
در این مقاله، همه اطلاعات لازم برای انواع شیرآلات آزمایشگاهی، کاربرد و محل نصب هر کدام ارائه شده و با مطالعه کامل میتوانید شیرهای مناسب را انتخاب و خریداری کنید.
دیدارنیوز: همان طور که سیستم کابینت بندی یا سکوبندی آزمایشگاهی با خانگی متفاوت است، تاسیسات و شیرآلات آزمایشگاهی نیز کاملا با شیرآلات خانگی و به اصطلاح معمولی یکسان نیستند. با علم به نیازی که در آزمایشگاه احساس می شود و مواد شیمیایی که مدام مورد استفاده قرار می گیرند، شیرآلات آزمایشگاهی طراحی شده اند.
نصب شیرهای آب و گاز مخصوص آزمایشگاه مطابق آیین نامه ها استانداردها در آزمایشگاه ها الزامی است. شیرهای آب و گاز آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند که با توجه به محل نصب و کاربرد باید مدل مناسب انتخاب شود.
با توجه به ضرورت این موضوع، مطالب منتشر شده درباره سینک و شیرآلات آزمایشگاهی ضد اسید در مجله علمی سایت royaniran.com جمع بندی و در این مقاله ارائه شد. با مطالعه این مقاله می توانید شیر آب و گاز آزمایشگاهی مناسب را برای آزمایشگاه خود انتخاب کنید.
شیرهای آزمایشگاهی برای کنترل جریان سیالات در آزمایشگاه شامل آب و گازهایی مانند متان، هلیوم، هوا و ازت استفاده می شوند. پرکاربردتری شیرآلات آزمایشگاهی شیرهای آب و گاز متان هستند که تقریبا در همه آزمایشگاه ها نصب می شوند. سایر گازها بیشتر برای آزمایشگاه های تخصصی تر که همواره نیاز به گازهایی مانند نیتروژن، و هلیوم دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. در آزمایشگاه هایی که کاربرد کمی دارند از کپسول های مخصوص آن ها استفاده می کنند.
به طور کلی انواع شیرآلات آزمایشگاهی شامل موارد زیر است که هر کدام انواع مختلفی دارند که در ادامه معرفی و بررسی می شوند.
همه انواع شیرآلات آزمایشگاهی از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. بدنه شیرهای آب و گاز آزمایشگاهی از پوششی سفید رنگ که ضد اسید است پوشیده شده است. مهم ترین ویژگی شیرآلات آزمایشگاهی ضد اسید بودن آن ها است. بنابراین در اثر برخورد با اسیدها، سایر مواد خورنده و بخارات آن ها آسیب نمی بینند. نصب شیرآلات خانگی در آزمایشگاه اشتباه بزرگی است. این شیرآلات در برابر اغلب مواد شیمیایی مقاومتی ندارند و سریع از بین می روند.
بر اساس قرارداد جهانی در همه آزمایشگاه ها شیرهای گاز متان به رنگ زرد و شیرهای آب رنگ سبز هستند. برخی از شیرها مانند شیرهای زیر شلفی یا دیواری آب و گاز از نظر ظاهری ممکن است به یکدیگر شباهت داشته باشند. بنابراین با دیدن رنگ زرد و سبز قابل شناسایی هستند.
شیرهایی که کمتر رایج اند مانند شیر خلا، به رنگ سفید و شیر سایر گازها مانند نیتروژن و هلیوم به رنگ آبی هستند.
شیرهای آب آزمایشگاهی ضد اسید مناسب با محل نصب و نحوه استفاده در انواع مختلفی ساخته و به فروش می رسند.
انواع شیر آب آزمایشگاهی ضد اسید شامل موارد زیر است:
در مواردی که سینک شست و شو روی میز وسط قرار دارد از شیرهای رومیزی ساده یا مخلوط استفاده می شود. اما در مواردی که سکوی شست و شو از یک سمت به دیوار متصل است می توان از انواع شیرهای دیواری مخلوط نیز استفاده کرد.
برخی از انواع شیرهای گاز آزمایشگاهی از نظر ساختاری شباهت زیادی به شیرهای آب دارند. تفاوت آن ها شیر کنترل است که در شیر گاز به رنگ زرد است، مانند شیرهای گاز و آب زیر شلفی که ساختار یکسانی دارند.
انواع شیرهای گاز ضد اسید آزمایشگاهی شامل موارد زیر است:
در آزمایشگاه ها انواع شیر گاز آزمایشگاهی ضد اسید زیر شلفی، خروجی گاز و شیر کنترل مخصوص هود شیمی کاربرد بیشتری دارند.
باید تاسیسات آزمایشگاه ها مطابق ضوابط و استانداردها باشد. این مهم نه تنها بر هدر نرفتن انرژی تاثیر دارد، بلکه رعایت نکردن ان جان پرسنل آزمایشگاه ها را در خطرات جدی قرار می دهد. شیرآلات آزمایشگاهی ضد اسید بخش از تاسیسات آزمایشگاه به شمار می آیند. شیرآلات آزمایشگاهی باید از برندهای معتبر مانند شیرآلات لابو استفاده شوند. یک تکنسین متخصص باید این شیرآلات را در محل های مناسب به صورت امن نصب کند تا در آینده نشتی به وجود نیاید. نشتی ها خصوصا نشتی گاز در آزمایشگاه بسیار خطرناک است به به دلیل وجود مواد آتش زا امکان انفجار بالا می رود.
در این مقاله، همه اطلاعات لازم برای انواع شیرآلات آزمایشگاهی، کاربرد و محل نصب هر کدام ارائه شد. با مطالعه کامل این مقاله می توانید شیرهای مناسب را انتخاب و خریداری کنید.