تیتر امروز

غلامحسین کرباسچی: قالیبافی‌ها هیچ وقت به جلیلی رای نمی‌دادند/ پزشکیان باید درباره رفع فیلترینگ،حصر و طرح نور مصمم باشد/ اگر آن ۱۰ درصد در دور دوم نمی‌آمدند باز هم پزشکیان برنده بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با شهردار سابق تهران

غلامحسین کرباسچی: قالیبافی‌ها هیچ وقت به جلیلی رای نمی‌دادند/ پزشکیان باید درباره رفع فیلترینگ،حصر و طرح نور مصمم باشد/ اگر آن ۱۰ درصد در دور دوم نمی‌آمدند باز هم پزشکیان برنده بود

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله گفت‌وگو‌های خود به سراغ یک فعال سیاسی اصلاح طلب با پیشینه تصدی پست شهرداری و مدیرمسوول کنونی روزنامه هم میهن رفت. مهمان این برنامه غلامحسین کرباسچی بود.
خسرو طالب‌زاده: وفاق ملی باید ترجمه شود/ گشت ارشاد یک مسئله شکست خورده است/ یکی شدن قالیباف با پزشکیان وفاق جناح‌هاست
تاثیرات متقابل فرهنگ و سیاست در گفت‌وگو با یک پژوهشگر فرهنگی

خسرو طالب‌زاده: وفاق ملی باید ترجمه شود/ گشت ارشاد یک مسئله شکست خورده است/ یکی شدن قالیباف با پزشکیان وفاق جناح‌هاست

با خسرو طالب‌زاده از مدیران فرهنگی سابق و پژوهشگر فرهنگی درباره تاثیرات متقابلی که فرهنگ و سیاست نسبت به هم دارند گفت‌وگو کردیم.
اگر اقتصاد ما بسته باشد نمی‌توانیم اقتصادمان را بهبود ببخشیم، فقط به وضعیت شعب ابی طالب می‌رویم/ پاسخگو بودن یعنی بتوان مقام مسئول را مورد سوال قرار داد یا وادار به استعفا کرد
در پانزدهمین برنامه دیدار اندیشه، با محمدرضا یوسفی اقتصاددان، استاد دانشگاه و حوزه مطرح شد

اگر اقتصاد ما بسته باشد نمی‌توانیم اقتصادمان را بهبود ببخشیم، فقط به وضعیت شعب ابی طالب می‌رویم/ پاسخگو بودن یعنی بتوان مقام مسئول را مورد سوال قرار داد یا وادار به استعفا کرد

در پانزدهمین برنامه دیدار اندیشه با دکتر محمد رضا یوسفی اقتصاددان، استاد دانشگاه و در ادامه بخش دوم گفت‌وگو درباره "الزامات سیاسی برای انجام وعده‌ها و اصلاحات اقتصادی دولت را پی گرفتیم.
غبار و آلودگی سهم مردم این منطقه است

کوه‌خواری بلای جان ساکنان شهر ری؛ کارخانه سیمان تهران بی‌رحمانه کمر بر نابودی کوه بسته است!

کارخانه سیمان تهران با ۶ معدن در کوه‌های شهر ری، سالانه حداقل ۵ میلیون و ۱۶ هزار تن سنگ از کوه به کارخانه منتقل می‌کند و البته کوه‌های جنوب تهران را روز به روز کوچکتر و مشکلات ناشی از کوه خواری را بیشتر می‌کند.

کد خبر: ۱۶۶۲۰۱
۱۴:۰۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۳

کوه‌خواری بلای جان ساکنان شهر ری؛ انتقال ۵۰۰ هزار کامیون به کارخانه سیمان

دیدارنیوز: کارخانه سیمان تهران با ۶ معدن در کوه‌های شهر ری، سالانه حداقل ۵ میلیون و ۱۶ هزار تن سنگ از کوه (معادل بیش از ۵۰۱ هزار کامیون ۱۰تنی) به کارخانه منتقل می‌کند و البته کوه‌های جنوب تهران را روز به روز کوچکتر و مشکلات ناشی از کوه خواری را بیشتر می‌کند.

کوهستان‌ها از نظر نظامی، اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی کارکرد‌های بسیاری دارند و بر اساس تعریف متخصصان، کوه‌ها به‌واسطه برجستگی‌هایشان عوامل توپوگرافی محسوب شده و در اقلیم مناطق، نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. در تهران کوه‌های شمال شهر، تبدیل به مناطق تفریحی و محل کسب درآمد برای مردم منطقه شده، اما کوه‌های جنوب شهر هر روز کمتر شده و غبار و آلودگی ناشی از آن سهم مردم این منطقه است.

مجموعه کوه‌های راگا و بی‌بی شهربانو در جنوب تهران با ارتفاعی بالغ‌بر ۱۵۰۰ متر و وسعتی در حدود ۱۱۱۰ هکتار در مرکز شهرری واقع شده و یک کوه منفرد و کم ارتفاع در جنوب شهر تهران و از قلل انتهایی منطقه خجیر به شمار می‌رود که به سبب ارتفاع کم آن، صعود در فصول سرد سال نیز برای افراد مبتدی راحت و در دسترس است.

در جبهه جنوبی آن بقعه بی‌بی شهربانو و بنا‌های تاریخی برج نقاره‌خانه و گنبد امیر اینانج و در جبهه شمالی آن استودان ری قرار دارد و علاوه بر این آثار ارزشمند تاریخی در چند جای این کوه غار‌های مختلف نیز دیده می‌شود.

بر اساس تجربیات به ثبت رسیده کوهنوردان، صعود به این قله در مدت یک ساعت امکان‌پذیر است و مانند قله سرخه‌حصار، می‌توان برای تمرین و آموزش به این کوه صعود کرد و همچنین فضایی مناسب برای صخره‌نوردی محسوب می‌شود؛ اما این منابع طبیعی و آثار باستانی ری به‌واسطه غفلت مسئولان شهرستان ری، تنها مصرف صنعتی پیدا کرده و با عملیات معدنکاری کارخانه سیمان تهران در چندین جبهه در حال نابودی است که پس از پایان عملیات استخراج از معدن نیز کوه‌ها به‌صورت کامل برداشته‌شده و دره‌هایی عمیق به جای کوه بر جای می‌ماند.

کارخانه سیمان تهران سالانه با احداث ۳ معدن در مرکز مجموعه کوه بی‌بی شهربانو و راگا با استقرار جبهه کار و استخراج که با حفاری و انفجار در کوه همراه است، حداقل یک میلیون و ۵۶۰ هزار تن سنگ از ۳ معدن این مجموعه از کوه‌ها برداشت می‌کند که معادل ۱۵۶ هزار دستگاه کامیون ده چرخ با ظرفیت ۱۰ تن است.

در این معادن به‌طور متوسط، ماهانه حداقل ۷۰ هزار تن سنگ از کوه راگا و بی‌بی شهربانو برداشت می‌شود که معادل ۷ هزار دستگاه کامیون است.

این کارخانه در ۳ معدن دیگر که در نقاط انتهایی کوه احداث شده نیز فعال است و سالانه حداقل ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تن سنگ که معادل ۲۱۶ هزار دستگاه کامیون ده چرخ با ظرفیت ۱۰ تن است، از کوه برداشت می‌کند که میزان ماهانه این عملیات در حدود ۱۸۰ هزار تن سنگ است که با ۱۸ هزار کامیون به کارخانه منتقل می‌شود و البته امکان افزایش آن تا سالانه ۳ میلیون و ۴۵۶ هزار تن نیز وجود دارد.

در مجموع کارخانه سیمان تهران ۶ معدن فعال در مجموعه کوه‌های راگا و بی‌بی شهربانو دارد و سالانه حداقل ۵ میلیون و ۱۶ هزار تن سنگ برداشت می‌کند که با بیش از ۵۰۱ هزار کامیون به کارخانه سیمان منتقل می‌شود و ذره‌ذره از کوه‌های جنوب تهران کاسته شده و بر مشکلات زیست‌محیطی ناشی از کوه خواری در این منطقه افزوده خواهد شد.

خدای متعال در قرآن فرمود: «أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا • وَالْجِبَالَ أَوْتَادًا» (آیا زمین را (برای شما) بستری نکردیم؟ و کوه‌ها را میخ‌هایی (محکم) نساختیم؟) که در تفسیر آن آمده است که سنگینی کوه‌ها بر زمین، موجب استواری زمین برای ساکنانش شده است.

مردم شهرری با وجود نزدیکی به این کوه‌های ارزشمند و آثار تاریخی هزاران ساله که روی کوه واقع شده، از نعمت توسعه گردشگری در منطقه بی‌بهره‌اند و به دلیل اینکه گسل ری یکی از گسل‌های خطرناک ایران به شمار می‌رود، با آب شدن کوه راگا و بی‌بی شهربانو هر روز فاجعه بیشتری را در محل زندگی خود احساس می‌کنند.

گفتنی است سهم مردم ری از فضای سبز، تفرجگاه و امکانات تفریحی با وجود ظرفیت و قابلیت‌های مورد توجه، بسیار ناچیز است و این منطقه مانند شمال و غرب و شرق تهران نیازمند اجرای پروژه‌های تفریحی و تفرجگاهی است، اما آنچه به مطالبه مردم تبدیل شده است که آیا منابع دیگری برای تأمین سیمان و آهک در تهران وجود ندارد که کارخانه سیمان تهران این‌گونه بی‌رحمانه کمر بر نابودی کوه راگا و بی‌بی شهربانو بسته است؟

کارخانه سیمان تهران، در دو آگهی مناقصه عمومی که در تاریخ ۱۴۰۲.۶.۶ در روزنامه‌ای کثیرالانتشار به چاپ رسیده است، عملیات معدنکاری معدن‌های بی‌بی شهربانو، مسگرآباد، صفائیه و آبشار شهرری را به مدت ۲ سال از طریق برگزاری مناقصه واگذار کرده است.

لازم به ذکر است که این شرکت تمام جزئیات عملیات معدن‌کاری را در این آگهی‌ها تشریح کرده و پس از تاریخ مذکور تجدید مناقصه نداشته که بر این اساس در مرحله نخست پیمانکار مربوطه عقد قرار داد کرده است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی