتراض کرد، او را از دانشگاه بیرون کردند

مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلویزیونی «صف اول» گفت: اصلاحات بر مبنای حق و عدالت معنا می‌دهد و باید کاری کنیم که حقوق مناطق مختلف بر اساس عدالت مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر: ۱۶۷۱۴۰
۱۸:۲۹ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۳

پزشکیان

دیدارنیوز: نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: هر دولتی بخواهد روی کار بیاید باید به قوانین موجود عمل کند و هوای مردم را داشته باشد.

مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در برنامه تلویزیونی «صف اول» که عصر شنبه - ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - از شبکه خبر سیما پخش شد، به سوابق حضور خود در دوران دفاع مقدس اشاره کردو افزود: در دوران دفاع مقدس کار را با بر عهده گرفتن مسئولیت اکیپ‌های اضطراری لشکر عاشورا آغاز کردم؛ لشکر عاشورا هیچ عملیاتی نداشت مگر اینکه ما در آنجا حضور داشتیم. پس از دوران دفاع مقدس نیز در دوران انقلاب فرهنگی، در جهاد دانشگاهی مسئولیت‌هایی را در روستا‌ها و مناطق محروم بر عهده داشتم.

وی با بیان اینکه «از ابتدای انقلاب اسلامی نگاه‌مان این بود که در انقلاب به مناطق محروم توجه کنیم» عنوان کرد: تصور ما این بود که انقلاب کردیم که به محرومان رسیدگی کنیم. از همان زمان نیز ساختار پزشک خانواده و ارجاع در ذهن من و دوستانم شکل گرفت. من فوق تخصص جراحی قلب دارم و همسرم نیز فوق تخصص نازایی بود؛ ما ۴ فرزند داشتیم و طی اتفاقی همسرم و یکی از فرزندانم را از دست دادم و در ادامه نیز با ۳ فرزند زندگی کردم و برای آن‌ها هم پدر و هم مادر بودم.

پزشکیان

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ریاست بیمارستان قلب را نخستین مسئولیتی عنوان کرد که به طور رسمی عهده دار شد و گفت: بعد از ریاست بیمارستان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سپس معاون وزیر بهداشت و درمان و سپس وزیر بهداشت و بعد نماینده مجلس شدم و در دوره‌ای نیز نایب رئیس مجلس شدم و در ادامه نیز به عنوان نماینده مجلس فعالیت می‌کنم.

پزشکیان افزود: پیشتر در دانشگاه به صورت رسمی مسئولیت گزینش را در ابتدای انقلاب داشتم که در آن دوران نیز با هیچ استادی برخورد نکردیم، مگر اینکه از نظر قانونی دادگاه تصمیمی درباره او گرفته باشد؛ هیچ گاه خود را در جایگاه قاضی نگذاشتم که برخورد سیاسی و تصفیه کنم بلکه از اساتید به شدت دفاع می‌کردم با وجود اینکه در آن زمان انقلاب شد و قدرت داشتیم، هیچ گاه به هیچ استادی بی احترامی نکردم؛ حتی زمانی که وزیر شدم، امکان نداشت استادی مراجعه کند و من جلوتر از او وارد اتاق شوم.

وی در پاسخ به اینکه یکی از شاخص‌های موفقیت شما برای حل مسائل مردم چیست؟ عنوان کرد: همین که انقلاب کردیم همه فکر این بود که به همه مردمی که مسئولیت آن‌ها را بر عهده داریم خدمت درست کنیم؛ برای این کار به صورت سیستماتیک فکر می‌کردیم و و تجربیات منطقه‌ای و بین‌المللی را می‌دیدیم؛ در ابتدا بحث رسیدگی به مناطق محروم مورد مطالعه قرار گرفت؛ در این زمینه باید به ۴ موضوع ساختار، مدیریت، برنامه و منابع فکر می‌کردیم؛ درباره ساختار در آن زمان امکانات‌مان کم بود و از سوی دیگر نیز زبان مشترکی با مسئولان وقت نداشتیم؛ بر همین اساس روزی در سال ۱۳۷۵ تصمیم گرفتیم به دلیل کم بودن خانه بهداشت در روستا‌های کشور، ۵۰۰ خانه بهداشت را طی دو ماه به نام ۵۰۰ شهید راه اندازی کنیم؛ در آن زمان بر خلاف انتظار و باور مسئولان وقت، ما ۶۳۰ خانه بهداشت را ۶ ماهه راه اندازی کردیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دستاورد‌های فعالیتش به عنوان وزیر بهداشت گفت: در آن زمان ما موضوع بیمه همگانی را راه اندازی کردیم و عدم ارائه خدمت در بیمارستان به بیماران به دلیل نداشتن پول را حذف کردیم. طبیعتاً در آن زمان نیز تلاش کردیم میان مدیران زبان و ادبیات مشترکی ایجاد شود؛ در آن زمان بیش از ۳۰ میلیون نفر را در کشور واکسینه کردیم و هزینه درمان در تصادفات را رایگان کردیم و همچنین زیرساخت‌های بهداشت و درمان را درست کردیم.

پزشکیان عنوان کرد: بعد از حضور به عنوان نماینده مجلس چارچوب‌هایی که به دلیل کمبود قانون مشکلاتی ایجاد کرده بود را رفع و قوانین لازم را وضع کردیم. مشکلی که الان داریم این است که مصوباتی به تصویب رساندیم که وقتی فردی بیمار شده و وارد بیمارستان می‌شود، بعد از حضور در بیمارستان دیگر دغدغه‌ای جز بهبودی نداشته باشد، اما دولت‌ها به برنامه‌ها عمل نکردند و امروز در بیمارستان‌ها بیماران به دلیل نداشتن پول گرفتار هستند. هر دولتی بخواهد روی کار بیاید باید به قوانین موجود عمل کند و هوای مردم را داشته باشد.

پزشکیان

وی شعار محوری خود برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را «برای ایران، با ایرانیان بر اساس حق و عدالت» عنوان و اظهار کرد: امکان ندارد ما بتوانیم در مقابل تنش‌ها و مشکلات بایستیم مگر آنکه همه دست به دست هم بدهیم تا کشور از مشکلاتی که وجود دارد نجات دهیم و قدرت مقاومت و استقامت ایجاد کنیم؛ امکان ندارد که یک گروه، یک دسته یا یک جمله بتواند ایران را نجات دهد بلکه ایران را همه قومیت‌ها و مناطق باید در کنار هم نجات دهند. اصلاحات بر مبنای حق و عدالت معنا می‌دهد و باید کاری کنیم که حقوق مناطق مختلف بر اساس عدالت مورد توجه قرار بگیرد.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: از دیدگاه قرآن انسان‌ها دارای حقوق فردی، اجتماعی، طبیعی و الهی هستند؛ عقب ماندگی، فقر، بی عدالتی و فساد به دلیل نادیده گرفتن یکسری از حقوق اجتماعی است؛ من به عنوان انسان حق دارم انتخاب کنم که چگونه زندگی کنم، بپوشم و راه بروم؛ اینکه یک منطقه‌ای توسعه پیدا کند و در منطقه‌ای دیگر حتی خدمات اولیه ارائه نشود ظلم است و اکثر نارضایتی‌هایی که امروز در کشور داریم به خاطر این است که حقوق اجتماعی یا فردی افراد را نادیده می‌گیریم.

پزشکیان در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه راه حل رفع آسیب‌های روابط میان قوا چیست؟ تاکید کرد: افراد دارای سلایق و نظرات مختلف هستند، اما وقتی تبدیل به قانون شد، دیگر با یک میثاق مشترک مواجهیم که همه باید به آن پایبند باشیم؛ در هر قانونی که می‌نویسیم باید حق و عدالت را مورد نظر قرار دهیم؛ وقتی در قانونی حقوق را رعایت کردیم و عدالت در آن وجود داشت، اصولاً در قوای سه گانه نباید در اجرای قانون اختلافی داشته باشیم. علت اختلاف میان قوا در اجرای قوانین نیز این است که در ساختار اداری یک مرتبه یک کارمند معمولی را به عنوان مدیر کل جایی منصوب می‌کنیم؛ این فرد هرچند هم خوب باشد، چون سلسله مراتب را طی نکرده و رسالت خود را نمیداند، نمی‌تواند دستیابی به اهداف را رقم بزند.

وی در پاسخ به این سوال که راه حل شما برای حل مشکلات نظام دیوان‌سالاری در کشور چیست؟ گفت: زمانی که در وزارت بهداشت بودم، مقرراتی در این زمینه وضع کردیم، معتقدم که اگر ارتقا‌ها بر اساس سلسله مراتب انجام شود و بر اساس حق عمل کنیم و افراد درست را در جا‌های درست بگذاریم، مشکلات برطرف خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دوره‌هایی که رئیس دانشگاه بودم علاوه بر اینکه برای اجرای درست مدیریت، مطالعه می‌کردم، دوره‌هایی را در انگلستان و آمریکا سپری کردم و حتی در زمان وزارت در دوره‌هایی درباره کلان سلامت با کارشناسان جهانی حضور یافتم؛ وقتی در دولت آقای خاتمی وزیر شدم، با وجود اینکه جزو هیچ حزب و دسته‌ای نبودم، بر اساس سابقه‌ای که داشتم اجازه دادند من بالا بیایم و وزیر دولتی شوم که ظاهراً دولتی سیاسی می‌آمد.

پزشکیان در پاسخ به این پرسش که اگر رئیس جمهور شوید، بدون اتهام ضدیت با دولت، به رسانه‌ها اجازه انتشار فساد و انتقاد از دولت را می‌دهید؟ تاکید کرد: من با شعار‌هایی که دادم، زندگی کرده‌ام و به اندازه درک و فهمم در این راستا عمل کردم؛ مگر ممکن است وقتی از حق و عدالت صحبت می‌کنیم با کسی که حق بگوید برخورد کنیم؟ الان در جامعه ما دانشجویی در جریانی اعتراض کرده، او را از دانشگاه بیرون کردند و به او انگ هم چسباندند؛ درحالی که اگر او حق می‌گوید نباید با او برخورد کنیم بلکه باید خودمان را اصلاح کنیم. حضرت علی (ع) می‌فرمایند که هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند روی سعادت را ببیند مگر اینکه حاکمان صالحی داشته باشد و هیچ حاکمی سالم نمی‌ماند مگر اینکه یک ملت مطالبه گر مقابل او قرار گرفته باشد.

وی تصریح کرد: باید اجازه دهیم در جامعه ما نه تنها فقط خبرنگاران بلکه همه در قبال خلاف‌ها و بی عدالتی‌های ما مطالبه گر باشند و حق نداریم به خاطر مطالبه گری با آن‌ها برخورد کنیم، آن‌ها را زندانی و اخراج کنیم در حالی که متاسفانه این اقدامات که نه قانونی و نه حق است و نه عادلانه است، در برخی مواقع اتفاق می‌افتد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه آیا در دوران مسئولیت خود این رفتار را داشته‌اید؟ گفت: من روزی وزیر بودم و دیدم که صدایی در وزارتخانه وجود دارد که حراست در تلاش است آن صدا را ساکت کند؛ پیگیری کردم فهمیدم که کارمندان به دلیل عدم پرداخت به موقع اعتراضی کرده‌اند؛ با آن‌ها صحبت کردم و دیدم که حق با آنهاست، از آن‌ها عذرخواهی کردم.

پزشکیان در پاسخ به اینکه در صورتی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوید، نقش اعضای ستاد انتخاباتی شما در دولت چیست؟ اظهار کرد: همانطور که گفتم کسی نباید بدون سابقه و طی مراحل بالا بیاید؛ تا جایی که از دستم بر بیاید اجازه نخواهم داد افرادی که مراحل لازم را طی نکردند، در جایی قرار بگیرند که برای آن‌ها نیست. این ساختار باید بازنگری شود چرا که در حال حاضر بدون دلیل و برهان افراد بسیاری را در مسئولیت‌هایی قرار داده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش در صورتی که به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب شوید، سازوکار شما برای انتخاب مسئولان چیست؟ تاکید کرد: در روند اولیه نیاز به ارزیابی‌ها، مشارکت‌ها و مشورت‌ها است و با این کار‌ها گام اول را برمی‌داریم، اما هر کسی هم برای مسئولیتی انتخاب شد، باید تعهد دهد که برنامه و سیاست‌های کلی را در چارچوب یک روش علمی اجرا کند و ما موظف به پیگیری برای اجرا هستیم؛ در انتخاب مسئولان پاسخگویی و توانمندی برای من جایگاه دارد و نه خط و طیف سیاسی.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه آیا می‌توانید نام اشخاصی را که در دولت شما مسئولیت‌های کلیدی بر عهده می‌گیرند، نام ببرید؟ تاکید کرد: قطعا آن افراد کسانی نخواهند بود که از بخشدار یک مرتبه استاندار شوند؛ باید ببینیم که بر اساس مشورت‌هایی که انجام می‌دهیم چه کسانی را انتخاب خواهیم کرد.

پزشکیان اظهار کرد: شنیدم فردی گفته است که پزشکیان برنامه ندارد درحالی که افرادی که برنامه داشتند و برنامه هفتم توسعه را کنار گذاشتند و مملکت را به اینجا رساندن باید در این زمینه پاسخگو باشند؛ چرا این افراد سیاست‌ها و اهدافی را که در نظام وجود داشته و باعث برتری مملکت شده، اجرا نکردند و وضع امروز ایجاد شده است؟

وی در پاسخ به اینکه برای حفظ نخبگان چه برنامه‌ای دارید؟ گفت: ما باید حق این افراد را بدهیم و به آن‌ها بی احترامی نکنیم و حداقل افرادی را که کم توان هستند به عنوان روسای این افراد قرار ندهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان در پاسخ به پرسشی درباره شخصیت شهید رئیسی عنوان کرد: آقای رئیس جمهور واقعا دنبال حق و عدالت بود؛ او سعی می‌کرد که به مناطق محروم برود و با آن‌ها نشست و برخاست داشته باشد. همچنین امام جمعه شهید فرد خاصی بود و او با سایر روحانیون فرق می‌کرد؛ برای او چپ و راست و مذهبی و غیر مذهبی مهم نبود بلکه فقط انجام کار مردم مهم بود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی